- 25 Ağustos 2021 Çarşamba 09:47

DATÜB heyeti, Sultan Alpaslan diyarına geldi

A
A
A
DATÜB heyeti, Sultan Alpaslan diyarına geldi

Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar başkanlığındaki heyet, Muş Malazgirt Zaferi’nin 950.

Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar başkanlığındaki heyet, Muş Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Malazgirt Tarihi Mili Parkında 76 yıl sonra oba çadırlarını kurdular.


DATÜB heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve öz kardeşleri olan Sultan Alparslan’ın torunları görmek için 76 yıl sonra ana vatanları olan Türklerin Anadolu’ya açılan kapısı Malazgirt’te geldiler. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 1071 Malazgirt Zaferi kutlamaları dolayısıyla Malazgirt’te gelerek çadır kurup Ahıskalı Türkleri temsil ederek ve DATÜB faaliyetlerini tanıtılar, gelen katılımcılara bilgiler verdiler. Tarihi Milli Parkta oba çadırlarını kuran Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, atalarımın toprağında bulunmaktan son derece mutluyum. Öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Ahıska Türklerine kapılarını açtı. Şuan Ahlat’a yerleşmiş Ahıska Türkleri var. Bizler Dünya Ahıska Türkleri olarak ana yurdumuz Sultan Alparslan diyarı Malazgirt’te bulunmaktan son derece mutluyuz. Bu alanda kurduğumuz çadırımızda Ahıska Türklerini tanıtma fırsatı bulduk. Cumhurbaşkanımız karşılamaya hazırız. 76 yıl sonra ana vatanımızda olmaktan da son derece mutluyuz. Dünyanın 9 ülkesinde Ahıska Türkleri yaşamakta. En çokta Kazakistan’da yaşamakta” dedi.


76 yıl sonra Malazgirt’te gelen Ahıska Türkleri oba çadırlarına, Ahıska Türklerinin yaşam ve geleneklerini gelen misafirlere sunuyorlar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.