EKONOMİ - 16 Mayıs 2020 Cumartesi 10:58

Varto’da bahar mevsimi ile birlikte tohum satışları da başladı

A
A
A
Varto’da bahar mevsimi ile birlikte tohum satışları da başladı

Muş’un Varto ilçesinde bahar mevsimi ile birlikte meyve ve sebze tohumları aktarlardaki yerini almaya başladı.

Muş’un Varto ilçesinde bahar mevsimi ile birlikte meyve ve sebze tohumları aktarlardaki yerini almaya başladı.


Muş’un Varto ilçesinde sebze tohumları görücüye çıktı. Özellikle yörenin ilk ekilen ürünlerinden olan soğan tohumu en çok rağbet görenler arasında yer alıyor. Birçok meyve ve sebze tohum çeşidi satan Kerem Atalay, bu yıl ilk önce soğan tohumunun satışlarına başladığını belirterek, geçen yıllara rağmen tohumun daha ucuz olduğunu söyledi. Yörede toprakla ilk buluşan ürünün soğan olduğunu anlatan Atalay, "Soğan tohumunun satışlarına daha yeni başladık. Tohumların paketini 3 ile 5 TL’den satıyoruz. Ucuz olmasının sebebi de sezonun tam olarak açılmaması ve piyasada çok olmasıdır. Tohum fiyatlarından birçok vatandaşın haberi yok. Bu yıl fiyatı ucuz gören vatandaşlar ise zam gelir korkusuyla ellerinden geldiği kadar çok alıyorlar" dedi.


Bahar ayı olması nedeni ile bostan ekeceğini söyleyen Emrullah Baba ise “Uzun bir kışın ardında artık bahar geldi diyebiliriz. Bahar ayı olması nedeni ile bende bostan ekeceğim. İlk olarak soğan, turp, havuç, marul, maydanoz rıhan tohumunu alıyoruz. Şimdilik fiyatlar iyi. Korona virüsten etkilenmemiş gözüküyor. Onun için bende biraz fazla aldım. İnşallah biz korona belasından kurtuluruz ektiklerimiz bize nasip olur“ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.