GENEL - 30 Temmuz 2020 Perşembe 13:29

Erdemli’de bayram seferberliği

A
A
A
Erdemli’de bayram seferberliği

Erdemli Belediyesi’nde Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

Erdemli Belediyesi’nde Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, pandemi sonrası geçilen kontrollü sosyal hayat dahilinde hazırlıklar tamamlandı. İlçe genelinde temizlik, bakım ve onarım faaliyetleri yürüten ekipler, bayram boyunca da nöbetçi ekiplerle hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Özellikle Kurban Bayramında pandemi kurallarına uyulması için mesai harcayan ekipler, hayvansal atıklardan doğabilecek zararların önüne geçmek için halk sağlığı noktasında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bayram öncesi çalışmalarına hız vererek camilerin, Kuran kurslarının, talepte bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının bakım, onarım ve temizliğini üstlenen ve sosyal yaşam alanlarının düzenlenmesini sağlayan ekipler, bayram yoğunluğunda yaşanabilecek kazaları da en aza indirebilmek adına yol çalışmaları gerçekleştirdi.


Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli’nin her alanda gelişmiş, dünya standartlarına uygun bir kent olması için çalışıyoruz. Durmadan, hız kesmeden hizmet üretiyoruz. Bugün Erdemli’nin hangi sokağına, hangi caddesine giderseniz gidin mutlaka bir çalışma görürsünüz. Halkımız da sağ olsun, verdikleri olumlu tepkilerle bizi takdir ediyorlar. Amacımız kendi memleketimize, kendi insanımıza hizmetlerin en iyisini yapmaktır. Bayram boyunca da nöbetçi ekiplerimizle çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Seymenli çocuklara park müjdesi Yeşil alan sayısının artırıldığı Başiskele’de, Seymen Mahallesi Başarı Sokak’taki 2 bin metrekarelik alana park inşa ediliyor. Basketbol, voleybol ve tenis sahalarının bulunacağı park, çocuklar ve gençlerin tüm ihtiyacını karşılayacak. Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bir yanda park ve bahçelerin, millet bahçelerinin, mesire alanları gibi yeşil alanların bakım onarım, çim biçme, yabani ot temizleme ve mıntıka temizliğini gerçekleştirirken; diğer anda ilçeye yeni parklar kazandırıyor. Bu kapsamda, Seymen Mahallesi Başarı Sokak üzerindeki 2 bin metrekarelik alana yeni park yapılıyor. Parkta basketbol, voleybol ve tenis oynanabilecek saha, 2 kameriye, çocuk oyun grupları, fitness aletleri ve otopark alanları yer alacak. Tamamlandığında yalnızca çocuklar ve gençlerin değil, yeşil alanıyla büyüklerin de nefes alacağı park, bölge sakinlerinin büyük ihtiyacını karşılayacak. Seymen Mahallesinde yapımı devam eden park çalışmalarını yerinde inceleyen Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Başiskele’mizde güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Bu sosyal alanımızı en kısa zamanda tamamlayıp genç kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Geleceğimizin hazinesi olarak gördüğümüz çocuklarımız ve gençlerimiz için nice güzel işleri ve eserleri kentimize kazandırmayı sürdüreceğiz" dedi Öte yandan, belediye ekipleri Döngel Mahallesi’nde Kadife Çiçeği ve Elmas Hanım Sokak arasında kalan çocuk oyun parkını, oyun grupları ve zeminiyle birlikte baştan sona yeniledi. Daha güvenli, konforlu ve eğlenceli hale getirilen park rengarenk görüntüsüyle çocukları şimdiden cezbetmeye başladı.