GENEL - 30 Eylül 2019 Pazartesi 14:49

MŞÜ’de öğrenci sayısı 9 bin 500’e ulaştı

A
A
A
MŞÜ’de öğrenci sayısı 9 bin 500’e ulaştı

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) 2015 yılında 8 bin 150 olan öğrenci sayısı, 2019 yılında ise 9 bin 500 kişiyle yeni eğitim öğretim yılına başladı.

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) 2015 yılında 8 bin 150 olan öğrenci sayısı, 2019 yılında ise 9 bin 500 kişiyle yeni eğitim öğretim yılına başladı.


Muş Alparslan Üniversitesine 2019-2020 eğitim öğretim yılı içerisinde resmi verilere göre 2 bin 500 yeni kayıt yaptırıldı. 2019-2020 eğitim öğretim yılında 9 bin 500 öğrenci sayısı ile başlayan MŞÜ, bölgede çok tercih edilen üniversitelerin başında gelmeye devam ediyor. YÖK tarafından kampüs yerleşkesinde yaptırılan derslikler, sosyal alanlar, spor salonları, hobi bahçeleri göz kamaştırırken, akademik personel sayısı da 607’ye ulaştı.


2019-2020 eğitim öğretim yılı hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Muş Alparslan Üniversitesinin 2019-2020 eğitim öğretim yılına başladığını söyledi. Bu sene 2 bin 500 yeni kayıt yaptıran öğrencinin olduğunu aktaran Rektör Polat, “2015 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Muş Alparslan Üniversitesine rektör olarak atanmıştım. Gelmiş olduğumuz 2015 yılında öğrenci sayımız resmi verilere göre 8 bin 150 idi. An itibari ile üniversitemizdeki öğrenci sayımız 9 bin 500’e yaklaşmış durumdadır. Akademisyen mevcudumuz itibariyle de 2015 yılında unvanlı 75 akademisyenimiz mevcut iken, bugün unvanlı akademisyenimiz 228 olmuştur, bu bölge açısından çok ciddi bir rakam. Toplamda da akademisyen sayımız araştırma görevlileri, öğretim görevlileri de dahil edilince 607 civarındadır” dedi.


Muş Alparslan Üniversitesinin öğrenci dostu ve öğrenci merkezi bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Polat, “Bu açıdan yeni gelen öğrencilerimize hem şehrimizi tanıtmak hem de üniversitemizi tanıtmak adına çeşitli eğitimler verilecek. Bu oryantasyon eğitimleri kapsamında üniversitemizin idari birimleri, akademik birimleri, fiziki mekanları, sosyal tesisleri, sportif tesisleri tanıtılacak. Öğrencilerimize tayin etmiş olduğumuz danışmanlar üzerinden hem Muş’un sosyokültürel ve coğrafi yapısı hakkında bilgiler verilecek hem de öğrencilerimizin karşılaşmış oldukları barınma ve iaşe gibi sorunları bizzat öğrencilerle birebir görüşülmek suretiyle çözüme kavuşturulmaya çalışılacak” ifadelerini kullandı.


MŞÜ’nün 2007 yılında kurulduğunu ve o dönemde birkaç fakülte ile meslek yüksekokulunun olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Polat, “Muş Alparslan Üniversitesi 2007 yılında kurulan bir üniversitesi. 2007 yılında kurulduğu zaman burada birkaç fakülte, birkaç meslek yüksekokulu vardı” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.
İstanbul İstanbul’da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı İstanbul’da yüzlerce taksici Sarıyer’de gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanikyürek için bir araya geldi. İstanbul’un çeşitli noktalarında bir araya gelen taksicilerin katılımıyla, yol kenarında ölüme terk edilen Yaşar Yanıkyürek’in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine getirildi. İstanbul’da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer’de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. İstanbul’un farklı noktalarında toplanan taksiciler bir araya gelerek Yaşar Yanıkyürek’in cenazesinin Zincirlikuyu Mezarlığı’na getirilmesine eşlik etti. Farklı noktalarda toplanan taksiciler Beyoğlu’nda bir araya gelerek konvoy halinde Zincirlikuyu Mezarlığı’na hareket etti. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Zincirlikuyu Mezarlığı önünde toplanan taksiciler burada basın açıklaması yaptı. Konuyla ilgili konuşan İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Deniz Dündar, “Bugün 14.30 sularında Anadolu Yakası’ndan aldığı yolcu ile Avrupa Yakası Sarıyer Tarabya, bizim Madenler dediğimiz bölgede yabancı yolcusu tarafından katledilen Yaşar Yanıkyürek abi için bütün meslektaşları olarak, arkadaşları olarak buradayız. Cenazemizi yalnız bırakmadık. Bu bizim ilk cenazemiz değil, görünene göre son cenazemiz de olmayacak. İki üç ay önce İzmir’de Oğuz Erge kardeşimiz, yaklaşık 9-10 ay önce Yıldıztabya, Gaziosmanpaşa’da Samet Kubiloğlu kardeşimiz, ondan 1 sene öncesine kadar Aydın Altun abimiz, bu ne ilk ne de son. Biz bir an önce yetkililerden taksicilerin can ve mal güvenliği için ivedi bir şekilde çalışma yapmalarını arzu ediyoruz. Bugün Yaşar abi için buradayız, cenazemizi gasilhaneye teslim ettik. Yarın Feriköy Mezarlığında öğle namazına müteakip defnedip son görevimizi yerine getireceğiz ama bunun son olup olmadığını bilmiyoruz. Ne yazık ki evden helalleşerek çıkıyoruz. Bir an önce yetkililerden, kabinli araç ya da başka bir çözüm bekliyoruz. Buna yetkililer, İstanbul’da taksiyi yönlendiren UKOME kurulu karar verecek. Bizler dernekler olarak, daha önce büyükşehir belediyesine bunun müracaatını yaptık. Bu ilk değil son değil. Biz helalleşerek çalışmak istemiyoruz. Bizler huzur, güven içinde çalışmak istiyoruz. Bizler STK’lar olarak sizler için her şeyi yapıyoruz. Bu işin hızlanması için sizlerin de bir an önce müracaatta bulunmanız gerekmektedir. Lütfen bizim sesimizi artık duyun. Lütfen bizi ciddiye alın" ifadelerini kullandı. "Azrailimizi yanımızda taşıyoruz" Ölümlerin artık son bulması için yetkililerin önlem almasını isteyen ve evden helalleşerek çıkıyoruz diye belirten Deniz Dündar, "Bugün bu, yarın bir başkası, kimi taşıdığımızı bilmiyoruz. Azrailini yanında taşıyan bir meslek grubu haline geldik. Bütün yetkililere, özellikle taksici dostu cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; Sayın Cumhurbaşkanım lütfen bu çığlığımızı, bu haykırışımızı duyun” şeklinde konuştu.