GENEL - 15 Temmuz 2019 Pazartesi 11:01

(Özel) Hayvan sevgisi 21 yıllık öğretmeni veteriner teknikeri yaptı

A
A
A
(Özel) Hayvan sevgisi 21 yıllık öğretmeni veteriner teknikeri yaptı

Mersin’de yaşayan 21 yıllık kadın öğretmen, hayvan sevgisinden dolayı laborant ve veteriner sağlık bölümünü okumaya başladı.

Mersin’de yaşayan 21 yıllık kadın öğretmen, hayvan sevgisinden dolayı laborant ve veteriner sağlık bölümünü okumaya başladı. Evinde ve sokakta birçok hayvana bakan kadın öğretmen, yaz stajı görmeye başladığı hayvan kliniğinde iğne vurma, pansuman, acil müdahale gibi birçok konuda uzman oldu. Görenlerin takdirini kazanan öğretmen, amacının zorda kalan tüm hayvanlara yardım etmek olduğunu söyledi


Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde bulunan Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gazetecilik bölümünde 21 yıldır öğretmenlik yapan Tülin Sayar’ın hayvan sevgisi görenlerin takdirini topluyor. Uzun yıllardır hem evinde hem de sokakta birçok hayvana bakan, onları veterinere götüren kadın öğretmen, bazı konularda direk kendisi müdahale bulunması için Açıköğretim Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programını okumaya başladı. 2. dönemi bitiren ve şimdi 30 günlük yaz stajında olan Sayar, iğne vurma, pansuman, acil müdahale gibi birçok konuda uzman oldu. Mezitli ilçesinde bulunan bir hayvan kliniğinde veteriner hekim Mehmet Tabur’dan birçok konuda eğitim alan Sayar, amacının zorda kalan tüm hayvanlara yardım etmek olduğunu söyledi.



"Hayvan sever olarak veteriner teknikerliği okuyorum"


İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Tülin Sayar, 21 yıldır öğretmenlik yaptığını söyledi. Çocukluğundan bu yana hayvanlarla sürekli ilgilendiğini kaydeden Sayar, "Sokak kedilerine bakıyorum. Evimde birçok kedi var. Hayvanlar benim hayatımın merkezi gibi bir şey. Daha iyi bakabilmek, daha bilimsel bakabilmek, anlık müdahalelerde bulunabilmek, tabi ki bir hekim gibi yapamam ama sokak köpeklerine ve kedilerine en azından ne yapabileceğimi öğrenebilmek adına veteriner teknikerliğini okumaya karar verdim. Şu anda okuyorum, okumaya devam ediyorum. Oldukça da başarılı bir şekilde devam ediyorum. Okulu bitirmek önemli ama benim buradaki amacım öğrenmek. Konuyu öğrenmek, daha fazla ne yapabilirim onu öğrenmek. Doğayı yok ettik. Hayvanlar sürekli arabaların altında kalıyor. Problemlerle karşılaşıyoruz, enfeksiyonlar oluyor. Ne kullanacağımızı bilmiyoruz. Oldukça sıkıntı yaşıyoruz. Barınaklarda malum büyük sorunlar oluyor. Hayvan severin de bazı şeyleri bilmeleri gerektiğini düşündüm. Ben hayvan sever olarak veteriner teknikerliği okuyorum. Herkese de tavsiye ediyorum. Çünkü çok güzel bilgiler, çok güzel detaylar öğreniyoruz. Bunlar bizim için de çok sevdiğimiz canlar için de çok önemli" dedi.



"Sokakta her gördüğüm hayvana bakıyorum"


Sokakta her gördüğü hayvana baktığını söyleyen Sayar, "İhtiyacı olan, muhtaç olduğunu düşündüğüm, yardım etmem gereken, rastladığım ya da bana rastlayan her hayvana yardım etmeye çalışıyorum, bakıyorum. Bugüne kadar veterinerler kanalıyla yapıyordum. Şu anda staj yaptığım yerdeki veteriner hekimim oldukça destek gösterdi hayvanlar konusunda. Şimdi kendim öğreniyorum. Bazı şeylere çabuk müdahale edebiliyorum. En azından bir araba çarptığında hayvan iç kanama geçiriyor, o anda ne yapabileceğimi öğrendim. Güzel bakmak istiyorum, mutlu olmalarını istiyorum. Evimde de kedi var. Onlarla da ilgileniyorum. Şu anda burada staj yapıyorum. 2. dönemi bitirdim, 3. dönemden yaz okulundan ders aldım. Bir an önce bitireyim istiyorum. Bundan sonra öğrenmeye devam edeceğim. Bulduğum hayvanları tedavi ettirmeye çalışacağım, edeceğim. Ben tabi bir veteriner hekim gibi edemem, teknikerlik okuyorum çünkü. İnşallah devamını da getiririm, veteriner hekim de olurum. Bu dünyanın dengesini yüce Allah çok güzel yaratmış. Hayvanlar dünyanın dengesidir. Onlar Allah’ın emanetidir. Onlara verilen zarar dönüp dolaşıp bir şekilde verene de dünyamıza da çok büyük zarar verecektir. Onlara zarar vermeyelim lütfen, koruyalım. Staj boyunca, pansuman, iğne yapma, ilaçlar ve faydaları, beslenme, aşılar, dikişler, bir de acil hastaya yaklaşım gibi konuları öğrendim. Stajım 30 gün sürecek ama ben yaz boyu gelmeyi düşünüyorum. Okullar açıldıktan sonra da cumartesi pazar günleri gelmeyi düşünüyorum. Çünkü öğrenmeyi kar olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Hem Düzceliler hem şehir dışından gelenler hayran kaldı Düzce’nin doğal güzellikleri 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde tatilcilerin akınına uğradı. Düzce Belediyesi turizm şirketi Beltur A.Ş. tarafından işletilen Samandere ve Aydınpınar Şelaleleri’ni ziyaret edenler hem piknik yaptı hem de ucuz hizmetin tadını çıkardı. Düzce bayram tatili boyunca en çok tercih edilen gezi rotalarından biri oldu. 9 günlük tatilde hem Düzceliler hem de şehir dışından gezmeye gelen vatandaşlar Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri’ni ziyaret etti. Her gün büyük yoğunluğun gözlendiği noktaların en başında da eşsiz doğal güzellikleri ve piknik alanları ile ilgi çeken Samandere ve Aydınpınar Şelaleleri oldu. Şehir merkezine yakın lokasyonlarda yer almaları dolayısıyla ilk tercih edilen yerlerde Samandere’de 4 bin, Aydınpınar’da 4 bin 500 olmak üzere tatil boyunca toplam 8 bin 500 kişiye hizmet verildi. Ailelerin ilk tercihi aydınpınar tesisleri oldu Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yeme-içme hizmetlerinin de uygun fiyatlarla sunulduğu özellikle Aydınpınar Şelaleleri’nde piknik alanları dolup taşarken kahvaltıya gelenler de yoğunluk oluşturdu. Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen Dome çadırlar ve Bungalov evler de ilgi odağı olurken konaklama hizmeti verilmeye başlandı. Tüm tesisler ziyaretçilerden tam not aldı Düzce Belediyesi Beltur A.Ş. tarafından işletilen Mutfak Sanatları Merkezi, 23 Nisan Parkı Kahvaltı Evi, Erguvan Sosyal Tesisleri, Akçakoca Bey Konakları da kahvaltı ve yemek hizmeti vermeye devam etti. Burada da tatil boyunca vakit geçiren misafirler sunulan lezzetlerin çeşitliliği ve hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.