EKONOMİ - 04 Aralık 2020 Cuma 13:44

Üreten çiftçilere kısıtlama yok

A
A
A
Üreten çiftçilere kısıtlama yok

Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile irtibata geçmeleri istendi.

Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile irtibata geçmeleri istendi.


Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, pandemi döneminde üretimin ve gıdanın ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını belirterek, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak; pandemi tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamalarında üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları için üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizi belirtmek istiyorum. Bu kapsamda üreticilerimiz İl-ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizle irtibata geçebilirler. Hep birlikte duyarlı olursak bu sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.


“Kurumsal hizmeti en hızlı şekilde yapıyoruz”


Konuya ilişkin açıklama yapan İl Müdürü Saylak; “Covid-19 virüsü nedeniyle yaşanan pandemi sürecinde Dünya ve ülkemiz zorlu bir süreçten geçmektedir. Artan vakalar nedeniyle gerek dünyada gerekse ülkemizde tedbirler arttırılmıştır. İlimizde de İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarının titizlikle uygulanması, salgının kontrol altına alınmasında önemi büyüktür. Tüm vatandaşlarımızı maske, mesafe ve hijyen kurallarını titizlikle uymaya davet ediyoruz. Pandemiye rağmen salgının ilk gününden bu yana İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz kurumsal hizmetimizi en hızlı ve etkin şekilde yapmaktadır. Ancak bu süreci hep birlikte duyarlı olarak atlatacağımıza inanıyoruz. Bu süreçte tüm vatandaşlarımızın kurumumuza olan ziyaretlerini azami ölçüde ve kısa süreli tutmaları, varsa işlemlerini mümkün olduğu kadar internet üzerinden veya kısa süreli yapmalarını rica ediyoruz. Bu hem kendi sağlığınız, hem de toplum sağlığı açısından önem taşımaktadır” diye konuştu.


“Sokağa çıkma yasağında üreticilerimiz mağduriyet yaşamayacak”


Covid-19 salgını tüm insanlığa üretmenin, üretimin, gıdanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine dikkat çeken İl Müdürü Saylak, “Mutfakta kilerinizde yiyecek ekmeğiniz, tüketecek gıdanız yoksa dünyanın en fakiri sizsiniz demektir. Bu bağlamda üretimin ana unsuru olan üreticilerimizin ne denli önemli bir iş yaptıkları da anlaşılmıştır. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak pandemi tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamalarında üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları için üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizi belirtmek istiyorum. Bu kapsamda üreticilerimiz İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizle irtibata geçebilirler. Sokağa Çıkma Yasağında üreticilerimiz mağduriyet yaşamayacak. Onlar üretime devam ederken bizde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Hep birlikte duyarlı olursak bu sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.


İl-İlçe Müdürlüklerinin telefonları:


İl Müdürü Barış Saylak: 0532 767 1199


İl Müdür Yard. Muhammed Sevinç: 0505 775 3274


İl Müdür Yard. Enver Aydın: 0542 585 2870


İl Müdür Yard. Tanju Özdemirden: 0535 337 6730


Bodrum İlçe Müdür V. Serkan Kızılırmak: 0505 453 9995


Dalaman İlçe Müdürü Ergün Akdeniz: 0546 260 5642


Datça İlçe Müdürü Bülent Şatır: 0505 814 2853


Fethiye İlçe Müdürü Şaban Sarıkaya: 0532 701 9408


Kavaklıdere İlçe Müdürü Mehmet İdar: 0543 872 6432


Köyceğiz İlçe Müdür V. İsa Özden: 0536 334 4872


Marmaris İlçe Müdürü Nejmettin Kaya: 0532 720 8708


Menteşe İlçe Müdürü Mehmet Kuray: 0536 469 9385


Milas İlçe Müdürü Ali Parlu: 0542 652 3005


Ortaca İlçe Müdürü Okan Bilgiç: 0544 808 8424


Seydikemer İlçe Müdürü Engin Maraşlı: 0530 826 4926


Ula İlçe Müdürü Ahmet Donduran: 0532 516 1003


Yatağan İlçe Müdürü Ayşe Didem Biber: 0542 806 7582

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.