GENEL - 16 Temmuz 2019 Salı 14:40

Toroslar’da ‘Mahalle Şenlikleri’ başlıyor

A
A
A
Toroslar’da ‘Mahalle Şenlikleri’ başlıyor

MERSİN (İHA) – Toroslar Belediyesi, yaz akşamları boyunca her gün farklı bir mahallede şenlik düzenleyecek.

MERSİN (İHA) – Toroslar Belediyesi, yaz akşamları boyunca her gün farklı bir mahallede şenlik düzenleyecek. 42 gün sürecek ‘Mahalle Şenlikleri’nde birçok gösteri ve eğlence vatandaşlarla buluşturulacak.


Mersinlilere sıcak yaz akşamlarında eğlence dolu saatler yaşatacak şenliklerin ilki 17 Temmuz’da Çamlıdere Mahallesi’nde başlayacak. Her gün farklı bir mahallede gerçekleştirilecek şenliklerle yaz akşamlarının dolu dolu geçmesi amaçlanıyor.


Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın, Toroslar’da ilk kez hayata geçireceği Mahalle Şenlikleri kapsamında dramadan sihirbazlık gösterisine, Karagöz ve Hacivat’tan ortaoyunu ile İbiş ve Ustası’na kadar birçok gösteri ve eğlence bir arada sunulacak.


Şenliklerle ilgili açıklama yapan Başkan yılmaz, mutlu anların paylaşıldıkça çoğaldığını belirterek, “Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında düzenlediğimiz şenlikler ile vatandaşlarımızın yaz akşamlarına renk katmak istiyoruz. Çocuklarımızın da yaz tatillerinin tadını doyasıya eğlenerek çıkartmalarını, geleneksel birçok oyun ve sahne gösterisiyle de güzel zaman geçirmelerini amaçlıyoruz” dedi.


Hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifli zaman geçireceği şenlik panayırlarında patlamış mısır ve gazoz ikramı da yapılacak. 17 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek şenliklerin son durağı ise Çandır Mahallesi olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir Kırşehir’de ilk: Sürat motorları şov yaptı Kırşehir’in Kaman ilçesinde yer alan ve ’Anadolu’nun Plajı’ olarak bilinen Savcılı Plajı’nda sürat teknelerinin şovu havadan görüntülendi. Piknik tutkunları, fotoğrafçılar ve doğaseverlerin uğrak noktası haline gelen Savcılı Plajı; sahili, yeşil alanı ve manzarasının yanı sıra su sporları ile de ön plana çıkıyor. 2023 yılında yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulan Savcılı Plajı’nda gün batımı eşliğinde sürat teknelerinin şovu dron ile kaydedildi. Sürat motorları hız ve yetenekleriyle izleyenlere unutulmaz bir deneyim yaşatırken, teknelerin suda sergilediği manevralar havadan görüntülendi. Savcılı Plajı’nda kaydedilen görüntülerin ardından bölgenin doğa ve macera tutkunlarını buluşturarak bölgeye farklı bir renk katması bekleniyor. Kaman ilçesinde bulunan Hirfanlı Baraj Gölü kenarındaki Savcılı Plajı, yaz mevsiminde gün doğumu ve gün batımı, ilkbaharda açan çiçek tomurcukları, sonbaharda dökülen yaprakların oluşturduğu güzellikle tercih ediliyor. Öte yandan, Kırşehir’e 65, Kırıkkale’ye 80 ve Ankara’ya 140 kilometre uzaklıkta bulunan Savcılı Plajı, özellikle yaz dönemlerinde hafta sonları beklenenin üzerinde ilgi görüyor. Kaman ilçesine bağlı Savcılı Büyükoba’daki Hirfanlı Baraj Göleti, Kırşehir ve çevredeki illerden serinlemek için gelenlerin uğrak yeri haline gelirken, 3 kilometre sahili ile de Akdeniz’i aratmayan görsel bir güzelliğe sahip.