GENEL - 14 Mart 2019 Perşembe 18:14

Milletvekili Taşdoğan’dan MGC’ye ziyaret

A
A
A
Milletvekili Taşdoğan’dan MGC’ye ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Muş Gazeteciler Cemiyetini (MGC) ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, Muş Gazeteciler Cemiyetini (MGC) ziyaret etti.


MGC Başkanı Emrullah Özbey tarafından karşılanan Taşdoğan’a; MHP İl Başkanı Şükrü Demir ve partililer eşlik etti. Burada gazetecilerle sohbet eden MHP Milletvekili Taşdoğan, 1998 - 1999 yılları arasında Muş’ta doktorluk yaptığını ve kendisini Muşlu hissettiğini söyledi. Muş’u ve Muşluları çok sevdiğini ifade eden Taşdoğan, “Muş ve Muşluları bilirim ve çok seviyorum. Gazeteciler son süreçte büyük sıkıntılar yaşıyor bunun farkındayız. Yerel basına ve yerel gazetelerimize sahip çıkmalıyız. Yerel gazetelerimiz bize Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetleridir. Yerel gazetelere sahip çıkıp onları desteklememiz lazım. Ben yerel basının yaşadığı sıkıntıları meclise çok taşıdım ve yerel basınımızın sorunlarını meclis gündemine taşımaya devam edeceğim. Bunu dışarıdan bizde fark edebiliyoruz. Yükselen kâğıt, boya fiyatları ve basın yayın kuruluşlarının aldığı reklamlarla bir takım adil olmayan gerekçelerle sıkıntılar var. Bu sıkıntıları, güçlü ülkemiz kendi değerleri üzerinden sektörümüzün sorunlarını zaman içerisinde çözeceğiz. Bununla ilgili cemiyetlerimiz çalışacaklar. Bizler de siyasetçiler olarak destek vereceğiz. Hem şahsım hem de partim adına söz veriyorum" dedi.


Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey de, Milletvekili Muhittin Taşdoğan’a teşekkür ederek, "Gazetecilik yapmak ve özellikle yerelde gazetecilik yapmak çok zor bir hal almış durumda. Yerel gazeteler, kentin sorunlarını ve şehirlerin gelişmesinde büyük bir rol almaktadır. Şehirlerin gelişmesinde öncü rol alan yerel gazetelerin desteklenmesi gerekir. Yerel basın kendi kaderine terk edilmiş durumda. Gazeteciler olarak bir olacağız, birlikte olacağız, beraber olacağız. Bu zorlukları birlik ve beraberlikte aşacağımıza inanıyorum. Gazeteciler cemiyeti olarak tüm siyasilerimize eşit mesafede olduk. Bundan sonra da eşit mesafede olmaya devam edeceğiz. Yerel basına verdiğiniz destekleri yakından takip ediyor ve biliyoruz. Destekleriniz için tüm yerel basın adına sizlere çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.