ASAYİŞ - 11 Kasım 2019 Pazartesi 21:17

Kıran-5 Operasyonu’nda Muş’ta teröristlere ait sığınak ve depolar imha edildi

A
A
A
Kıran-5 Operasyonu’nda Muş’ta teröristlere ait sığınak ve depolar imha edildi

Muş, Diyarbakır ve Bingöl’de PKK terör örgütünün kış üslenmesine yönelik başlatılan ’Kıran-5 Operasyonu’nda Muş’ta teröristlere ait 17 sığınak ve 1 depo imha edildi.

Muş, Diyarbakır ve Bingöl’de PKK terör örgütünün kış üslenmesine yönelik başlatılan ’Kıran-5 Operasyonu’nda Muş’ta teröristlere ait 17 sığınak ve 1 depo imha edildi.


Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, 7-9 Kasım tarihleri arasında icra edilen Kıran-5 Operasyonu’nda Muş bölgesinde tespit edilen 17 adet sığınak ve 1 deponun imha edildiği belirtildi. Sığınak ve depoda toprağa gömülü 23 adet jelikan bidon içerisinde 250 kilogram amonyum nitrat, 130 adet Kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 adet çift göz gece görüş dürbünü, 2 adet Kannas keskin nişancı tüfeği şarjörü, 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 2 adet EYP yapımı için gübre öğütme makinesi, 5 adet EYP düzeneği, 1 adet el dürbünü, 12 adet tüp, 1 adet patlamamış mühimmat, 1 adet 0,9 kw jeneratör, 4 adet akü, 395 adet çeşitli ebatlarda pil, 1 adet rüzgâr ölçme cihazı, 15 adet şemsiye, 280 metre kablo, 1 adet hücum yeleği, 80 litre silah bakım yağı, 20 litre mazot, 20 litre motor yağı, 9 adet uyku tulumu, 3 adet sırt çantası, 1 adet keskin nişancı kıyafeti, 22 takım leşker kıyafeti, 36 adet örgütsel doküman, 1 adet cep telefonu, 709 adet diğer muhtelif yaşam-giyim malzemesi, 60 çift muhtelif marka ayakkabı, 170 adet kadın iç giyim malzemesi, 110 metre naylon branda, 40 metre çelik tel, 427 paket-ampul antibiyotik ilaç, 91 paket-ampul ağrı kesici ilaç, 196 adet tıbbi malzeme (diş çekimi-ameliyat), 25 kilogram tütün, 917 kilogram muhtelif gıda malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi. Terör örgütünün faaliyetlerinin tespitine yönelik operasyonlara azim ve kararlılıkla devam edileceği bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul KidZania İstanbul’dan ‘Züper bir 23 Nisan’ KidZania İstanbul’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanacak. Çocuklar Ülkesi KidZania İstanbul 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, geçit törenleri, tiyatro gösterileri ve sokak danslarıyla çocuklar ve ailelerine coşkulu bir kutlama yapacak. 67 farklı aktivite alanında 120’den fazla rolü deneyimleyebilecekleri KidZania’da çocuklar hayallerindeki mesleklerle tanışma ve bayramın tadını doyasıya çıkarma fırsatı bulacak. KidZania sokaklarında bayram coşkusu yaşanacak Eğlence dolu bu özel günde, öğrenmenin ve özgürce yaşamanın tadını çıkarmak isteyen çocuklar için KidZania İstanbul’da program var. Pastavilla Çocuk Tiyatrosu gösterileriyle başlayacak olan 23 Nisan kutlamaları, çocukların yüzlerinde kocaman gülümsemeler oluşturacak. Ardından saat 14.00’teki görkemli geçit töreniyle başlayacak rengarenk parti, Çocuklar Ülkesi’nin sokaklarını 23 Nisan coşkusuyla dolduracak. Saat 16.00-17.00 arasındaki Erbulak Evi öğrencilerinin sahneleyeceği ‘Apartman Toplantısı’ tiyatro oyunu ise hem çocukları hem de aileleri sanatın güzel dünyasıyla buluşturacak. 5 saat boyunca farklı bir deneyim Bayramda da Çocuklar Ülkesi, çocuklara güvenli ve hijyenik bir ortamda, arkadaşlarıyla bir arada eğlenerek öğrenme fırsatı sunacak. Bu farklı deneyim, Çocuklar Ülkesi’nin kapıları açıldığı andan itibaren başlıyor. Çocuklar Ülkesi’ndeki çeşitli ve eğlenceli aktiviteler, çocuklara sosyal, duygusal, dil becerileri, fiziksel yetenekler ve bilişsel gelişim açısından pek çok kazanım sağlayacak. Empati kurma, yeni kelimeler öğrenme, duyu organlarını geliştirme, soyut kavramları anlamlandırma durumları analiz etme gibi beceriler, burada çocukların gelişimine destek olacak.
Hakkari 14 yaşındaki çocuk geri dönüşüm malzemeleriyle teknolojik aletler yaptı Hakkari’nin Derecik ilçesinde yaşayan Aram Kaynak, 2 yıl önce hobi olarak başladığı çalışmayla şimdi teknolojik aletler yapıyor. Sınırın sıfır noktasında bulunan Derecik ilçesinin Yeşilova köyünde yaşayan Yeşilova Mehmetçik Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Aram Kaynak, atık malzemelerden yaptığı robotik aletlerle büyük beğeni topladı. İHA muhabirine çalışmalarını anlatan Aram Kaynak, 12 yaşından beri robotik malzemelerle uğraştığını ifade ederek, “İlk başlarda mekanik ve robotik bir şeyler yapmak istiyordum. Gerçekten kendime inancım tamdı. İlk başlarda deneme olarak bir helikopter yaptım ve ilk deneyimim başarılı geçti. Daha farklı şeyler denemek istedim. Artık ilgim daha fazla artmaya başladı. Kendimi daha çok geliştirmek için belediye başkanımızdan tam destek aldım. Yardımları oldu. Govend (Halay) Dergisi de bu konuda bana imkanlar sundu. Buradan Belediye Başkanı Hasan Dinç ve Govend Dergisi yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç ise seçimden dolayı çok yoğun bir süreç geçirdiklerini hatırlatarak, “Bu süreç içerisinde yanımızdaki ve yöremizdeki güzellikleri görmek epey zor oldu. Ancak bir güzellik var ki görmemek, görememek imkansızdı. Aram Kaynak kardeşimizin bu çaba ve gayreti karşısında sessiz kalamazdık. Hem Derecik Belediyesi olarak hem de güzide dergimiz Govend Dergisi olarak kendisinin maddi manevi destekçisi olacağımızı yineliyorum. Biz burada bunun için varız. Nice diyarlarda nice umutlar var. Umuyorum ki nerede bir umut varsa sesi duyulur ve gereken neyse yapılır. Biz Derecik Belediyesi ve Govend Dergisi olarak ayrıca şahsım adına başta Aram Kaynak kardeşimiz olmak üzere ümitvar olmamızı sağlayan herkese destek çıkacağımızın sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.
Hakkari 14 yaşındaki çocuk geri dönüşüm malzemeleriyle teknolojik aletler yaptı Hakkari’nin Derecik ilçesinde yaşayan Aram Kaynak, 2 yıl önce hobi olarak başladığı çalışmayla şimdi teknolojik aletler yapıyor. Sınırın sıfır noktasında bulunan Derecik ilçesinin Yeşilova köyünde yaşayan Yeşilova Mehmetçik Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Aram Kaynak, atık malzemelerden yaptığı robotik malzemelerle büyük beğeni topladı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Aram Kaynak, 12 yaşından beri robotik malzemelerle uğraştığını ifade ederek, “İlk başlarda mekanik ve robotik bir şeyler yapmak istiyordum. Gerçekten kendime inancım tamdı. İlk başlarda deneme olarak bir helikopter yaptım ve ilk deneyimim başarılı geçti. Daha farklı şeyler denemek istedim. Artık ilgim daha fazla artmaya başladı. Kendimi daha çok geliştirmek için belediye başkanımızdan tam destek aldım. Yardımları oldu. Govend (Halay) Dergisi de bu konuda bana imkanlar sundu. Buradan Belediye Başkanı Hasan Dinç ve Govend Dergisi yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç ise seçimden dolayı çok yoğun bir süreç geçirdiklerini hatırlatarak, “Bu süreç içerisinde yanımızdaki ve yöremizdeki güzellikleri görmek epey zor oldu. Ancak bir güzellik var ki görmemek, görememek imkansızdı. Aram Kaynak kardeşimizin bu çaba ve gayreti karşısında sessiz kalamazdık. Hem Derecik Belediyesi olarak hem de güzide dergimiz Govend Dergisi olarak kendisinin maddi manevi destekçisi olacağımızı yineliyorum. Biz burada bunun için varız. Nice diyarlarda nice umutlar var. Umuyorum ki nerede bir umut varsa sesi duyulur ve gereken neyse yapılır. Biz Derecik Belediyesi ve Govend Dergisi olarak ayrıca şahsım adına başta Aram Kaynak kardeşimiz olmak üzere ümitvar olmamızı sağlayan herkese destek çıkacağımızın sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı. (MSA-Y)