GENEL - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 14:10

19 günde 1919 kilometre pedal çevirecek bisikletçiler Nevşehir’de

A
A
A
19 günde 1919 kilometre pedal çevirecek bisikletçiler Nevşehir’de

"100.

"100. Yılda İlk Adım’dan Kurtuluş’a Ata’nın İzinde 19 Günde 1919 Kilometre Pedallıyoruz" Projesi kapsamında Nevşehir’e ulaşan Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyesi 9 bisikletçi Nevşehir Belediye Başkan Vekili Bektaş Demir’i ziyaret etti.


Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği Başkanı ve Proje Sorumlusu Tanju Subaşı ile Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyesi 9 bisikletçiyi kabul eden Belediye Başkan Vekili Demir, sporcuları Nevşehir’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.


Proje hakkında Demir’e bilgi veren Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği Başkanı ve Proje Sorumlusu Tanju Subaşı: “Samsun Valiliği 100. Yıl Etkinlikleri Programı’nda yer alan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak finanse edilen Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyelerinin pedalladığı “100. Yıl’da İlk Adım’dan Kurtuluş’a Ata’nın İzinde 19 Günde 1919 Kilometre Pedallıyoruz” projemiz ile 29 Nisan - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatırken geçtiği yolları bisikletlerimizle kat ederek, 19 günde 1919 km pedal çevireceğiz.


Samsun İlkadım’dan başlayarak Havza, Amasya, Tokat, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri ve Nevşehir şehirlerini geçtikten sonra Ankara Eski Meclis’te sona erecek olan yolculuğumuz esnasında, Gazi ve silah arkadaşlarının konakladıkları misafirhaneleri ve kullandıkları kongre binalarını ziyaret edecek, bağımsızlığımızın yüzüncü yılında, istiklalimizin mimarlarını şükran ve minnetlerimizle anacağız. “ dedi.


Subaşı, amaçlarının, Milli Mücadele’nin yüzüncü yaş gününü kutlamanın yanı sıra, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacak ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için, milli mücadele ruhu, tarih bilinci, milli değerlere bağlılık gibi konularda örnek teşkil etmek olduğunu sözlerini ekledi.


Demir daha sonra ziyaretin anısına Proje Sorumlusu Tanju Subaşı’na çini bir tabak hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel halk buluşmasının finalini Turgutlu’da yapacak CHP Genel Başkanı Özgür Özel halk buluşmalarının finalini memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gerçekleştirecek. Halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. Görkemli bir final ile seçim çalışmalarının noktalamak isteyen Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’i Turgutlu’da ağırlayacak. Halk buluşması aynı zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın’ın seçim kampanyasındaki son halk buluşması olacak. Büyük halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. “Tarihi bir buluşma olacak” Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, “Aylardır çok güzel bir kampanya yürütüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinin son halk buluşmasını Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in katılımı ile Turgutlu’muzda yapacağız. Bu yönüyle tarihi bir buluşma olacak. Turgutlu’muzda ve Manisa’mızda umut zirvede, heyecan yüksek; kazanmaya hazırız. Tüm hemşehrilerimi 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleştirecek olduğumuz büyük buluşmaya davet ediyorum” dedi.