EĞİTİM - 23 Mayıs 2022 Pazartesi 10:59

Mersin’de otobüs şoförlerine ’ileri sürüş teknikleri eğitimi’

A
A
A
Mersin’de otobüs şoförlerine ’ileri sürüş teknikleri eğitimi’

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin her geçen gün artan ve gençleşen toplu taşıma filosuna yeni şoförler de katılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin her geçen gün artan ve gençleşen toplu taşıma filosuna yeni şoförler de katılıyor. Son olarak işe alınan 137 otobüs şoförü, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi tarafından “ileri sürüş teknikleri eğitimi” almaya başladı.


Büyükşehir de Nisan ve Mayıs aylarında işe alınan toplam 137 otobüs şoförü 25’er kişilik gruplar halinde Macit Özcan Tesisleri’nde aldıkları teorik eğitimleri, Mersin Stadyumu yanındaki park alanında pratiğe döktü. Teorik eğitimlerde yolcularla iletişimden trafikte dikkat edilmesi gerekenlere kadar pek çok bilgiyi edinen şoförler, pratik eğitimlerde kullandıkları araçların kapasitesini ve özelliklerini daha iyi tanıma olanağı buldu.


Devam eden eğitimlerle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nde görevli eğitim şoförü Fatih Yaldız, “Toplu taşımamız hızlı bir şekilde büyüyor. İşe yeni alınan 137 şoför arkadaşımız var. Bize verilen eğitim sürecini onlara aktarıyoruz. Eğitimlerden başarıyla geçenleri otobüslerimize çıkartıyoruz. Tamamlayamamış olanları da eğitimlerine devam ettirip diğer arkadaşların seviyesine geldiklerinde güvenli ve güler yüzlü hizmet vermeleri için direksiyonun başına geçiriyoruz” dedi.



“Araçlarını tanıtıyoruz, kaza bela yapmadan araçlarını kullanmalarını sağlıyoruz”


Trafik kazaları önleme sürüş teknikleri eğitmeni Ömer Şen, teorik eğitimlerde araç ve fren kontrolünden manevra ve virajlara giriş-çıkış tekniklerine kadar pek çok bilgi verdiklerini belirterek, “Aynı eğitimi alanda uygulamalı olarak da sürücülerle birlikte uyguluyoruz. Bu sayede doğru şekilde araç kullanmayla ilgili eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Bizim eğitimlerimiz genelde keyifli olur. Şoförler burada birçok şey öğrendiklerini söylüyorlar. Araçlarını tanıtıyoruz, kaza bela yapmadan araçlarını kullanmalarını sağlıyoruz. Otobüs sürücüleri uzun saatler araç kullanıyorlar. Araçlarını tanımaları ve kapasitesini bilmeleri kendileri için daha güvenli bir sürüş sağlıyor” diye konuştu.


Şoförlerden Murat Kutalcı, 16 yıllık şoför olduğunu ve Büyükşehir de otobüs şoförü olarak işe başladığını belirterek, “Aldığım eğitimlerden sonra vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet sunacağıma inanıyorum. Şu anda ileri sürüş teknikleri eğitimleri alıyoruz. Bu eğitimlerin şoförlük becerilerimi artırdığını gördüm. Eğitimin şart olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.