EĞİTİM - 09 Haziran 2021 Çarşamba 13:27

Pandemide ‘eğitim’ televizyonu kurdular

A
A
A
Pandemide ‘eğitim’ televizyonu kurdular

Muğla’da bir grup öğretmen ve akademisyenin pandemi döneminde eğitim alanında dünyadaki gelişmeleri takip etmek için sosyal sorumluluk projesi kapsamında Youtube üzerinden hayata geçirdiği ve kar amacı gütmeyen K12 TV dünya genelinde eğitime yön veren kişileri ekrana taşıyor.

Muğla’da bir grup öğretmen ve akademisyenin pandemi döneminde eğitim alanında dünyadaki gelişmeleri takip etmek için sosyal sorumluluk projesi kapsamında Youtube üzerinden hayata geçirdiği ve kar amacı gütmeyen K12 TV dünya genelinde eğitime yön veren kişileri ekrana taşıyor.


Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışından 34 bin öğrenci ve öğretmene ulaşılırken, izleyicilerin yüzde 51’i Türkiye’den, yüzde 49’u ise yurt dışından. Programın amacı yenilikçi yöntemleri öğretmen adayları ile buluşturmak. Programda hem Türkçe, hem de İngilizce yayın yapılıyor.


Sosyal sorumluluk projesi


Bir gurup öğretmen ve akademisyenin sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirdiği K12 TV, dünya genelinde eğitime yön veren kişileri ve eğitim yöntemlerini ekranlara taşıyarak Türk eğitimine katkı sunmayı hedefliyor. K12 TV koordinatörü aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Bekir Cevizci, “K12 TV Muğla BİLSEM ile Muğla Üniversitesi MUBEM’den gönüllü öğretmen ve akademisyenler tarafından yürütülen bir eğitim projesidir. Yurtdışı ve yurtiçi iyi örnekleri, yenilikçi yöntemleri eğitimcilerle buluşturmayı hedeflemektedir. Hedef kitlemiz okul öncesinden lise son sınıfa kadar çeşitli kademelerde görev yapan öğretmenler ve öğretmen adaylarıdır. Ayrıca öğrencilere yönelik de programlar düzenlenmektedir. Kanaldaki program formatları özgün olup her geçen gün program çeşitliliği artmaya devam etmektedir” dedi.


Türkçe ve İngilizce yayın


Bugüne kadar 34 bin kişiye ulaştıklarını belirten Cevizci, “İzleyicilerimizin yüzde 51’i Türkiye’den, yüzde 49’u ise yurt dışından oluşmaktadır. Programlarımız Türkçe ve İngilizce olarak çift dilli yapıldığından yurt dışından eğitimciler de izleyicilerimiz arasında yer almaktadır. Kanal istatistiklerine baktığımızda Dünya geneli 50’den fazla ülkeden programlarımızın izlendiğini gururla söyleyebilirim” dedi.


“Amacımız ülkemizi eğitim alanında uluslararası alanda tanıtmak”


Amaçlarının eğitim alanında yapılan yenilikçi çalışmalar konusunda bilgi alışverişi olduğunu belirten Cevizci, “Ülkemizi hem uluslararası alanda iyi bir şekilde temsil etmek hem de Dünyanın her hangi bir yerinde eğitim adına yapılan iyi uygulamaları ülkemiz eğitim camiasına aktarmak temel hedeflerimiz arasındadır. Kişisel gelişim hedefleyen eğitimcileri ve öğrencileri kanalımızı izlemeye, takip etmeye davet ediyorum. Ayrıca bu güzel çalışmaya imza atan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta kar kalınlığının 7 metreyi bulduğu yolda çalışma Muş’ta kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu Üçevler grup köy yolunun açılması için 7/24 esasına göre çalışmalar devam ediyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin mart ayının son günlerinde kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu Üçevler grup köy yolunun açılması için başlattığı çalışma tüm hızıyla devam ediyor. Zorlu coğrafyada çığ riskine rağmen 2 bin 500 rakımlı Çavuştepe mevkisinde 3 gündür görev yapan ekipler, yolu kısa sürede açmayı hedefliyor. 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı ve köylülerin alternatif olarak kullandığı Üçevler grup köy yolunu açmak için gece gündüz çaba gösteren ekipler, yaklaşık 3 aydır kapalı olan ve kar tabakasının oldukça sertleştiği yolda ilerlemekte güçlük çekiyor. Karın iş makinesinin boyunu aştığı yolda çalışmalarını sürdüren iş makinesi operatörü Kerem Çakır, 25 yıldır karla mücadelede yer aldığını belirterek, "Ben 25 yıldır iş makinesi operatörlüğü yapıyorum. Burada çığ tehlikesi var. Geçen günlerde bir çığ tehlikesi geçirdik. Üçevler grup köy yolunun Çavuştepe mevkisinde karla mücadele çalışmasını yürütüyoruz. Şu anda ovada çiçekler açmış, biz de burada karla mücadelemize devam ediyoruz. Yer yer 6-7 metre kar var. Kar çok sert. Makine çok zorlanıyor. Günde 2-3 kilometre yol açabiliyoruz. Burası rampa. Gece gündüz çift vardiya çalışıyoruz. Biz saat 18.00’dan sonra işi bırakacağız, gece vardiyası gelecek. İki güne kadar yolu ulaşıma açmayı hedefliyoruz. Gördüğünüz gibi iş makinesine 4 zincir taktık. İş makinesi zincirli olmasa gidemeyiz. Aşırı bir rampamız var. Her yerde ilkbahar mevsimi yaşanırken biz karla mücadele ediyoruz. Muş’un en yüksek mevkilerinden biri" şeklinde konuştu.