EKONOMİ - 13 Haziran 2020 Cumartesi 12:49

Bulanık’ta süt üreticilerinin yüzü gülecek

A
A
A
Bulanık’ta süt üreticilerinin yüzü gülecek

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık ve Malazgirt Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bedrettin Ziyalı, Bulanık ilçesinde 7 ayrı yerde kurulacak olan süt ünitelerinin yerlerini inceledi.

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık ve Malazgirt Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bedrettin Ziyalı, Bulanık ilçesinde 7 ayrı yerde kurulacak olan süt ünitelerinin yerlerini inceledi.


Bulanık’ta, hayata geçirilecek ve yüzlerce çiftçinin faydalanacağı "Bulanık İlçesi Süt Soğuk Zinciri Projesi" kapsamında 7 yerleşim yerinde toplam 28 ton kapasiteli süt toplama üniteleri kurulacak. Bulanık ve Malazgirt Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bedrettin Ziyalı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 2020 çalışma programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı güdümlü proje desteği ile toplam 1 milyon 334 bin 816,46 lira bütçeli Bulanık İlçesi Süt Soğuk Zinciri Projesi ihalesi tamamlandı ve süt ünitelerini 25 Haziran’a kadar bitirmiş olacağız" dedi.


Proje bütçesinin 1 milyon 200 bin liralık kısmının DAKA tarafından destekleneceğini bildiren Ziyali, "Proje kapsamında Bulanık ilçe merkezi, 4 belde ve 2 köy olmak üzere 7 ayrı noktada toplam 28 ton kapasiteli süt toplama ünitelerinin kurulması planlanmaktadır. Projeden 1998 üretici çiftçi doğrudan faydalanacak. DAKA projemiz kapsamında ilçemizde yedi ayrı noktada süt toplama üniteleri kurulacak. Hayırlısı ile Rüstemgedik beldemizde kurulan ünitemizin temelini atmış bulunuyoruz. Dört ton kapasiteye sahip olacak. Her bir ünitemiz dört ton olup toplamda 28 ton kapasiteli ünitelerimiz olacak. Bulanık ilçemizdeki kuracağımız süt toplama ünitesi temelini hazırlıyoruz. Bütün noktalarda olduğu gibi dört ton kapasitelidir. Gene Proje kapsamında DAKA projesi içerisinde Yoncalı Beldesinde kurduğumu dört ton kapasiteli süt toplama ünitesi temeli hazırlamış durumdayız” diye konuştu.


Bu projeyle çiftçinin yüzü güleceğini ifade eden Ziyali, “İlçemizin geçim kaynağı hayvancılıktır. Bu proje ile çiftçilerimiz büyük bir kazanç elde edecekler. Artık sütten zararı olmayacak. Sütünü pazarlayacak yer olacak. Sattığı üründen para alan üreticinin yüzü gülecek. Bulanık ilçemizde DAKA programı kapsamında 2020 güdümlü proje desteği ile süt birliğimiz tarafından sunulan proje uygunluk gördü. İhale aşaması gerçekleştirildi. Kuracağımız süt ünitelerinin projeleri atılmaya başlandı. Projenin ilçemize katkısı ürettiğimiz ürün için pazar bulacağız. Ürünümüz değer kazanacak. Yedi ayrı noktada süt toplama üniteleri kurulacak. İhalesi gerçekleştirilen ünitelerimiz 25 Haziran’da kurulmuş olacaktır. İlçemizdeki hayvan sayımız küçükbaş olarak yüz 110 bin, büyük baş olarak 120 bin ve sağma hayvan sayımız 80 bin olmaktadır. Birliğimizde bin 998 kayıtlı üyemiz hali hazırda aktif bir şekilde bulunmaktadır. Bu üreticilerimiz kurulacak olan ünitelere sütlerini getireceklerini taahhüt ediyorlar. Ayrıca proje uygulama aşamasında ve hazırlama konusunda olsun desteklerini bizden esirgemeyen Kaymakamımıza, ajansımızın değerli uzmanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi