SPOR - 15 Mayıs 2022 Pazar 16:21

Yelken yarışlarının kış trofesi bugün sona erdi

A
A
A
Yelken yarışlarının kış trofesi bugün sona erdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bu yıl 13.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bu yıl 13.sü düzenlen Marmaris Uluslararası Yelken Kulübü kış trofesi bugün yapılan son yarış ile final yaptı.



Marmaris Uluslararası Yelken Kulübü (MIYC) tarafından organize edilen ve 6 ayaktan oluşan, bu yıl 22 Ocak’ta başlayan Uluslarası Yelken kış trofesi bugün sona erdi. Rüzgarın şiddetinin zaman zaman 40 kilometre hıza ulaştığı, 28 yelkenli tekne ve 300 yarışmacının katıldığı yarışlarda galipler bu akşam ödüllerini alacak.



Yelken sporcusu Galip Semeranski 7 kişilik ekibi ile trofenin tüm ayaklarında yarıştığını belirterek‘’ Dün hava yarış için çok güzeldi, bu gün rüzgar biraz zayıf kaldı ancak taktiklerimiz ile dereceye girdik diye düşünüyorum ‘’ dedi.



10 kişilik ekibi ile trofeye katılan Cem Hakko ‘’ Çok güzel bir organizasyon, rüzgarımız çok güzeldi, ekibimiz gayet başarılıydı bugünü birinci olarak bitirdik dün ikinciydik. 6 ayağın toplamını bu akşam göreceğiz ‘’ diyerek hem yarışların hem de hafta sonlarının çok keyifli geçtiğini belirtti.



Marmaris Uluslararası Yelken Kulübü Komodoru ve Yelken yarışçısı Zafer Öznur ‘’ 6. Ayağa yarışçı olarak katılamadım fotoğrafçılar ile birlikte bottaydık, dün iki yarış bugünde bir yarış yapılarak Kış trofemizi başarı ile tamamladık. 28 tekne ile yarıştık, hakem heyetimiz yarışları ve puanları değerlendirip sonuçları açıklayacak. Şampiyonlarımız kupalarını akşam yapacağımız ödül törenimiz de takdim edeceğiz ‘’ şeklinde konuştu.



IRC1,IRC2,IRC3VE IRC4 gruplarından oluşan teknelerin rüzgarın hızına göre balonlarını açması, yarış komitesi tarafından kurulan parkurları hatasız tamamlamaları ve yarışı centilmence önde bitirmeleri ile derecelendirilen yarışmacıların ödülleri bu akşam düzenlenecek tören ile takdim edilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale Valiliği’nden sağanak yağış uyarısı Çanakkale’de akşam saatlerinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle Çanakkale Valiliği, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’nin batı kesimlerinde sağanağın akşam saatlerinden itibaren etkili olmasının beklendiği belirtildi. Çanakkale Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’de başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar devam edecek ‘Çanakkale il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat’ meteorolojik uyarısı yapılmıştır. Çanakkale il genelinde yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m) olması beklenmektedir. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Çanakkale Valiliği yapılan açıklamada, “Çanakkale il genelinde beklenen olumsuz hava şartlarından dolayı 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’den başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.