GENEL - 02 Aralık 2019 Pazartesi 15:19

Tarsus zabıtası, işaret diliyle engellilere hizmet vermeye başladı

A
A
A
Tarsus zabıtası, işaret diliyle engellilere hizmet vermeye başladı

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Engelli Hizmet Biriminde, işitme engellilere yönelik işaret dili eğitimi alan zabıtalar, işaret diliyle hizmet vermeye başladı.

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Engelli Hizmet Biriminde, işitme engellilere yönelik işaret dili eğitimi alan zabıtalar, işaret diliyle hizmet vermeye başladı.


Tarsus Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Engelli Hizmet Birimi kurdu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir ilke de imza atan Tarsus Belediyesi, zabıta görevlilerine işaret dili eğitimi vererek, işitme engelli vatandaşlara hizmet vermelerini sağladı.


Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın talimatı ile Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Engelli Hizmet Biriminde, günlük hayatta toplu taşıma aracıyla bir yerden bir yere gitmek isteyen işitme engellilerle iletişimi sağlayabilmek için çalışanlarına işaret dili eğitimi vermeye başladı. İşaret dili eğitimi alan ve engelli bireylere yardımcı olarak amacıyla kurulan birimde üç zabıta görev yapıyor.


İşaret dili eğitimini başarı ile tamamlayan zabıta görevlileri, engelli vatandaş ve üyelerin bulunduğu dernek, vakıf, sivil toplum kuruluşları ve kurumlar ile koordineli bir şekilde görev yapacak. Engelli bireylerin resmi ve özel kurumlardaki işlemlerine yardımcı olmaları amacıyla kurulan birimde görev alacak zabıtalar, Çölyak hastalarının ücretsiz glütensiz ekmek dağıtımını da gerçekleştirecek.


Engelli hizmet birimi aynı zamanda, şehir içinde engelli bireyler için hazırlanmış, görme engelli yolu (sarı yol), engelli otoparkı ve kaldırım kenarlarında bulunan engelli rampası gibi engellilere ayrılmış yerlerin işgalini önleyip, engelli vatandaşların şehir yaşantısında karşılaştıkları sorunları gidermeye yönelik çalışmaları yürütecek.


Bunun yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetler Daire Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğüyle engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için koordinasyon sağlayacak olan Zabıta Engelli Hizmet Birimi, evde bakım hizmeti alan engellilerin ulaşım sorunlarını ortadan kaldıracak. Zabıta Engelli Hizmet Birimi ayrıca, Belediye tesislerine iş ve ziyaret amaçlı gelen engelli vatandaşların iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması adına, belediye çalışanlarının engelli vatandaşlara verdiği hizmetleri denetleyecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.