KÜLTÜR SANAT - 13 Eylül 2019 Cuma 11:35

Mersin’in ilk dizisinin çekimleri Ekim ayında başlıyor

A
A
A
Mersin’in ilk dizisinin çekimleri Ekim ayında başlıyor

MERSİN (İHA) – Mersin’de farklı mesleklerden bir grup gönüllü, kadına şiddet, cinsel istismar, pedofili, insan kaçakçılığı ve organ ticareti gibi toplumun kanayan yarası olan konular ve bunlarla mücadeleyi ele alan dizi çekimi için kolları sıvadı.

MERSİN (İHA) – Mersin’de farklı mesleklerden bir grup gönüllü, kadına şiddet, cinsel istismar, pedofili, insan kaçakçılığı ve organ ticareti gibi toplumun kanayan yarası olan konular ve bunlarla mücadeleyi ele alan dizi çekimi için kolları sıvadı. Bir internet dizisi olarak planlanan ve çekimleri Mersin’de yapılacak ‘Adaletin Gücü’ isimli projenin tanıtım filmleri şimdiden yaklaşık 30 bin görüntülemeye ulaştı.


Bir internet dizisi olarak planlanan ve yapımcısından yönetmenine, senaristinden set ekibi ve tüm oyuncularına kadar herkesin gönüllü olarak yer aldığı ‘Adaletin Gücü’ isimli dizi Mersin’de çekilecek. Çekimlere ekim ayında başlanacak. Yapım, yönetim ve oyuncu kadrosunun büyük bölümünün Mersinli olduğu dizinin televizyon kanallarına taşınması için de çalışmalar sürüyor.



Tanıtımları 30 bin görüntülemeye ulaştı


Polisiye bir dizi olan ve toplumun içini acıtan konuları ele alacak olan ‘Adaletin Gücü’, farkındalık oluşturmayı ve izleyicilere farklı bakış açıları sunarak bilinçlendirmeyi hedefliyor. İki tanıtım filmi internette dönmeye başlayan ve bugüne kadar yaklaşık 30 bin görüntülemeye ulaşan dizinin yapımcılığını Canpolat Sezer ve Ahmet Bozkurt üstleniyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Utkucan Gitmez’in yaptığı dizide, ana ve yan karakterlerden oluşan 29 amatör oyuncu yer alıyor. Her biri farklı mesleklere sahip ve tamamı gönüllü oyuncular arasında Milli ve Rekortmen Yüzücü Alper Sunaçoğlu ile iş insanları da bulunuyor.


Dizi ekibi, Mersin’de bir otelde düzenledikleri basın toplantısıyla Adaletin Gücü dizisinin tanıtımını yaptı. Yapımcı, yönetmen ve oyuncuların tamamının katıldığı toplantıda, dizinin yola çıkış öyküsü ve hedefleri anlatıldı.



“Amacımız, farkındalık oluşturmak, farklı bir bakış açısı sunmak”


Toplantı, dizinin Oyuncu Koçu ve Yönetmen Yardımcısı Fahri Yeşil’in sunumuyla başladı. Yeşil, tüm ekibi tek tek tanıttığı sunumunda, yaklaşık 120 kişilik elemeden sonra 29 kişilik oyuncu kadrosunu oluşturduklarını ve 4,5 aylık eğitim sürecinden geçtiklerini söyledi. Dizide herkesin gönüllü olarak yer aldığını belirten Yeşil, “Yapımcılar Canpolat Sezer ve Ahmet Bozkurt, projeye gönüllü başlayarak kendi öz kaynaklarıyla hedeflerinde bugünkü noktaya geldiler ve dizi artık çekim aşamasında. Polisiye bir dizi ve kadına şiddet, cinsel istismar, pedofili, insan kaçakçılığı ve organ ticareti gibi belli konuları ele alıyor. Bu konuda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Dizimizin amacı, belli konularda farkındalık oluşturmak, aynı zamanda bu konulara insanların farklı bir bakış açısıyla bakmalarını sağlamak. Tanıtım filmlerimizle bugüne kadar 30 bin görüntülenme ve 5 bin kişilik bir kitleye ulaştık. İnsanların bu konulara duyarsız kalmadıklarını gördük” dedi.



“Çekimlerimize ekim ayında başlayacağız. Herkesten destek bekliyoruz”


Yapımcı Canpolat Sezer de projeye 4 kişi başladıklarını, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı, organ ticareti ve insan kaçakçılığını ele almak üzere yola çıktıklarını ifade etti. “Konu olarak güzel bir hikayemiz vardı” diyen Yapımcı Sezer, bu hikayeyi Utkucan Gitmez’in senaryolaştırdığını kaydetti. Oyuncuların tamamı amatör oldukları için 4,5 aylık eğitim sürecinden geçtiklerini belirten Sezer, “Şu an iyi bir noktadayız. Çekimlerimize ekim ayında başlayacağız. İlk sezonumuz 4 bölüm olacak. Başta Valiliğimiz olmak üzere Yenişehir, Akdeniz, Toroslar ve Mezitli belediyelerimiz ile Emniyet Müdürlüğümüzden destek bekliyoruz” diye konuştu.



“Dizi Mersin’den çıktı. Mersin’i tanıtmak istiyoruz”


Günümüzde 10 haberden en az ikisinin ya kadına şiddet ya çocuk istismarı ya kadın cinayeti olduğuna dikkat çeken Sezer, “Biz, bu konuları hikayemizde de çok iyi işlediğimiz için bu yola çıktık, en iyi şekilde de sergileyeceğiz. Güzel bir farkındalık oluşturacağımıza inanıyorum. Dizi Mersin’den çıktı ama biz Ankara Devlet Tiyatrosundan bile destek alıyoruz” diye konuştu.


Diziye destek için bakanlıklarla ön görüşmelere de başladıklarını vurgulayan Sezer, dizinin çekimlerinin yüzde 80’inin Mersin’de gerçekleştirileceğini söyledi. Amaçlarından birinin de Mersin’i tanıtmak olduğunu kaydeden Sezer, “Mersin’in çok güzel yerleri var; buralara dikkat çekmek istiyoruz. Mersinliyiz ve Mersin’e faydamız olsun istiyoruz. Bu noktada Valiliğimizin, emniyetimizin ve belediyelerimizin destek vereceklerini düşünüyoruz. Ankara’da da bakanlıklarla şu an görüşmeler de devam ediyor, sıcak bakıyorlar” ifadelerini kullandı.


Bir internet dizisi olarak yola çıktıklarını ancak, şu sıralarda bazı televizyon kanalları ile görüşmelerinin sürdüğünü söyleyen Sezer, bu çerçevede çekimlerin de İstanbul’dan gelecek profesyonel bir ekiple gerçekleştirileceğini ifade etti. Sezer, dizi için ilk etapta yaklaşık 150 bin liralık bütçe ayırdıkları bilgisini de verdi.


Yönetmen ve Senarist Utkucan Gitmez, senaryoda hissettiklerini yazdığını söyleyerek, “Hepimizin hemfikir olduğu birtakım sıkıntıları işlemek gerekiyordu ve bunu toplumsal bir görev olarak görüp kanayan yaralarımıza yer verdik. Hissettiklerimi yazdım. Bazı bölümlerde zorlandım, ‘Keşke ülkemizde böyle şeyler olmasa’ diyerek yazdım. Hem üzüldüm hem mutlu oldum; iki duyguyu bir arada yaşadım” dedi.


Toplantıda, dizi oyuncuları da duygularını paylaştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’in 120 milyonluk içme suyu yatırımı başlıyor Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana isale hattında yaklaşık 120 milyon TL yatırım bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat döşenecek. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana isale hattında yaklaşık 120 milyon TL yatırım bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat döşenecek. “Alaşehir’in geleceğine yapılan önemli bir yatırım” MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın sizlere selamlarını iletiyorum. 10 yıllık süreçte, Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün kurulduğu günden bu yana Alaşehir çok büyük yatırımlar aldı. Büyükşehir Belediyemiz önemli projelere hayat verdi. MASKİ Genel Müdürlüğümüz önemli altyapı yatırımları gerçekleştirdi. Alaşehir merkezimize ve Kavaklıdere mahallemize Atıksu Arıtma Tesisleri kazandırdık. Birçok mahallemizin altyapılarını yeniledik. Bu projeler uzun emekler ve uğraşlar sonucu ortaya çıkıyor. Bu projede daha önceki yıllarda başlamış olduğumuz bir projedir. Avşar Barajımızın olduğu bölgede sondajlar açtık. Alaşehir ilçemize yeni içme suyu kaynakları kazandırdık. Buradaki kaynaklarımıza göre bir projelendirme çalışması yapıldı. Güzergahtaki izinlerimizi, diğer işlemlerimizi ve Devlet Su İşleri (DSİ) izinlerimizi aldık. Boru ihalemize çıktık ve sahaya tüm borularımız indi. Çalışmalara da başlandı. Alaşehir Devlet Hastanesinin olduğu bölgedeyiz. Yaklaşık 12 aylık bir süre sonucunda eskiyen 50 yıllık hatlarımızı yenileyerek, ilçemizde hem su kayıp kaçaklarını engellemiş olacağız hem de daha sağlıklı, daha temiz ve kesintisiz içme suyu sağlayacağız. Yeni projemizde sadece boruların bedeli 50 milyon TL’dir. İşgücü maliyetleri ile toplamda 120 milyon TL’lik bir rakamdır. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Tekirdağ Vize başvuruları Çerkezköy TSO’dan gerçekleştirilebilecek Üyelerine hizmet konusunda yelpazesine her geçen gün bir yenisini ekleyen ve Oda bünyesine yeniliklerini dahil eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, gerçekleştirdiği girişimler sonucunda Vize Hizmet Merkezi’nin Oda’da faaliyete geçmesini sağladı. Oda üyeleri, Yunanistan Cosmos Şengen Vize başvuruları Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gerçekleştirebilecek. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, genişleyen hizmet yelpazesine bir yenisini daha ekledi. K Türü Yetki Belgesi ve Dijital Takograf gibi üyelerine kolaylık kazandıracak birçok hizmeti; Tedarikçi Günleri ve İhracat Danışmanlığı gibi projeleri de üyelerinin ticari ilişkilerini güçlendirmeleri adına hayata geçiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 1 Nisan’dan itibaren Yunanistan Kosmos Şengen Vize başvurularına da almaya başlayacak. “Hizmetlerimiz devam edecek” Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Yunanistan Konsolosu Aris Radiopoulos’a gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerden bölgemizin durumunu, potansiyelini ve iş insanlarımız için vize işlemlerinin hızlıca çözüme kavuşmasının üyelerimize sağlayacağı artı değerden bahsettik. İş insanlarımızın, sanayicilerimizin ticaretin artması için komşu ülkeler ve Avrupa’ya açılması gerekiyor. Bunu daha kolay hale getirmek adına bir girişimde bulunduk ve sonuca ulaştık. Bölgede yaklaşık olarak 550 bin civarında nüfus olduğunu, bölgemizin birçok ilden daha büyük olduğunu, bunun yanında yaklaşık bin 200 tane sanayicinin, 7 bin 500’e yakın üyemizin olduğunu dile getirdik. Taleplerimiz ve girişimlerimiz sonuç verdi. 1 Nisan’dan itibaren Odamız, vize hizmetlerini vermeye başlayacak. Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak üzere haftanın üç günü bu hizmet gerçekleştirilecek. İlerleyen süreçlerde gün ve işlem kısıtının artmasını da sağlayacağımızı umuyorum. Üyelerimiz için kazandırdığımız hizmet merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını bol kazançlar sağlamasını diliyorum. Üyelerimiz ve bölgemiz için gelişmeye, geliştirmeye, yeni hizmetleri kendileri ile buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.