GENEL - 05 Ocak 2019 Cumartesi 21:41

Datça badem çiçekleriyle şenlenecek

A
A
A
Datça badem çiçekleriyle şenlenecek

Muğla’nın Datça ilçesinde, bu yıl ikincisi yapılacak Badem Çiçeği Festivali yine renkli anlara sahne olacak.

Muğla’nın Datça ilçesinde, bu yıl ikincisi yapılacak Badem Çiçeği Festivali yine renkli anlara sahne olacak.


8-10 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Badem Çiçeği Festivali ile beyazın ve pembenin tüm tonlarına ev sahipliği yapacak muhteşem güzellikte bir görsel bir şölene hazırlanıyor.



2018 yılında ilk kez düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçinin ağırlandığı Datça Badem Çiçeği Festivali, bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Datça Yarımadası’nın doğal güzelliklerinin yanı sıra yerel kültürü ve tarihinin de ziyaretçilerle paylaşıldığı festival 8-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.



Badem çiçekleriyle papatyaların buluştuğu Ocak-Şubat ayları Datça’nın görsel şöleninin başladığı zamanlar. Badem Çiçeği Festivali, Datça’nın bu en güzel zamanına tanıklık etmek, şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak, doğaya dönüp Ege ile Akdeniz’i kucaklayan Datça’nın en özel tatlarını deneyimlemek, farklı atölyelerde hoş vakit geçirmek için müthiş fırsat sunuyor.



Datça merkezinde ve Palamut bükü panayır alanlarındaki el emeği ürünler ve hediyelik eşya stantları, badem ürünleri ve yöresel yemek satışları, çocuk ve yetişkinlere yönelik renkli ve yenilikçi workshoplar, Datça’ya özgü dans gösterileri ve sahne performanslarıyla üç gün sürecek olan festival ziyaretçilere çok çeşitli etkinlikler sunuyor.



Festival kapsamında düzenlenecek yarımada turları ve doğa yürüyüşleri ile ziyaretçiler, Datça’nın dört bir yanını keşfetme, tarihini ve kültürünü deneyimleme imkânı bulacak. Birbirinden ilginç alanlarda düzenlenecek atölyeler de bu yıl festivale renk katacak. Arham ile sevinç dansları ve kahkaha meditasyonu, ayn-ı şifa ile merhem yapımı, ekşi mayalı ekmek yapımı, sabun ve defter yapımı atölye çalışmalarından bazıları.



Festivalin öne çıkan etkinliklerinden bir diğeri ise badem çiçeği temalı “Fotoğraf Yarışması” olacak. Festival haftasında çekilecek badem çiçeği fotoğrafları konulu yarışma, festival heyecanını ve coşkusunu daha da artıracak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."