ASAYİŞ - 13 Temmuz 2018 Cuma 02:33

Yürüyüşte kaybolan iki turisti AKUT buldu

A
A
A
Yürüyüşte kaybolan iki turisti AKUT buldu

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Likya yolunda yürüyüş yaparken kaybolan Hollandalı ve Kanadalı turisti, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekipleri 1 saat süren araması sonucu bulundu.

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Likya yolunda yürüyüş yaparken kaybolan Hollandalı ve Kanadalı turisti, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekipleri 1 saat süren araması sonucu bulundu.



Hollandalı ve Kanadalı turisti İlçeye tatile gelen Hollandalı Sebastian Tannick Leonard Van Erne (27) ve Kanadalı Abderrazak Cheffi (31) Ölüdeniz Mahallesi’nden Likya Yolu’nu takip ederek Kayaköy’e doğru yürümeye başladılar.


İki turist çam ağaçlarıyla kaplı ormanda bir süre yürüdükten sonra havanın kararmasıyla yanlış patikaya sapınca yolunu kaybettiler. İkili yanlarında bulunan cep telefonu ile kaldıkları otelin müdürünü arayarak yardım istedi.


Otel müdürünün 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. Olay yerine AKUT Fethiye ekibi sevk edildi.


Akut ekibi 8 gönüllü ile Kayaköy’deki patikadan yaklaşık bir saatlik arama çalışmasıyla bulundu.


Sebastian Tannick Leonard Van Erne gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölüdeniz’den yürüyüşe geç çıktıklarını ve hava karardığı için yolu kaybettiklerini anlattı.


Kendi imkanlarıyla bir süre yolu bulmaya çalıştıklarını, başarısız olunca yardım istediklerini belirten Van Erne, "Sağlık durumumuz iyi. Türkiye’yi seviyoruz. Bizi bulan ekiplere de teşekkür ederiz.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."