EKONOMİ - 21 Mayıs 2020 Perşembe 12:16

Kayısı altın yılını yaşıyor

A
A
A
Kayısı altın yılını yaşıyor

Mersin’in Mut ilçesinde kilosu 6-7 liradan satılan kayısı bu yıl da üreticinin yüzünü güldürdü.

Mersin’in Mut ilçesinde kilosu 6-7 liradan satılan kayısı bu yıl da üreticinin yüzünü güldürdü.


Mersin Büyükşehir Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, kayısıdaki verim ve kalitenin yüksek olması sebebiyle bu yıl 50 bin tonun üzerinde ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi.


İç piyasaya 60 bin tonun üzerinde sofralık kayısı sunacaklarını belirten Acar, "Mut kayısısı altın yılını yaşıyor. Fiyatlar çok iyi. Kayısı, ilk hasadına başlandığında 25 liradan alıcı buluyordu. Şu an ise 6 - 7 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Üretici kaliteli kayısı yetiştirmenin karşılığını fazlasıyla alıyor. Üretici fiyatlardan tüccar ise kaliteden memnun" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Odunpazarı’nda işçilerin promosyonları düzenlendi Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı A.Ş’de çalışan işçiler için banka promosyon ihalesi düzenledi. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nde gerçekleştirilen banka promosyon ihalesi sonucunda belediye çalışanları 26 bin 500 TL promosyon hakkı elde etti. 2024-2027 yıllarını kapsayan 3 yıllık Banka Promosyon Sözleşmesi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un makamında imzalandı. İmza törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İş Bankası Atatürk Bulvarı Şubesi Müdürü Tülin Coşkun, Odunpazarı A.Ş. Genel Müdürü Nilgün Paşaoğlu Armutlu ve Belediye-İş Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak katıldı. “İşçilerimize hayırlı olsun” İmza töreninde konuşan Başkan Kurt, “Odunpazarı A.Ş.’de çalışan işçilerimizin maaş promosyon sözleşmesini imzalıyoruz. Yapılan ihalede işçilerimizin maaşlarının bundan sonra İş Bankası’ndan ödenmesi konusunda anlaştık. Ben İş Bankası yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum. Hem sendikamıza hem şirketimize hem de işçilerimize hayırlı olsun” dedi. “Çok mutlu olduk” Maaş anlaşması ihalesi ile İş Bankası ile çalışılmasından gurur duyduklarını söyleyen İş Bankası Atatürk Bulvarı Şubesi Müdürü Tülin Coşkun, çok mutlu olduklarını belirtti. Her iki kuruma da hayırlı olmasını dileyen Coşkun, “Kişi başı 3 yıllık peşin 26 bin 500 TL olarak anlaşmamızı yaptık. Tüm çalışanlara hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. İşçiler, maaş promosyonlarını 15 Mart çarşamba günü alabilecek.
Sivas Sivas’ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü Sivas’ta üniversite öğrencileri, İsrail’in Gazze’de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Sivas’ta üniversite öğrencileri tarafından İsrail’in Gazze’de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Katılımcılar ellerindeki pankartlar ve sloganlarla yürüyerek İsrail’i protesto etti. Destek yürüyüşü, Üniversite hastanesinin önünden başlayarak üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan öğrenci yemekhanesinin önünde son buldu. Yürüyüş tek sıra halinde gerçekleştirildi. Yapılan basın açıklamasının ardından program sona erdi. “Bu zulmü protesto etmek için buradayız” Yeni Hilal Derneği Üniversite Başkanı Eşref Doğan, insanlık suçuna ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için burada olduklarını ifade ederek, “Bugün burada Gazze’de İsrail’in saldırılarıyla hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet dilemek, Filistinli kardeşlerimizin sesi olmak için bir araya gelsek de sadece Filistin halkı üzerinde değil tüm Müslümanların üzerinde oynanan kirli oyunları ifade etmek ve dünyanın her köşesinde oluk oluk Müslüman kanı akıtıldığına da haykırmak için buradayız. Bütün İslam coğrafyasının yanındayız. Çağı utandıracak bu soykırımı ve adi zulmü yapan İsrail’e maşasını tutan demokrasi ve insan hakları kavramlarını kullanan bu katliamlara seyirci kalarak adeta bu insanlık suçuna ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadığımızı göstermek ve bu zulmü protesto etmek için buradayız” diye konuştu.