KÜLTÜR SANAT - 28 Mayıs 2022 Cumartesi 01:15

MSKÜ’de türkü resitali

A
A
A
MSKÜ’de türkü resitali

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu ve Korosu tarafından ‘Birliğimiz Dirliğimiz Türkülerimiz Konseri’ düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu ve Korosu tarafından ‘Birliğimiz Dirliğimiz Türkülerimiz Konseri’ düzenlendi.


Öğretim Görevlisi Seval Işıklı’ın yönetiminde solistlerin tamamı değişik Fakültelerde okuyan öğrencilerden oluşan koro 3 saat boyunca Türkiye’nin değişik yörelerinden 24 eser seslendirdi. Konserin finalinde ise konserin onur konuğu zurna üstadı Halil Çokyürekli sahne aldı.


Üniversite Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu konser öncesi tamamen doldu. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in yanı sıra, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, rektör yardımcıları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.


2 bölümden oluşan konserin ilk bölümünde 12, ikinci bölümünde de 12 olmak üzere 24 eser seslendirildi. Azerbaycan türkülerine de yer verilen konserde, Grup Dir İzmir Dans ve Ritim topluluğu üyeleri zaman zaman sahnede konsere eşlik ederken, Kafkas oyunları ile izleyicilerden büyük alkış aldılar. 31 kişilik koro Eğitim, İİBF, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Fen ve Tıp Fakültelerinde okuyan ve mezun olan öğrencilerden oluşuyor.


Konserin son bölümünde Zurnazen Halil Çokyürekli sahne aldı. Türkiye’yi zurnayı sevdiren adam olarak anılan Çokyürekli zurna ile 3 parça seslendirirken, istek üzerine Zurna ile caz müziği de seslendirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden katıldığı Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde "Cadı atölyesi" adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da, İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.