GENEL - 20 Eylül 2019 Cuma 09:41

Bulanık’ta ‘Taşımalı Eğitim’ konulu toplantı

A
A
A
Bulanık’ta ‘Taşımalı Eğitim’ konulu toplantı

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi başkanlığında ‘Taşımalı Eğitim’ konulu bir toplantı düzenlendi.

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi başkanlığında ‘Taşımalı Eğitim’ konulu bir toplantı düzenlendi.


Bulanık Halk Kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İlçe Emniyet Müdürü Mesut Irmak, İlçe Garnizon Komutanı İsmail Horzum, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Aral ve şube müdürleri, taşıma ihalesini alan firma sahibi, okul müdürleri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Ergen’in açılış konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Kaymakam Mehmet İlidi, “2019 - 2020 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını, kazasız belasız bir yıl olmasını diliyorum. Yavrularımızın sağ selamet okullarına ve evlerine ulaşması için düzenlediğimizi bu toplantının hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Devletimizin koyduğu standartlara uyarak kazasız belasız bir eğitim öğretim sezonu geçirmeyi temenni ediyorum. Amacımız bilgili, bilinçlendirilmiş ve tüm kurallara uyan servis şoförlerinin standartlara uygun araçlarla taşımacılık yapmasını sağlamak" dedi.


Öğrenci taşımacılığının usulüne uygun olarak yapılması gerektiğini belirten İlidi, okul müdürlerinden ve jandarma komutanından bu konuda denetim yapmalarını, mevzuata uygun olmayan hiçbir taşıma işleminin gerçekleşmemesini ve bu konuda taviz verilmemesini istedi. Kaymakam İlidi, “İlk önce yatılı pansiyonlarda kalan öğrencilerin devamlılığını sağlayacağız. Ortaokul öğrencilerini taşımayacağız, onların pansiyonlarda kalmasını sağlayacağız. Firma sahibi kesinlikle öğrenci dışında yolcu taşımayacaktır. Okul müdürleri, firma sahibi, şoförler, muhtarlar herkes teknik şartnameyi iyi okusun. Herkes üstlendiği sorumluluk çerçevesinde görevini yapacak. Emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız burada ve onlara talimatımdır, şartları yerine getirmeyen bütün okul servilerine cezai işlem uygulayacaklar. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz ve müsamaha göstermeyeceğiz. Bu çocukların eğitiminden sorumlu olduğumuz kadar, onları sağlıklı, kazasız ve belasız bir şekilde okullarına, oradan da tekrar ailelerine aynı şekilde teslim etmek de bizim sorumluluğumuzdadır. Onları güvenli bir şekilde taşımak bizlerin sorumluluğundadır” ifadelerini kullandı.


İlçe Emniyet Müdürü Mesut Irmak ve Garnizon Komutanı İsmail Horzum ise birer konuşma yapmasıyla toplantı sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.