GENEL - 14 Ağustos 2019 Çarşamba 13:24

Oyuncak kampanyasına büyük ilgi

A
A
A
Oyuncak kampanyasına büyük ilgi

Mersin Büyükşehir Belediyesince yürütülen ’Kullanmadığımız oyuncakları saklamıyoruz paylaşıyoruz’ kampanyasının, başta çocuklar olmak üzere Mersinlilerden büyük ilgi gördüğü bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesince yürütülen ’Kullanmadığımız oyuncakları saklamıyoruz paylaşıyoruz’ kampanyasının, başta çocuklar olmak üzere Mersinlilerden büyük ilgi gördüğü bildirildi.


Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun yürüttüğü kampanya çerçevesinde, daire başkanlıklarına afiş ve kutular bırakıldı. Personeller tarafından oyuncak ve kitap desteği sunulan kampanya için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı personeli tarafından hazırlanan eğlenceli video içeriği hedeflenen kitleye ulaştı.


Çocuklar, çağrı videosuna kulak verdi


Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi personelleri tarafından hazırlanan ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarında paylaşılan destek çağrısı videosu, personeller tarafından kutuya bırakılan oyuncaklarla çekildi. Çocuklara “Uzun zamandır bir evin köşesinde bekliyorduk. Bizi aldılar, yıkadılar, temizlediler ve şimdi de köydeki çocuklar için yola çıkıyoruz. Siz de oyuncaklarınızı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne getirin, oyuncağı olmayan çocuklar doya doya oynasın” cümleleriyle yapılan çağrı, sosyal medyada beğeni ve olumlu yorumları toplarken, kullanıcılar tarafından da paylaşıldı.


Oyuncakları paylaşırken de ilk defa kavuşmuş gibi mutlu oldular


Çığ gibi büyüyen kampanya, daha önce hiç oyuncakla oynamamış veya oyuncak alma imkanı bulamayan çocukların oyuncağa kavuşmasını sağlıyor. Kampanya kent geneline yayılırken, çocuklarda paylaşma bilincini ve dayanışmayı da güçlendiriyor. Kullanmadığı oyuncakları daire başkanlıklarındaki kutulara bırakan çocuklar, hayallerini süsleyen oyuncakları paylaşırken de ilk defa kavuşmuş gibi mutlu oldu. Gelinen süreçte ilginin katlanarak arttığı kampanya, Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıklarındaki kutulara bırakılan oyuncaklarla devam ediyor ve yeni paylaşımcıları bekliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.