EKONOMİ - 12 Mayıs 2021 Çarşamba 12:00

Mersin’de ilk 4 ayda satılan konut sayısı 10 bin 717’ye ulaştı

A
A
A
Mersin’de ilk 4 ayda satılan konut sayısı 10 bin 717’ye ulaştı

MERSİN (İHA) – Mersin’de nisan ayında konut satışları belirgin oranda artarak yüzde 123,9 olarak gerçekleşti.

MERSİN (İHA) – Mersin’de nisan ayında konut satışları belirgin oranda artarak yüzde 123,9 olarak gerçekleşti. Nisan ayında 2 bin 967 konutun satıldığı Mersin’de, 2021’in ilk 4 ayında satılan konut sayısı 10 bin 717’ye ulaştı. Mersin, nisan ayında konut satışlarında 6’ncı sırada yer aldı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü, bir açıklama yaparak, Konut Satış İstatistikleri 2021 Nisan ayı sonuçlarını değerlendirdi. Açıklamada, konut satışlarının Türkiye genelinde nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 124,1 arttığı ve 95 bin 863 konutun satıldığı belirtildi. Konut satışlarında İstanbul ilk sırada yer alırken, bu ili Ankara ve İzmir izledi.



Mersin, konut satışlarında 6’ncı sırada yer aldı


TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü, açıklamasında Mersin verilerini de paylaştı. Buna göre, Mersin’de konut satışları 2021 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 123,9 oranında artarak 2 bin 967 oldu. Mersin, yüzde 3,1 pay ile konut satışlarında 6’ncı sırada yer alırken, yılın ilk 4 ayında satılan konut sayısı da 10 bin 717’ye ulaştı.



Tercih ikinci el konutlara


Öte yandan, kentte geçen ay satılan konutların 804’ünü ilk satışlar oluştururken, 2 bin 163 konut ise ikinci el satış olarak gerçekleşti. Mersin’den konut alanların tercihi ise ağırlıklı olarak ikince el konutlar oldu. Mersin’de yılın ilk 4 ayında 2 bin 957 konut ilk defa satılırken, 7 bin 760 konut ise ikinci el oldu.


Mersin, nisan ayında da yabancılara konut satışındaki yerini korudu. Buna göre, nisan ayında yabancılara 197 konut satışı gerçekleşen Mersin; İstanbul, Antalya ve Ankara’nın ardından 4’üncü sırada yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.