GENEL - 05 Mart 2020 Perşembe 18:49

Muş’ta “Uyuşturucu ile Mücadele” toplantısı yapıldı

A
A
A
Muş’ta “Uyuşturucu ile Mücadele” toplantısı yapıldı

İçişleri Bakanlığı talimatıyla Muş Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı koordinesinde yoğun katılımla "Uyuşturucu ile Mücadele" toplantısı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı talimatıyla Muş Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı koordinesinde yoğun katılımla "Uyuşturucu ile Mücadele" toplantısı düzenlendi.



İçişleri Bakanlığı tarafından Mart ayının uyuşturucuyla mücadele ayı olarak ilan edilmesinin ardından Muş Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyuşturucuyla mücadele hakkındaki konuşmaları sinevizyon gösterimi ile izletildi. Burada konuşan Muş Valisi İlker Gündüzöz, İçişleri Bakanlığının talimatıyla yaklaşık 4 yıldır çok iyi ve verimli bir mücadelenin yürütüldüğünü kaydetti. Bu başarıların artarak devam etmesi gerektiğini vurgulayan Vali Gündüzöz, “Bu açıdan da İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla yeni bir seferberlik başlatılması istendi. Yeni başarılar elde etmek için Sayın Bakanımızın talimatlarıyla tekrar bu konuyu gündeme getirmek ve yeni bir ivme kazandırmak üzere seferberlik anlayışı çerçevesinde bu günden itibaren çalışmak üzere bu toplantıyı tertip ettik. Bu toplantı tüm Türkiye’de özellikle 26 ilde yapılmakta ve yeni bir ivme arayışı içerisinde bu mücadeleye devam edeceğiz. ’Uyuşturucu ile mücadele çok önemli değil, bizim kapımızdan geçmez’ demeyin. Muş’ta her gün bir ya da iki kişi uyuşturucudan yakalanıyor. Zannettiğiniz gibi ’bize bulaşmaz, bizim kapımıza gelmez’ dememek lazım. Demek ki bu konuda duyarlı olmamız lazım. Önceden uyuşturucu belirli maddelerle sınırlıydı. Şimdi uyuşturucu pozisyonunda teknolojinin gelişmesiyle çok fazla alternatif ortaya çıktı. Muş’ta iyi gidiyoruz. Kendi akranlarımız arasında bu mücadelede en başarılı illerden biriyiz. Ama bu yeterli değil bu işin üzerine gideceğiz. Bu iş sadece polisiye iş değil. Bu işin çok fazla paydaşı var. Bu mücadele sadece polisin ve jandarmanın mücadelesi olursa, devletin mücadelesi olursa başarı elde etmemiz mümkün değil. Bizim devletle vatandaş arasındaki en önemli köprülerden biri tabi ki muhtarlarımız. Muhtarlık müessesine çok önem veriyoruz” dedi.



İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş da yıllardır uyuşturucu ile mücadele konusunda ülkenin diğer ülkelerle kıyaslandığında önemli derecede irade ve tutumuyla hep birinci planda olduğunu belirterek, “Türkiye genelinde yapılan uyuşturucuyla mücadele ile ilgili operasyon sonuçlarına baktığımızda ülkemiz Avrupa ülkelerinin yaptığı çalışmalarda elde ettikleri uyuşturucu miktarı yaklaşık 2 katını almış durumda. Uyuşturucuyla mücadele, tıpkı terörle mücadele olduğu gibi topyekün yapılması gereken bir mücadele. Sadece güvenlik boyutuyla değil, sosyolojik, psikolojik ve ekonomik bütün yönleriyle yapılması gereken bir mücadele. Sayın İçişleri Bakanımızın çalışmaları doğrultusunda Mart ayının uyuşturucu ile mücadele ayı ilan edildi. Bu noktada devam eden çalışmalarımızın biraz daha etkinliğini arttırmak, farkındalık oluşturmak, toplumun her kesiminin uyuşturucuyla mücadele konusunda bir araya getirmektir. 2019 yılında operasyon sayımız ve tutuklanan şüpheli sayımız diğer yıllara göre barız oranda arttı. Uyuşturucu toplumumuzun aile yapısını bozuyor. Çocuklarımızın suça sürüklenmesine neden oluyor.” ifadelerini kullandı.



İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal ise uyuşturucu maddenin başta terör örgütleri olmak üzere tüm suç organizasyonlarının en önemli gelir kaynağı ve en önemli araçlarından birisi olduğunu ifade ederek, “Buradaki görev sadece güvenlik güçlerine değil, toplumdaki her bireye düşmektedir.” diye konuştu.



İl Emniyet Müdür Yardımcı Erol Çengelçik, Narko Rehber konulu bir sunum gerçekleştirerek bilgi verdi.


Programa, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, jandarma personeli, kurum amirleri, okul müdürleri ve muhtarlar katılım sağladı. Program, toplu fotoğraf çekimi ve katılımcılara madde bağımlılığı ile ilgili broşür dağıtılmasıyla sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre; İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. EGM KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüklerimizce koordineli olarak yapılan çalışmalarda İstanbul genelinde; 08.04.2024-17.04.2024 tarihleri arasında; Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleşen operasyonlarla yakalanan 32 şüphelinin; M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs eylemini, Esenyurt ilçesinde iş insanı O.Z.’nin iş yerine yönelik 12.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleştirilen kurşunlama eylemlerini, Avcılar ilçesinde iş insanı O.Z.’nin ikametine yönelik 09.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleşen kurşunlama eylemlerini, Esenyurt ilçesinde 15.04.2024 tarihinde basına görüntüleri yansıyan kişiyi kaçırma eylemini, Kağıthane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli şahsın silahla öldürülme eylemini, Kağıthane ilçesinde 08.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde Mert Yedi Emin otoparkına el bombası atılması eylemlerini, Eyüpsultan ilçesinde 16.04.2024 tarihinde örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 adet silah temin ettikleri ve çok sayıda silah parçasını birleştirerek silah üretimi gerçekleştirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu 34 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tabanca, bahse konu 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 adet sahte plaka, muhtelif miktarda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, 1 adet hassas terazi ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.
Erzincan Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Erzincan’da “iyilik” farkındalığı sloganıyla Türkiye’nin ilk yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, çocuklarla buluştu. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu koordinasyonunda hazırlanan “Erzincan’a İyilik Yakışır” organizasyonunda Erzincanlı çocuklar ve ebeveynlere yönelik interaktif seminer programları, depremzede çocuklar için oyuncak hediye kampanyası ve “Mutlu Çocuklar İçin Özgür Filistin” temalı uçurtma farkındalığı düzenlenecek. Erzincan’ın semalarında ve deprem bölgesinde eş zamanlı olarak uçurulacak olan Filistin temalı uçurtmalarda vefat eden Filistinli çocukların isimleri yazacak. Yerli ve milli ürünlerin önemi, kültürlerarası diyalog, dezavantajlı yaşamda farkındalık ve oyunun iyileştirici etkisini anlatmak amacıyla hazırlanan Türkiye’nin yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, Erzincan Valiliğinin düzenlediği programa konuk oldu. Türkiye’den dünyaya açılan ilk ve tek yerli kitap karakteri, iyilik kahramanı, kültür elçisi Şakrak ve yapımcı, yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’nun hazırlayıp sunduğu interaktif programda “kitap okumanın önemi, kitap okumanın iyi insan olmaya etkisi, yerli üretmenin farkındalığı, başarının altın anahtarları, değerler ve hayal kurmanın geleceğe etkisi anlatılarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda mutluluğun paylaşılarak artacağı eğitici oyunlarla aktarıldı.
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Millet Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz