GENEL - 08 Kasım 2018 Perşembe 12:51

Muş’ta “Bağımlılık ve Uyuşturucuyla Mücadele” toplantısı

A
A
A
Muş’ta “Bağımlılık ve Uyuşturucuyla Mücadele” toplantısı

MUŞ (İHA) – Muş Valisi İlker Gündüzöz başkanlığında “Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu ve Bağımlılıkla Mücadele Teknik Çalışma Grupları” toplantısı gerçekleştirildi.

MUŞ (İHA) – Muş Valisi İlker Gündüzöz başkanlığında “Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu ve Bağımlılıkla Mücadele Teknik Çalışma Grupları” toplantısı gerçekleştirildi.


Valilik toplantı salonunda Vali Gündüzöz başkanlığında yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal ve koordinasyon kurulu üyeleri katıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu’nun açılış konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucuyla mücadelede gerçekleştirilen faaliyetlerin sunumu yapıldı.


İçişleri Bakanlığının hassasiyetle üzerinde durduğu konulardan biri olan uyuşturucu ile mücadele toplantısının önemine vurgu yapan Vali Gündüzöz, “Ben iki yıldır İller İdaresi Genel Müdürüydüm. Bu toplantılar, İller İdaresi Genel Müdürlüğünün de takip ettiği önemli toplantılardan biridir. Periyodik olarak sahada yapılması arz edilen toplantılardır. Bugün yapacağımız toplantıda, detaylı brifingleri ilgili tüm çalışma arkadaşlarımızdan alacağız. Detayları baş başa görüşeceğiz. Bu toplantı vesilesiyle değerli müdürlerimiz ve daire amirlerimizle de bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bakanlığımızın arzusu şuydu; bu toplantılıların aynı gün aynı saatte tüm Türkiye genelinde yapılması. Hatta yazıyı ben kaleme aldım. Bakanlıktan o şekilde talimat geldi. Ardından yeni gelen genel müdürümüzün, Bakanlıktan gelen talimatla yayınladığı yazı üzerine Bakanımız bugün saat 09.30’da tüm Türkiye’de aynı anda yapılmasını istedi. Bu şekilde genel bir uygulama olsun, tüm Türkiye’de farkındalık oluştursun diye. Tüm Türkiye’de şu anda ilçelerde de dâhil uyuşturucu ile mücadele toplantısı yapılıyor. Bizim nüfusumuzun çoğunluğu genç nüfus. Devlet Planlama Teşkilatının ortaya koyduğu verilere göre 12-24 yaş arası genç nüfus sayılır. Bu rakam bizde 15 milyon civarındadır. Bu rakamlara baktığımız zaman uyuşturucu belâsına karşı genç nüfus oranımızın riskli bir grup oluşturduğunu ve tehdit altında olduğunu ifade edebiliriz. O açıdan burada yapacağımız her türlü faaliyeti, geleceğimizi kurtaracak adımlar diye değerlendiriyoruz. Bakanımız da öyle değerlendiriyor. Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.


Vali Gündüzöz, toplantıda ayrıca UYUMA uygulamasından bahsederek, “Uyuşturucu ile mücadelede yüzde 100 yerli üretim olan uygulamayı akıllı cep telefonlarına indiren herkes bu mücadelede emniyet ve jandarma ekiplerine de yardımcı olacaklardır. Bu uygulama ile konum belirtiliyor ve anında müdahale ediliyor. Tüm kamu personeli ve vatandaşlarımızın bu uygulamayı indirmelerinin uyuşturucu ile mücadeledeki önemini kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.


Toplantı, katılımcıların görüş, öneri ve taleplerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Turizmde Sivas hızına hız katacak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırlanan ‘Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’ açılış toplantısı, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir Başkanlığında gerçekleştirildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde hazırlanan ve kentin turizm rakamlarını artıracağı düşünülen Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş Projesi’nin açılışı yapıldı. STSO’da gerçekleştirilen açılış toplantısına; Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun ve Turizm tesislerinin personel ve yöneticileri katıldı. Projeyi Oran Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüklerini belirten Başkan Özdemir, “Sivas’ın Hızına Yetişin” projemizin başlığında yer alan hız kavramı, Yüksek Hızlı Trenin ilimize gelmesiyle oluştu. Yüksek Hızlı Trenimizin Sivas’a getirdiği en önemli katkı, turizm sektörüne yapacağı katkıdır. Sivas’a daha çok turist getirmek adına turizm sektörüne eğitim anlamında faydalı olmak istedik. Hocalarımızın bilgilerini sektör yöneticilerine ve çalışanlarına aktarmak adına bu projeyi yaptık” ifadelerini kullandı. Programda konuşan Oran Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Sivas TSO’nun şehrin önemli meselesine dayanan bir proje hazırlayarak destek almaya hak kazandığını ifade etti. Programların projeler geldikçe var olduğunu belirten Şeker, projelerdeki üst amacın Hızlı Tren odağında Sivas’ın turizm hamlesine katkı sunmak dedi. Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan ise, Turizm sektörünün gelişmesinde Sivas TSO’na teşekkür ederek, projenin sonucunda güzel bir çıktı elde edileceğine inanıyorum dedi. Sivas’ta bulunmaktan ve böyle bir proje yer almaktan memnuniyet duyduğu ifade eden Eğitmen Doç. Dr. İrfan Mısırlı, verilecek olan eğitimler hakkında bilgiler verdi. Sekiz gün sürecek olan eğitimlerde; Konukla İletişim, Müşteri Memnuniyeti, Sosyal Davranış Kuralları ve özellikle Misafir ve İnsan İlişkileri konuları üzerine eğitimler verilecek. Eğitim programını tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.
Ankara YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" dedi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Itri Konferans Salonu’nda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretime kayıtlı örgün ve açık öğretime devam eden yaklaşık 7 milyon öğrenci ve 185 bine yakın akademik personel olduğunu belirterek, "Sahip olduğumuz bu kapasiteyle Avrupa Yükseköğrenim Alanı içinde önde gelen ülkelerden biri konumundayız. Ancak bizler ulaştığımız noktayı yeterli görerek yavaşlayacak bir anlayışta olamayız. Yükseköğretim Kurulu olarak bir yandan kapasitemizi iş dünyası ile öğrencilerin eğilim ve beklentileri doğrultusunda düzenlerken, diğer yandan üzerinde hassasiyetle durduğumuz kalite güvencesi standartlarımızı yükseköğretim sistemimizin bütün alanlarına yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi. "350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayımız var" Uluslararasılaşma ve kalite bağlamında üniversitelerin uluslararası görünürlüklerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Özvar, şunları kaydetti: "Uluslararası sıralamalardaki üniversite sayımızı yükseltmek, akademisyenlerimizin yer aldığı uluslararası projeler ile nitelikli ve etki değeri yüksek yayınların sayısını çoğaltmak; akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uluslararası hareketliliğini artırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu alanlarda sağlayacağımız başarı, bir taraftan yükseköğretimimizin kalitesini artıracak, diğer taraftan çok daha fazla sayıda nitelikli uluslararası öğrencinin üniversitelerimize ilgi göstermesini sağlayacaktır. Böylece 350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayısıyla dünyada ilk 10 içinde yer alan ülkemiz, ilk 5 ülkeden biri olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktır." "İyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımlar var" Üniversitelerin yüzde 35’inde kurumsal akreditasyon olduğunu hatırlatan YÖK Başkanı Özvar, "Bu anlamda iyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımların var olduğu anlaşılmaktadır. 2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz. Hiç şüphe yok ki kalite süreçleri sonu olmayan ve sürekli iyileşmeyi ilzam eden bir uğraşı alanıdır. Program bazındaki akreditasyonlar ise YÖKAK tarafından yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararası akreditasyon kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Mevcut durumda yükseköğretim sistemimizde akreditasyondan geçen programların sayılarının artmasını beklediğimizi ifade etmek isterim" dedi. Konuşmaların ardından YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite rektörleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.