SPOR - 19 Haziran 2019 Çarşamba 13:43

Kavurucu sıcakta tekerlekli kayak yarışması

A
A
A
Kavurucu sıcakta tekerlekli kayak yarışması

Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından kış sezonunun sona ermesiyle birlikte kavurucu sıcakta milli takıma hazırlanan sporcular için “Tekerlekli Kayak İl Birinciliği Sporcu Seçmeleri” yarışması düzenledi.

Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından kış sezonunun sona ermesiyle birlikte kavurucu sıcakta milli takıma hazırlanan sporcular için “Tekerlekli Kayak İl Birinciliği Sporcu Seçmeleri” yarışması düzenledi.


Muş-Bitlis karayolu üzerinde bulunan askeri hava yolu üzerinde düzenlenen müsabakada sporcular kavurucu sıcakta kıyasıya ter döktü. Bitlis’te düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasına katılabilmek için kıran kırana mücadele veren sporcular, sıcak havaya aldırış etmeden yarışları sorunsuz bir şekilde tamamladı.


Düzenlenen yarışmayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, bugün tekerlekli kayak koşusu için beş kategoride müsabakaların yapıldığını söyledi. Her kategori için 3 il birincisi seçildiğini ifade eden Güler, “24 Haziran’da Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılacak olan Türkiye şampiyonası için sporcularımızı seçmiş bulunduk. Görüldüğü gibi asfalt zemin üzerinde ve ovada sıcak havada zorlu şartlarda bir müsabaka yapıldı. Muş’ta kayak sporunda çok sayıda milli sporcumuz bulunmaktadır. Olimpiyatlarda mücadele etmiş sporcularımız bulunuyor. Muş ili kayak sporu için çok ciddi manada ülkemize katkıda bulunakta ve bayrağımızı birçok kez göndere çekerek bizi gururlandırmış bir branşımızdır. Biz inşallah kayak sporunu geliştirme ve sporcu alt yapısını geliştirme adına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak çok ciddi çalışmalar yapmaktayız. Sporcularımızda çok zorlu şartlarda ciddi mücadele vermiş oldular” dedi.


Hedefinin milli sporcu olmak olduğunu ifade eden Buket Çarbuğa ise, “Hedefim milli sporcu olmak. Bugün yarıştık çok güzel geçti. Uluslararası arenada bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz” diye konuştu.


Yarışmaların sonunda kategorilere göre dereye giren sporcular madalyayla ödüllendirilerek yarışma sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.