- 31 Ocak 2020 Cuma 17:02

Muş Özel İdaresi ekipleri diyaliz hastası için seferber oldu

A
A
A
Muş Özel İdaresi ekipleri diyaliz hastası için seferber oldu

Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle diyalize girmesi gereken 70 yaşındaki hasta, il özel idaresi ekiplerinin 8 saatlik zorlu çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.

Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle diyalize girmesi gereken 70 yaşındaki hasta, il özel idaresi ekiplerinin 8 saatlik zorlu çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.


Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı nedeniyle 10 köy ve 3 mezranın ulaşımının sağlandığı Bostankent grup köy yolu ulaşıma kapandı. Alagün köyünde diyalize girmesi gereken 70 yaşındaki Mehmet Ali Şener, yoğun kar yağışı nedeniyle evinde mahsur kaldı. Diyaliz hastası Şener’i köyden almaya giden servis aracı yoğun kar ve tipi nedeniyle şarampole düştü. Durumun Muş İl Özel İdaresine bildirilmesi üzerine harekete geçen ekipler, aracı bulunduğu yerden çıkardı.


Daha sonra servis aracıyla hastanın evine ulaşan ekipler, hastayı buradan alarak 8 saatlik zorlu çalışmanın ardından Muş Devlet Hastanesine ulaştırdı. Diyaliz Hastası Mehmet Ali Şener’in oğlu Eyüp Şener, babasının diyaliz hastası olduğunu belirterek, “Saat 06.00’dan beri servisimiz yolda. İl özel idaresi ekipleri buraya gelerek babamı hastaneye götürüyorlar. Yoğun kar yağışı nedeniyle yollarımız kapalı. Allah razı olsun il özel idaresi gelip yolumuzu açtı” dedi.


Muş İl Özel İdaresi ekip şefi Tolga Akaydın ise dün geceden beri çok yoğun bir şekilde devam eden kar ve tipi nedeniyle bölgedeki 10 köy ve 3 mezra yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Alagün köyündeki bir diyaliz hastasının tedaviye götürülmesi gerektiği bilgisinin kendilerini ulaştığını kaydeden Akaydın, “Hastayı almaya giden diyaliz servisi yolda şarampole düşmüştü. Onu bulunduğu yerden kurtarıp, hastayı da köyünden alarak Muş Devlet Hastanesine ulaştırdık” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri’nin sahipleri belli oldu Bu yıl 14. kez düzenlenen Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri’nin sahipleri açıklandı. 2023 yılında doktora teziyle Alper Can, yüksek lisans teziyle de Ramazan Buldu başarı ödülüne değer bulundu. Bursa’nın doğal ve kültürel varlıkları ile tarihi, sosyal ve ekonomik süreçlerinin incelenip, araştırılmasını özendirmek hedefiyle Nilüfer Belediyesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Akkılıç Ailesi’nin 2010 yılından bu yana düzenlediği Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri 2023’ün kazananları açıklandı. Prof. Dr. Feza Karaer, Prof. Dr. Tülin Vural Aslan, Prof. Dr. Alparslan Türkkan, Doç. Dr. Nilüfer Alkan Günay, Şafak Baba Pala, Yener Akkılıç ve Hacı Tonak’tan oluşan Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu, doktora kategorisinde 10, yüksek lisans kategorisinde 38, akademi dışı kategoride 1 olmak üzere 49 eseri değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucunda seçici kurul, doktora kategorisinde “Güney Bithynia’da Bir Kent: Prusa Ad Olimpium” başlıklı teziyle Alper Can’ı ödüle değer gördü. Yüksek lisans kategorisinde “İklim Değişikliğine Bağlı Deniz Seviyesi Yükselmesinin Kıyı Kırılganlık Analizi: Bursa Örneği” başlıklı teziyle Ramazan Buldu ödüle değer görülürken, akademi dışı kategoride kurul üyeleri, başvurular arasındaki eserler arasından ödüle değer eser bulamadı. Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri Ödül 29 Nisan Pazartesi günü Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenecek törende sahiplerine verilecek.
Balıkesir Manyas Belediye Karate Takımı, 3 kupa ile döndü Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Minikler Karate Şampiyonası’na 53 İl 220 Kulüp ve bin 118 sporcu katıldı. Manyas Belediye Spor Kulübü altı sporcu ile katıldığı turnuvada, 3 kupa birden kaldırdı. Manyas Belediye Karatespor kulübü, 220 takım arasında Isparta Karakaş Spor Kulübü ile Türkiye üçüncüsü oldu. Sporculardan, 10 yaşındaki Ceydanur Mira Ören, 37 kilogram kumite dalında Türkiye Şampiyonu, 10 yaşındaki Egemen Er, kata dalında Türkiye ikincisi ve 7 yaşındaki Abdullah Şimşek kata dalında Türkiye üçüncüsü oldu. Milli takıma seçilen 2 sporcu Haziran ayında yapılacak olan Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi ve Balıkesir’i temsil edecek. Sporcuları başarılarından dolayı kutlayan Manyas Kaymakamı Emre Yeşil, 23-Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında kendilerine plaket ve armağanlarını verirken, "Bu başarılarınız ve Milli Takıma seçilmeniz ile ilçemizin gurur kaynağı oldunuz. Biz sizlere her türlü desteği vereceğiz. Bu konu da biz hazırız, sizlerden de ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi şampiyona da en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum” dedi. Karate Takımı antrenörleri Cenk Dere ve Emrehan Egen kendilerinden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Manyas Kaymakamı Emre Yeşil ile Manyas Belediyesi’ne, Manyas Gençlik spor İlçe Müdürü Kudret Egen’e, Manyas Belediyespor Başkanı Hasan Demircan’a ve kendilerine güvenerek sporcuları kilometrelerce uzağa gönderen velilere teşekkür etti.