GENEL - 25 Eylül 2019 Çarşamba 10:22

Başkan Asya’dan açıklama

A
A
A
Başkan Asya’dan açıklama

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, “Şehrimize minnet ve gönül borcumuzu; ‘egemen akıllara’ şakşakçılık yapmayı prensip etmiş, ‘ortak akıl birlikte yönetim’ şiarını hazmedemeyen bir anlayışa elbette ki kurban etmeyeceğiz” dedi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, “Şehrimize minnet ve gönül borcumuzu; ‘egemen akıllara’ şakşakçılık yapmayı prensip etmiş, ‘ortak akıl birlikte yönetim’ şiarını hazmedemeyen bir anlayışa elbette ki kurban etmeyeceğiz” dedi.


Başkan Asya tarafından yayımlanan açıklamada, “Çeyrek asırdan fazla bir süredir sürekli ertelenen, unutulan, üstüne paspas çekilen, birçok analiz ve tetkikte ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı ön görülen şehrin kangren sorunu haline gelmiş içme suyu şebekesi dahil tüm alt-yapı çalışmalarımızı art niyetle farklı yorumlama ve çarpıtma beyanatlarla karalamaya çalışanların hesap ve amaçlarının çok iyi farkındayız. Aklıselim ve vicdanı hür her hemşehrimizin takdir ve desteğini almış bu devasa çalışmalarımızda her türlü riski göz önüne alarak, ne makam ne dönem ne de siyasi gelecek telaşı içinde olmadan elimizi, gerekirse gövdemizi taşın altına koyma inancıyla kentimizi ve hemşehrilerimizi bu kamburdan kurtarmaya ve modern bir şehir inşa etmeye azim ve kararlılıkla devam ediyoruz.


Doğduğumuz günden vereceğimiz son nefese kadar hayat hikâyemizin en önemli unsurunu temsil eden şehrimize, minnet ve gönül borcumuzu; ‘egemen akıllara’ şakşakçılık yapmayı prensip etmiş, ‘ortak akıl birlikte yönetim’ şiarını hazmedemeyen bir anlayışa elbette ki kurban etmeyeceğiz.


On yıllardır sağlıksız su şebekelerinden akan suyu içmek zorunda kalan hemşehrilerimizin yaşadığı sağlık problemlerini ve yapboz tahtasına dönüşmüş altyapı sorununu görmezden gelen anlayışın yüz yıllık su sorununu çözen Alparslan-2 Barajı’ndan kente su nakli projemizi ve sağlıklı yeni nesil şu şebekeleri döşeme çalışmalarımızı görmelerini beklemek abesle iştigalden başka bir şey değildir. Halkımız müferrih olsun. Ne bu anlayışa ne de bu anlayışı destekleyenlere takılmadan şehrimiz ve hemşehrilerimiz için çalışmaya, üretmeye ve kentimizi geleceğe taşımaya olan kararlılığımızdan ödün vermeden ilk günkü aşkla ortak akıl birlikte yönetim şiarıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de ortaya çıktı, "dron" ile görüntülendi: Kızıl tuygun çiftçilerin dostu oldu Kırıkkale’de, nesli tükenme tehlikesi altında olan saz delicesi olarak bilinen yırtıcı kuş "kızıl tuygun", dron ile görüntülendi. Saz delicesinin görüldüğü bölgede çiftçilik yapan Emre Doğan, "Bize keyifli çalışma ortamı sunuyorlar, bize arkadaşlık ediyorlar. Bize burada moral motivasyon sağlıyorlar. Fareleri avlıyorlar. O yüzden bizim en büyük dostumuz" dedi. Kırıkkale’de ’saz delicesi’ olarak da bilinen yırtıcı kuş kızıl tuygun, Kızılırmak nehrinin beslediği Kapulukaya Barajı kıyısındaki tarım arazileri üzerinde dron ile görüntülendi. Nesli tükenme tehlikesi altında olan saz delicesi, genellikle sazlık ve sulak alanlarda görülüyor. Saz delicesi, tarım arazilerindeki sürüngen, böcek, fare ve küçük memeliler ve kuşlar dahil olmak diğer birçok etçil hayvan gibi leşle de beslenebiliyor. Tarım arazilerinde bulunan ve mahsullere zarar veren farelerle de beslenen saz delicesi, çiftçilerin dostu durumuna geldi. Karakeçili ilçesinde çiftçilik yapan Emre Doğan (30), İHA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım arazisinde çalışırken kendilerine moral ve motivasyon sağladığını belirterek, keyifli çalışma ortamı oluşturduklarını söyledi. Doğan, "Burası onların evi bizim de ekmek kapımız. Burada avlanıyorlar, besleniyorlar. Biz de burada çalışıyoruz, çalışırken de arkadaşlık ediyorlar. Biz de kendileri hakkında bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Bize keyifli çalışma ortamı sunuyorlar, bize arkadaşlık ediyorlar. Bize burada moral motivasyon sağlıyorlar. Fareleri avlıyorlar. O yüzden bizim en büyük dostumuz. Fareler mahsullerimize zarar veriyor, onlarda bize yardımcı oluyor. Doğanın dengesi gereği" dedi. Kırıkkale Valiliğinin teklifi ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün oluruyla, sulak alanların korunması yönetmeliği çerçevesinde 30 Ocak 2024 tarihinde mahalli öneme haiz Çeşnigir sulak alan olarak ilan edildiği bildirildi. Bin 213 hektar büyüklüğünde olan Çeşnigir sulak alanı, göçmen su kuşlarına da ev sahipliği yapıyor.