GENEL - 20 Ocak 2020 Pazartesi 14:58

‘KYK Tematik Kış Kampları’ Milas’ta başladı

A
A
A
‘KYK Tematik Kış Kampları’ Milas’ta başladı

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘KYK Tematik Kış Kampları’ Milas’ta başladı.

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘KYK Tematik Kış Kampları’ Milas’ta başladı.



Yurtlarda barınan gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine; bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gençlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda KYK Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “KYK Tematik Kış Kampları” kapsamında “İnsan ve Toplum Kampı” Milas’ta gerçekleştiriliyor.


Elazığ, Karaman, Konya, Nevşehir, Tekirdağ ve Tunceli’den öğrencilerin katılımıyla düzenlenen kampın açılış töreni KYK Milas Öğrenci Yurdu’nda düzenlendi. Törene; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Ak Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Genel Müdürlüğü Kredi Daire İlkay Atlı, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Ak Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, kurum yöneticileri ve öğrenciler katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesinin ardından törenin açılış konuşması Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman tarafından yapıldı.



Türkiye genelinde 14 ayrı ilde 14 farklı tema ile 81 ilden 2100 KYK’lı gencin katılımıyla 5. KYK Tematik Kış Kamplarının başladığını ifade eden İlman, “Gençlik ve Spor Muğla ailesi olarak 5 yıldır yapılan Tematik Kış Kamplarına 5. kez ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen İnsan ve Toplum Kampına 6 farklı İlden 150 KYK’lı kıymetli gencimiz katılmakta. Dolu dolu keyifli bir kamp dönemi geçireceğiz. İnsan ve toplum yaşamına dair alanında 8 ünlü isim tecrübelerini paylaşmak için gençlerimizle olacak. Ayrıca sinema, yarışmalar, spor aktiviteleri, şehitlik ziyaretlerimiz olacak ve şehit ailelerimizle bir araya geleceğiz. Yeryüzünün cennet köşesi Muğlamızın ve Milasımızın tarihi, doğal ve kültürel mekanlarına gezilerimiz ile yaşamımızda iz bırakacak 5 günlük bir kamp dönemi geçireceğinize inanıyorum” dedi.



Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Kredi Daire Başkanı İlkay Atlı, 700 binin üzerinde öğrencinin yurtlarda barındığını ve 1 milyon 600 binin üzerinde öğrencinin ise kredi imkanlarından faydalandığını ifade eden Atlı, “toplumumuzu gelecekte şekillendirecek olan sizlersiniz. Bizim bu etkinliklerimizi onun için çok önemsiyorum. Etkinliği düzenleyenlerin ellerine sağlık” dedi.



Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla’yı yeryüzü cenneti olarak tanımlayarak “Muğlamızda kaldığımız süre içinde kentimizin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmeye çalışın. Milasımız sahip olduğu tarihi zenginlikleriyle ülkemizin sayılı kentlerinden birisi. Bizler Milletvekilleri olarak TBMM’de sizler için çalışmaya devam ediyoruz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenci kardeşlerimizin barınma sorunu çözmek için aralıksız çalışıyoruz. Muğla merkezde 4 bin kişilik öğrenci yurdumuz bu sene içinde hizmete açılacak. Fethiye de ise 1300 kişilik yurdumuz 2021’de açılacak. Milas ilçemizde 504 öğrenci kapasiteli yurdumuzu 2018’de hizmete açmıştık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Muğla’da halen devam eden Yurt ve spor tesisi yatırımı 265 milyon lira. Bu yatırımlar içinde yer alan Milas Kapalı Spor Salonu ödeneğimiz çıktı. Önümüzdeki aylarda ihalesi yapılacak” dedi.



AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ise, “Elazığ, Karaman, Konya, Nevşehir, Tekirdağ, Tunceli’den KYK yurtlarında kalan 150 öğrenci, kendi alanlarında isim yapmış 8 ünlü isimle, 4 gün boyunca bir arada olacak. Milas olarak beşincisi gerçekleştirilen bu kampa ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz. Kamplar aynı anda, farklı temalarla 14 değişik ilde gerçekleştiriliyor. Medya, sanat, akademi, edebiyat, bilim dünyasından farklı isimlerle gençlerimizi buluşturmak son derece önemli. Rol model konumundaki kişilerin, geleceğe yön verme aşamasında olan gençlerimizle buluşturulması son derece önemli. Kampın önemi burada ortaya çıkıyor. 4 gün boyunca siz gençlerimiz, Milas ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanımanın yanı sıra, burada çok güzel etkinlikler de yapacaksınız. İnanıyorum ki, okullarınıza, memleketlerinize döndüğünüzde bu güzelliklerin de tanıtımını yaparak adeta birer kültür elçisi olacaksınız. Katılımcı illerimize baktığımda Türkiye’nin dört bir köşesinden seçildiğini görüyorum. Ülkemizin geleceğinde siz gençlerimize son derece büyük işler düşüyor. Gençlerimizin, milli ve manevi değerlerine bağlı, birlik beraberlik duyguları son derece yüksek olduğunu görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Bu beraberliği daimi kılmalıyız. Biz beraber oldukça, ülkemizin uluslararası arenadaki yeri her geçen gün daha da sağlamlaşıyor. Bu gibi etkinlikler sayesinde de işte bunların temeli atılıyor. Kampı düzenleyen, katılan, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.



Törenin son konuşmacısı olarak söz alan Milas Kaymakamı Eren Arslan “Hepimiz sizler gibi, sizlerin geçtiği bu yollardan geçerek bu görevlere geldik. Yarın sizler bu görevleri üsteleneceksiniz. Ancak bizlerle sizler arasında çok önemli farklar var. Sizler Z kuşağı olarak ifade edilen bir kuşak olarak dünyaya geldiniz. Bizlerin sonradan öğrendiği teknolojinin içerisine doğduğunuz. Teknolojinin hızla geliştiği, bilginin sonsuzca üretilip ve transferinin saniyeler içinde gerçekleştirildiği bir dönemdeyiz. Bilgi toplumu yakalamış bir toplumuz. Son olarak bunu milli otomobilimizde gördük. Bu çağın imkanlarını çok şükür yakaladık ve sizler sayesinde daha da yukarılarda olacağız” dedi. Kaymakam Arslan, 5 günlük kamp dönemi içerisinde öğrencilerin Milas’ın tarihsel ve doğal güzelliklerini yakından görmelerini ve gittikleri illerde de bu bilgileri paylaşmalarını istedi.


Yapılan konuşmaların ardından Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri sunuldu. Açılış töreni kokteyl ile son buldu.



Kokteylin ardından “KYK Tematik Kış Kampları” kapsamında düzenlenen “İnsan ve Toplum Kampı”nda İTBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tayfun Doğan, Selçuk Üniversitesi Sinirbilim Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Sunucu Zeynep Bayramoğlu, Sunucu Pelin Çift, Yazar Süleyman Ragıp Yazıcılar, Yazar Mehmet Ali Bulut, Yazar Yusuf Kaplan ve Sanatçı Sedat Anar öğrencilerle bir araya gelerek sunum yapacaklar.


Kamp kapsamında ayrıca gönüllülük faaliyetleri, sinema izleme, masa tenisi turnuvası, şehitlik ve şehit ailelerini ziyaret, gezi, bilgi yarışması, müzik dinletisi etkinlikleri de düzenlenecek.


Öğrenciler 24 Ocak Cuma günü Milas’tan ayrılacaklar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik” Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiakos maçında oyuncuların 2. golü bulamamanın stresini yaşadığına dikkat çekerek, “Turu geçmek adına her şeyi çok hak etmiştik. Bugüne kadar penaltı kaçıran oyuncular, en az penaltı kaçıran oyunculardı” dedi. UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Yunan temsilcisi Olympiakos’a penaltı atışları sonunda kaybederek turnuvaya veda etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. İlk yarı iyi futbol oynadıklarını belirten Kartal, "Bugün oyuna çok iyi başladık. İlk devre muhteşem bir Fenerbahçe vardı. Muhteşem taraftar önünde golü de bulduk. İkinci yarı oyun dengelendi. Sonra tempoyu arttırdık sadece 2. golü bulamadık. Oyuncuların turu geçebilmek adına rahatlığı, o golü bulamamanın stresini yaşadık. Uzatmalarda mecburi değişiklikler yaptık. Uzatmalar iki takım adına dengeli geçti. Turu geçmek adına her şeyi çok hak etmiştik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugüne kadar penaltı kaçıran oyuncular, en az penaltı kaçıran oyunculardı. Sadece 2. golü bulamadığımız için turu geçemedik. Taraftarlarımıza karşı mahcup olduk. Her şeye rağmen önümüze bakıyoruz. Ligde devam edeceğiz" diye konuştu. “Bugün bazı oyuncular karşılık veremedi” Müsabakada yapılan değişiklikler ile ilgili Kartal, “Bazen oyuncuları değiştirirsin, hamlelere karşılık bulursunuz. Bazen de istediğiniz verimi alamazsınız. Bugün de bazıları karşılık verdi, bazıları veremedi. Bunlar futbolun içinde olan doğal şeyler” ifadelerini kullandı. "Mecburi değişiklikler oldu" Tadic’in vuruş stili ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kartal, “Tadic’in çok fazla şut atma değil de ayak içi plase vuruşları var. Onun kendine göre vuruş stili var. 86. dakikada Fred ile konuştuk uzun zaman sakatlık yaşadı. Uzatmaları da düşünerek yerine daha mücadeleci birini alarak tüm planlarımız buydu. Szymanski’ye kramp girdi, Becao’nun kasığında ağrı oldu. Mecburi değişiklikler oldu” şeklinde konuştu. “En güvendiğimiz isimler penaltıları kaçırdı” Penaltı atışlarını da değerlendiren Kartal, “Bonucci çok kariyerli oyuncu, Cengiz de aynı şekilde. Tadic penaltı atışlarında, kariyerinde kaçırdığı penaltı sayısı çok az. Beni şaşırtan bunlar oldu. En güvendiğimiz isimler penaltıları kaçıran isimler oldu. Bu kadar mücadele ettik. Bu mücadelenin karşılığında 2. golü atarak turu geçebilmek varken, penaltılarla elenmek üzücü oldu” diyerek sözlerini noktaladı.
İstanbul UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç sonucu) UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında sahasında Yunanistan ekibi Olympiakos ile karşılaşan Fenerbahçe, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-0 biten mücadelede seri penaltı atışları sonucu 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 50. dakikada sol taraftan Ferdi Kadıoğlu, topla beraber hareketlenerek ceza sahası içine kadar girdi. Savunmanın dokunuşu sonrası topu önünde bulan Dzeko’nun şutunda meşin yuvarlak Olympiakos defansına çarpıp direğin üzerinden kornere çıktı. 80. dakikada savunma arkasına atılan derin pasta ceza sahası içi sağ çaprazına kadar ilerleyen Masouras’ın şutunda kaleci Livakovic topu ayaklarıyla çeldi. 86. dakikada sol taraftan Tadic’in kale önüne çevirdiği topa Szymanski’nin dokunuşunda meşin yuvarlak direğin üstünden dışarıya çıktı. 103. dakikada ceza sahası dışı sağ tarafından uzak direğe ortalanan serbest vuruşta iyi yükselen Iborra’nın kafa vuruşunda kaleci Livakovic’in müdahalesiyle yan direkten oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında altıpasın gerisinden Carmo’nun kafa vuruşunda Djiku topu çizgiden çıkardı. 114. dakikada sağ taraftan Zajc’ın ortasında Batshuayi topu arka tarafa indirdi. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Tadic’in şutunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya çıktı. 120+3. dakikada Andreas Ntoi, orta alanda kafa topuna çıkarken Cengiz Ünder’e yaptığı müdahale sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. Hakemler: Tobias Stieler, Christian Gittelmann, Mark Borsch Fenerbahçe: Dominik Livakovic, Bright Osayi-Samuel, Becao (Çağlar Söyüncü dk. 100), Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek (Leonardo Bonucci dk. 120+2), Fred (Miha Zajc dk. 86), İrfan Can Kahveci (Cengiz Ünder dk. 86), Sebastian Szymanski (Rade Krunic dk. 106), Dusan Tadic, Edin Dzeko (Michy Batshuayi dk. 74) Yedekler: Doğukan Demir, İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş, Ryan Kent, Joshua King, Zeki Dursun Teknik Direktör: İsmail Kartal Olympiakos: Kostas Tzolakis, Rodinel, Andreas Ntoi, David Carmo, Francisco Ortega (Omar Richards dk. 89), Santiago Hezze, Chiquinho (Andre Horta dk. 109), Kostas Fortounis (Youssef El-Arabi dk. 109), Stevan Jovetic (Vicente Iborra dk. 46), Daniel Podence (Giorgos Masouras dk. 64), Ayoub El Kaabi Yedekler: Alexandros Paschalakis, Athanasios Papadoupis, Sotiris Alexandropoulos, Quini, Joao Carvalho, Isidoros Koutsidis Teknik Direktör: Jose Luis Mendilibar Gol: İrfan Can Kahveci (dk. 11) (Fenerbahçe) Penaltılar: Atanlar: Michy Batshuayi, Alexander Djiku (Fenerbahçe), Ayoub El Kaabi, Andre Horta, Giorgos Masouras (Olympiakos) Kaçıranlar: Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Leonardo Bonucci (Fenerbahçe), Youssef El-Arabi, Rodinel (Olympiakos) Kırmızı kart: Andreas Ntoi (dk. 120+3) (Olympiakos) Sarı kartlar: Sebastian Szymanski (Fenerbahçe), Francisco Ortega, Daniel Podence, Kostas Tzolakis, Giorgos Masouras, Jose Luis Mendilibar (Teknik Direktör), Santiago Hezze (Olympiakos)