EKONOMİ - 23 Kasım 2021 Salı 16:23

Başkan Gürün, “Arıcılarımıza desteğimiz sürecek”

A
A
A
Başkan Gürün, “Arıcılarımıza desteğimiz sürecek”

Muğla’daki orman yangınlarından zarar gören Muğlalı arıcılara yönelik Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Arılarımıza Can, Arıcılarımıza Destek Oluyoruz’ kampanyası başlatmıştı.

Muğla’daki orman yangınlarından zarar gören Muğlalı arıcılara yönelik Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Arılarımıza Can, Arıcılarımıza Destek Oluyoruz’ kampanyası başlatmıştı.


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’nın Ula ilçesinde bulunan S.S Ula Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.


S.S Ula Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Emin Benzer “Çamda balın olmayışı ve yangınlar, arıcıları büyük oranda etkiledi. Yangınlardan sonra Muğla Büyükşehir Belediyesinin arıcılara verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz. Çamda balın olmayışı, arıcıları ve işletmelerimizi ciddi anlamda etkiledi. Büyükşehir Belediyemizin MELSA kanalı ile ürünlerimizi pazarlanmasında büyük kolaylık yaşıyoruz. Belediyemizin güvencesiyle çok rahat pazarlayabiliyoruz. Belediyemiz sayesinde bal pazarlamada çok ciddi bir aşama kaydettik” dedi.


Başkan Gürün: Arıcılık desteklerimiz devam edecek


Çam balının Muğla için en değerli ve kıymetli ürünlerin başında geldiğinin altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, arıcılığa verdikleri destekleri yangın sonrasında daha da arttırdıklarını belirtti. Gürün, “Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin çam balını rahat pazarlanmaları konusunda gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Amacımız çam balı pazarını geliştirip kooperatiflerle insanların temasını sağlamak. Sıkıntıları hep beraber paylaşacağız. Eksikliklerimizi beraber gidereceğiz. Elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Muğla çam balı, bizim en değerli ve kıymetli ürünlerimizden. Dünya çam balının yüzde 90’ını Türkiye, Türkiye çam balı üretiminin yüzde 80’ini de Muğla’mız üretiyor. İlimizdeki yangınlar sonrasında 67 bin hektarlık orman alanı kül oldu. Basralı kızılçam ağaçlarının ise %45i yangınlarda zarar gördü. Gerek orman yangınlarından gerekse kuraklıktan dolayı ilimizde zarar gören doğal floradan arılarımız nektar bulmakta zorlanmaktadır. Doğal flora neredeyse Muğla’da yok denecek kadar azdır. Muğla’da 5 bin arıcı geçimini arıcılıktan sağlamaktadır. Bizde Büyükşehir Belediyesi adına şehrimiz için bu kadar değerli olan bir ürünün üretimi ve pazarlanması için gereken desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.