ÇEVRE - 22 Kasım 2019 Cuma 17:44

Geleceğe bir nefes de MEMDER’den

A
A
A
Geleceğe bir nefes de MEMDER’den

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı genelgeyle 11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmesinin ardından ülke genelinde başlatılan fidan dikim etkinlikleri devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı genelgeyle 11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmesinin ardından ülke genelinde başlatılan fidan dikim etkinlikleri devam ediyor. Milas’ta faaliyet gösteren MEMDER üyeleri de bu kapsamda 100’ü aşkın fidanı toprakla buluşturdu.


Ülke genelinde düzenlenen ‘Geleceğe nefes ol’ etkinliğinin ardından fidan dikimleri çeşitli dernekler ve kurumlar ile devam ettiriliyor.


Milas’ın Tuzabat Mahallesi Boğayokuşu Mevkiinde bulunan yanan alanda Milas Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER) tarafından da bir fidan dikim etkinliği düzenlendi. Etkinliğe çok sayıda dernek üyesi, eşleri ve çocukları ile birlikte katıldı. 100’ü aşkın fıstık çamı fidanı toprakla buluştu. Fidan dikimi öncesi Milas Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından fidan dikimi anlatılarak bilgiler aktarıldı.


Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Kırkık ise, geleceğe nefes olmak için fidan dikmeye geldiklerini belirterek, “Geçtiğimiz yaz ayı boyunca ilçemiz ve tüm yurt genelinde maalesef çokça üzüldüğümüz orman yangınları meydana geldi. Yaşadığımız yerlere olan sorumluluklarımız nezdinde, yurt genelinde de düzenlenen ‘Geleceğe nefes ol’ kampanyası doğrultusunda üzerimize düşeni bugün burada yerine getiriyoruz. Bizler Milas emlakçıları olarak her türlü sosyal projenin içindeyiz, olmaya da devam edeceğiz. Sosyal sorumluluk sahibi bir dernek olarak bizler ayrıca ihtiyaç sahibi yaşlılarımıza ve yeni doğan bebeklerimiz ile ailelerine de yardımlarda bulunuyoruz. Bu ve bunlar gibi sorumlulukların içinde hepimizin olması gerektiğini düşünüyorum. Bugün buraya gelerek bizler ile bu etkinliği paylaşan tüm üyelerimize ve bize bu güzel imkanı sunan Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne ve sevgili personeline çok teşekkür ederim” dedi.


’11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes’ programı kapsamında Muğla’da Kızılçam, fıstıkçamı, ceviz, defne, mersin, keçiboynuzu başta olmak üzere 20 farklı türde 195 noktada 200 bin fidan toprakla buluşturulmuş, Milas ve Bodrum’da düzenlenen etkinlikte ise 55 bin fidan dikimi yapılmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.