ASAYİŞ - 08 Kasım 2018 Perşembe 16:18

Bindiği aracı satsa ödeyemez

A
A
A
Bindiği aracı satsa ödeyemez

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, dur ihtarına uymayan genç ile polisler arasında yaşanan kovalamaca, ehliyetsiz gence 11 bin 868 TL ceza kesilmesiyle son buldu.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, dur ihtarına uymayan genç ile polisler arasında yaşanan kovalamaca, ehliyetsiz gence 11 bin 868 TL ceza kesilmesiyle son buldu. Otomobil 60 gün trafikten men edilirken, kaçan sürücünün ehliyeti de iptal edildi.


Edinilen bilgiye göre; ilçede uygulama yapan polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan bir otomobil ile ekipler arasında kovalamaca yaşandı. Ekipler ve otomobil arasında yaklaşık 30 dakika yaşanan kovalamaca sonucu Kesikkapı mahallesinde bir ara sokakta kıstırılıp yakalandın. 48 RR 884 plaklı otomobilin sürücüsü D.K’ya ekipler tarafından ehliyetsiz kullanmaktan 2 bin 18 TL, alkollü şekilde araç kullanmaktan bin 256 TL, aracı ani olarak yön değiştirtip drift atmaktan 5 bin 10 TL, tek yönlü kara yolunda ters istikamette seyir ettirmekten bin 2 TL, trafiği tehlikeye sokacak şekilde art arda şerit değiştirmekten bin 2 TL, kırmızı ışıkta geçmekten 235 TL, araca teknik değişiklikler yaptırıp gürültü çıkartmaktan bin 2 TL, emniyet kemeri takmamaktan 108 TL olmak üzere toplam 11 bin 868 TL para cezası kesildi.


Otomobil 60 gün trafikten men edilerek yediemine çekilirken sürücünün stajyer ehliyeti de iptal edildi. Psikologa sevk edilen araç sürücüsü psikoteknik değerlendirmenin ardından psikoloğun vereceği sürücü olabilir raporuna tabi tutulduktan sonra raporun olumlu olması halinde 2,5 yıl sonra ehliyetini alabilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Meclis üyeleri belli oldu 31 Mart seçimlerinin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri belli oldu. 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi de oluştu. 70 üyeden oluşan mecliste AK Parti 33, MHP 11, CHP 9, YRP 6, İYİ Parti 5 ve BBP ise 2 üye ile yer aldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisinde şu isimler yer alıyor; AK Parti: Memduh Büyükkılıç, Mustafa Palancıoğlu, Ahmet Çolakbayrakdar, Mustafa Yalçın, Bilal Özdoğan, Mustafa İlmek, Adem Şengül, Halit Taşyapan, Esat Öztürk, Gökhan Ülke, Kenan Akar, Serdar Kavafoğlu, İsmail Ünalmış, Sami Yağmur, Cengiz Ekici, Bekir Yıldız, Meral Koşar, Mustafa Güldüoğlu, Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Emine Timuçin, Ahmet Tural, Ömer Gökçe, Ahmet Bostancı, Hulusi Çavdar, Ahmet Mithat Karaçavuş, Şerife Parlak, Ahmet Erciyes, Savaş Gökçe, Emre Güneş, Burhanettin Polat, Yusuf Ceran, Menderes Yıldırım, Sami Üstündağ. MHP: Selahattin Metin, Bekir Ayyıldırım, Halit Demir, Mustafa Erkek, Osman Yeniay, Orhan Say, Ali Kabak, Mustafa İşlenmiş, Mustafa Durukan, Selçuk Güntay, İbrahim Carlak CHP: Ömer Faruk Eroğlu, Şeref Güleser, Mustafa Dursun, Özgür Özer, Mustafa Çalıksoy, Senem Ağca, Fedai Durgun, Ahmet Tektaş, Kasım Aydoğan YRP: Vahap Ekinci, Abdullah Korkmaz, Davut Umsu, Mehmet Kuşçu, Mehmet Birkay Kahveci, Seyit Ahmet Bircan İYİ Parti: Osman Koç, Şahin Ülker, Mehmet Bulun, Ramazan Demirezen, Mehmet Işık BBP: Ramazan Aylanç, Sabri Sosun
Bursa Minikler eleştirel bakış açısı kazanıyor Nilüfer Belediyesi’nin ‘Çocuklara Kitap Söyleşileri’ etkinliğinde Yazar Deniz Alter, anaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. ‘Hayaller bir baloncuğa sığar mı?’ isimli kitabından kesitler okuyan yazar, çocuklarla söyleşi gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi’nin, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra yazarlarla tanışmalarına imkan sağlayan ‘Çocuklara Kitap Söyleşileri’ isimli etkinlik, Nazım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirildi. Ataevler, Nilüfer, Vardar, Özlüce Anaokulları ile Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Burak Berk ve İzzet Şadi Sayarel Kreşi’nden 6 yaş grubu 320 öğrencinin katıldığı söyleşide, felsefe öğretmeni ve yazar Deniz Alter, ‘Söylemezsem Olmaz’ kitap serisinde yer alan ‘Hayaller bir baloncuğa sığar mı?’ isimli eseri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. ‘Hayal kurmak nedir?’, ‘Rüya nedir?’ gibi soyut kavramlar üzerine konuşan Alter, çocukların bu konuyla ilgili düşüncelerini öğrendi. Çocukları düşünmeye teşvik edecek sorular da yönelten Alter ve eleştirel düşüncelerini geliştirecek interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi. Çok keyifli bir söyleşi gerçekleştiğini ifade eden Alter, kütüphane ortamının harika olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Söyleşinin sonunda katılan çocuklara ‘Hayaller bir baloncuğa sığar mı?’ isimli kitap hediye edildi. Etkinliğin öğleden sonraki oturumunda ise Yazar Deniz Alter, Gezici Kütüphane etkinliğinde Minareliçavuş’taki Alara Anaokulu’ndan 50 öğrenciye söyleşi gerçekleştirdi.