GENEL - 05 Kasım 2019 Salı 13:52

Muş’ta tarım ve hayvancılık gelişiyor

A
A
A
Muş’ta tarım ve hayvancılık gelişiyor

Muş Tarım ve Orman Müdür Vekili Mehmet Gündoğdu, tarım ve hayvancılığın son on yılda yukarı doğru ivme kazandığını belirterek, “İlimizin potansiyeli o kadar yüksektir ki; tarım ve hayvancılık olmazsa olmazımızdır” dedi.

Muş Tarım ve Orman Müdür Vekili Mehmet Gündoğdu, tarım ve hayvancılığın son on yılda yukarı doğru ivme kazandığını belirterek, “İlimizin potansiyeli o kadar yüksektir ki; tarım ve hayvancılık olmazsa olmazımızdır” dedi.


Muş Tarım ve Orman Müdür Vekili Mehmet Gündoğdu, tarım ve hayvancılığın her geçen gün geliştiğini ve hayvancılık potansiyelinin gittikçe yükseldiğini söyledi. Muş denince akla tarım ve hayvancılığın geldiğini ifade eden Gündoğdu, “İlimizin potansiyeli o kadar yüksektir ki; tarım ve hayvancılık olmazsa olmazımızdır. Nüfusumuzun yüzde 60’ı kırsalda yaşıyor. Kırsalda yaşayan bu yüzde 60’ın yüzde 80’ni de tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Küçükbaş hayvan sayımız 1 milyon 50 bin ile Türkiye’de 12’nci sırada, büyükbaş hayvanda ise 306 bin ile Türkiye’de 17’nci sırada yer almaktadır. Bunun yanında 6 bin 990 manda varlığıyla Türkiye’de 6’ncı sırada bulunmaktayız. Dolayısıyla yıllık süt üretimimiz; 360 bin tonu bularak büyük bir potansiyele sahibiz. İlimizde tarım ve hayvancılığa dayalı sanayiyi geliştirirsek, burada çiftçilerimize ciddi manada istihdam olanağı oluşabilmektedir” dedi.


Muş’ta toplamda 4 milyon dekar çayır ve mera alanı bulunduğunu aktaran Müdür Vekili Gündoğdu, “Güney illerimizde bahar mevsiminde yoğun bir göçer hayvancılığı bölgemize gelerek burada 3-4 ay kalıp sezon sonunda tekrar bulundukları bölgelere geri dönüyorlar. İlimizdeki yerli üreticilerimizde kış aylarında güney illerine gidiyor. Kışın hayvan bakımı büyük bir masraf istediği için yerel üreticilerimiz güney illerini tercih ediyorlar” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kağıthane’de 23 Nisan coşkusu Kağıthane’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” büyük bir coşku ile kutlandı. Kağıthane Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuk şenliği düzenlendi. Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinliklerde; geleneksel oyunlar, şişme oyun grupları, beceri atölyeleri, jonglör gösterileri, palyaço şov ve çocuk şarkıları yarışmaları yapıldı. Etkinlik alanında çocukların seveceği ikramlar da Kağıthane Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunuldu. Ayrıca Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; Gültepe Kültür Merkezi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla program düzenlendi. Programda çocuklar birbirinden güzel şarkı, şiir ve dans gösterileri ile bayramlarını kutladı. Düzenlenen programa; Kaymakam Niyazi Erten, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı ve çok sayıda vatandaş çocuklarıyla beraber katılım gösterdi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Çocuklarımız ile beraber 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladık. Çocuklarımız aileleriyle beraber güzel vakitler geçirdiler. Bugün aynı zamanda milletimizin inancının ve iradesinin temsilcisi meclisimizin kuruluşunun 104. Yıldönümü. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadele kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum” dedi. Başkan Öztekin; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kağıthane Belediye Başkanlığı görevini temsili olarak İsmail Erez İlkokulu öğrencisi Taha Mert Aydın’a devretti.