ASAYİŞ - 15 Nisan 2019 Pazartesi 17:20

Tarihi eser kaçakçılarına operasyon: 1 gözaltı

A
A
A
Tarihi eser kaçakçılarına operasyon: 1 gözaltı

Muş’ta tarihi eser satmaya çalıştığı tespit edilen şüpheli 2 şahıstan biri jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Muş’ta tarihi eser satmaya çalıştığı tespit edilen şüpheli 2 şahıstan biri jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.


Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen objeleri satmaya çalıştığı tespit edilen şüpheli 2 şahsa yönelik olarak Malazgirt ilçe merkezindeki 2 adreste arama yapıldığı bildirildi. Yapılan arama faaliyeti sonucunda, şüpheli şahıslara ait otomobilde; 1 adet Urartu dönemine ait olduğu değerlendirilen 12.5 santim uzunluğunda oksitlenmiş metal kama, 2 adet Urartu dönemine ait olduğu değerlendirilen hilal şeklinde, uçları yılan figürlü bilezik, 1 adet Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 20 santim uzunluğunda, 9 santim genişliğinde, savaş arabası figürlü metal heykel, 1 adet Urartu dönemine ait olduğu değerlendirilen metal yüzük, 3 adet gümüş renginde, üzerinde sembol ve figürler bulunan metal bilezik, 1 adet 2.5 santim uzunluğunda, bronz hayvan figürlü obje, 1 adet 8 santim uzunluğunda, kuş figürlü toprak obje, 1 adet 8 santim uzunluğunda keçi figürlü toprak obje, 1 adet 4.5 santim uzunluğunda metal kadeh, 1 adet 22 santim uzunluğunda beyaz renkli, toprak, insan figürlü heykelin ele geçirildiği kaydedildi.


Yakalanan 1 şüpheli şahsın gözaltına alınarak adli tahkikat başlatıldığı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Dışişleri Bakanlığından ABD Dışişleri Bakanlığınca Yayımlanan 2023 İnsan Hakları Raporu’na tepki Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığınca Yayımlanan 2023 İnsan Hakları Raporu hakkında “Asılsız iddialara, gerçek dışı bilgilere ve önyargılı yorumlara yer verilmektedir” açıklamalarında bulundu. Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığınca Yayımlanan 2023 İnsan Hakları Raporu hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının 22 Nisan 2024 tarihinde yayımladığı ve 200’e yakın ülke hakkında bölümler içeren “2023 İnsan Hakları Raporu”nda, geçmiş yıllarda olduğu gibi, Türkiye’ye yönelik asılsız iddialara, gerçek dışı bilgilere ve önyargılı yorumlara yer verildiği belirtildi. Bu yıl da kaynağı belirsiz iddialar ile terör örgütleriyle iltisaklı çevrelerin söylemleri temelinde hazırlanmış olan bu rapora itibar etmediğimizin bir kez daha vurgulandığı açıklamada, “Ülkemiz, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerine bağlılığını, karşı karşıya bulunduğu çok yönlü ve ağır terör tehditlerine rağmen kararlılıkla sürdürmektedir. Meşru müdafaa hakkımız temelinde yürüttüğümüz terörle mücadele operasyonları tamamen terörist unsurlar ile bunların terör faaliyetlerinde kullandıkları yeteneklere yöneliktir. ABD’nin, terörün her türüne karşı sürdürdüğümüz haklı ve meşru mücadelenin kapsamını iyi bilen bir müttefik olarak gerçekleri çarpıtan tutarsız iddialarda ısrarını anlamak mümkün değildir” ifadelerine yer verildi. Ayrıca raporda, Gazze’de devam eden ve yalnızca Filistin halkının asli haklarına değil aynı zamanda tüm insanlığın ortak değerlerine büyük bir darbe vuran insanlık dışı saldırılara layıkıyla yer verilmemesini büyük endişeyle karşılandığı ifade edildiği açıklamada, sözkonusu raporun tarafsızlık ve objektiflikten uzak bir şekilde, siyasi saiklerle hazırlandığını açıkça gösterdiği aktarıldı. Açıklamada, ABD’nin insan hakları konusunda kendi siciline odaklanması ve terör örgütleriyle kurduğu ortaklıklar ile insan hakları konusunda izlediği çifte standartlı politikayı sonlandırması çağrımızı yinelendiğinin altı çizildi.