GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 17:00

Hüseyin Arslan’a ’yaşam boyu katkı ödülü’ ve ’şövalyelik’ unvanı verildi

A
A
A
Hüseyin Arslan’a ’yaşam boyu katkı ödülü’ ve ’şövalyelik’ unvanı verildi

Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Arslan’a Hindistan’da ’yaşam boyu katkı ödülü’ ve Batı Afrika’nın en önemli ülkelerinden Burkina Faso Cumhuriyeti’nde ’şövalyelik’ unvanı verildi.

Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Arslan’a Hindistan’da ’yaşam boyu katkı ödülü’ ve Batı Afrika’nın en önemli ülkelerinden Burkina Faso Cumhuriyeti’nde ’şövalyelik’ unvanı verildi.


Arbel A.Ş. CEO’su, Mersinli işadamı Hüseyin Arslan’a Hindistan’da düzenlenen törende, tüm dünyada bakliyat endüstri ve sanayisine yaptığı büyük katkı ve çabasından ötürü, Hindistan Bakliyat Federasyonu tarafından ’yaşam boyu başarı ödülü’ verildi. Törende konuşan Arslan, "Hindistan, ülkeler itibariyle baktığımızda dünya üzerindeki payı yüzde 25 ile ilk sırada yer alıyor. Bunun yanında İthalatçı ülkeler sıralamasına bakıldığında ise yine ilk sırayı Hindistan almaktadır. Dünyanın en büyük bakliyat tüketicisi yine Hindistan’dır. Dünyada bakliyat piyasasının en büyük ülkesinden böyle bir ödül almak çok gurur verici" dedi.


Bunun yanında Arslan’a, Burkina Faso Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore tarafından, devletin en yüksek nişanı olan ’Chevalier De L’ordre National’ şövalyelik unvanı verildi. Arslan’a bu unvan, dünya bakliyatına yaptığı katkılar ve bunun Afrika ülkelerindeki küçük ölçekli tarım işletmelerine olan katkısı nedeniyle verildiği bildirildi. Şövalyelik unvanıyla ilgili değerlendirme yapan Arslan, "Dünyada bakliyatın öneminin gittikçe artığını hep birlikte görmekteyiz. Bu konuda küresel önemli adımlar atılmaktadır. Bunun bir parçası olabilmek oldukça guru verici. Ülkem adına bu ödülleri almak da bana ayrı bir onur vermektedir" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.