GENEL - 14 Ekim 2020 Çarşamba 21:55

Sağlıkçılardan kardeş Azerbaycan’a destek konvoyu

A
A
A
Sağlıkçılardan kardeş Azerbaycan’a destek konvoyu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Menteşe Devlet Hastanesi Başhekim, doktor ve sağlık çalışanları tarafından kardeş Azerbaycan’a moral ve destek amacıyla motosikletli konvoy düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Menteşe Devlet Hastanesi Başhekim, doktor ve sağlık çalışanları tarafından kardeş Azerbaycan’a moral ve destek amacıyla motosikletli konvoy düzenlendi.


Hastanelerde çalışan Azerbaycanlı doktorların da katıldığı destek konvoyu Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde başladı. Şehir içi turu yapan sağlıkçı motor ekipleri, buradan Şehitler Anıtı’na ulaştı. Türk ve Azerbaycan bayraklarının yer aldığı Şehitler anıtında önce Azerbaycan’lı şehitler ve ardından Covid-19 salgınında yaşamlarını yitiren sağlıkçılar saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, Ermenistan’ın kardeş ülke Azerbaycan üzerinde uygulamak istediği insanlık dışı saldırıları kınadıklarını belirtti. Togan, “Bizler Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli olarak bünyemizde çalışan Azerbaycanlı arkadaşlarımıza, kardeşlerimize hem geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerimizi iletmek, acımızı ve hepimizin yüreğini yakan sivillere yapılan bu hain saldırıları kınamak için burada toplandık. Bugün tek millet bilinci ile beraber olmak istedik. Ermenistan’ın sivillere karşı gerçekleştirdiği hain saldırıları ve ateşkese rağmen uyguladığı vahşi tutumu kınıyoruz. Bizler Türk milleti olarak her daim Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız” dedi.


Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şadi Ballı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Menteşe Devlet Hastanesi çalışanları motosiklet kullanıcıları olarak Azerbaycan’ın yanında oldukları mesajı vermek istediklerini söyledi. Ballı, “Ermenistan’ın akıl almaz şekilde kardeş ülkemiz Azerbaycan’a yaptığı alçakça saldırılar karşısında ve dünya olarak etkisi olduğumuz pandemi sürecinde bir nebze de olsa yaraları sarmak tüm sağlık çalışanlarına ve Azerbaycanlı yurttaşlarımıza moral ve motivasyon sağlayabilmek, Covid-19 sürecinde en ön saflarda yer alan ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza, Azerbaycan’a yapılan hain saldırılarda şehit olan, vefat eden Azerbaycanlı yurttaşlarımıza iki devlet, tek millet anlayışı ile Allah’tan rahmet dilemek, bugün değil her zaman yanlarında olduğumuzu sağlık çalışanları olarak tek yürek olabilme umudumuzu hissettirmek adına buradayız” dedi.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde görevli Azerbaycanlı Doktor Elvin Tanrıverdi, “27 Eylül’den bu yana Ermeni teröristlerinin Azerbaycan’ın sivil halkına yönelik saldırılarını biliyoruz. Bu olayları dünyaya duyuran özellikle Türk medyası Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ordumuza her zaman desteğini esirgemeyen Milli Savunma Bakanı başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz Azerbaycanlılar olarak. Ermenilerin sivil halka yaptığı bu saldırılar, katliamlar yeni değildir. 1918 yılında 30 bin Azerbaycan Türk’ünün katliamı ve Hocalı katliamında 613 sivil insanın vahşice öldürülmesi geçmişe yönelik tarihi bilgilerdir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.