GENEL - 06 Aralık 2018 Perşembe 09:26

Kapadokya Bölgesini Kasım ayında 203 bin 905 turist ziyaret etti

A
A
A
Kapadokya Bölgesini Kasım ayında 203 bin 905 turist ziyaret etti

Türkiye’nin önemli turizm bölgelerinden olan Kapadokya Bölgesini Kasım ayı içerisinde 203 bin 905 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Türkiye’nin önemli turizm bölgelerinden olan Kapadokya Bölgesini Kasım ayı içerisinde 203 bin 905 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.


Türkiye’nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, Kasım 2018 döneminde 203 bin 905 turistin ziyaret ettiği bildirildi.


Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa ören yeri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnoğrafya ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa ConstantinEleni, Karanlık ve El Nazar Kiliseleri ile Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini Kasım 2018 ayı döneminde 203 bin 905 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi. Kapadokya bölgesini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerden 92 bin 528’i Göreme Açık Hava müzesini ziyaret ederken, 41 bin 32’si Kaymaklı Yer altı şehrini, 17 bin 175’i ise Hacıbektaşı Veli Müzesini ziyaret etti.


Geçen yılın aynı döneminde ise Kapadokya bölgesini 139 bin 177 yerli ve yabancı turist ziyaret etmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Sürekli kaza yaşanan kavşak vatandaşı isyan ettirdi Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Barbaros Caddesi Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazaları sebebiyle bölgede yaşayan vatandaşlar adeta isyan etti. Vatandaşlar kavşağa önlem alınmasını isterken , kavşakta ard arda yaşanan trafik kazaları güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Mahmutlar Mahallesi Barbaros Caddesi’nde bulunan kavşakta sıkça maddi hasarlı kazaları meydana geliyor. Bölgede yaşayan esnaf ve vatandaşlar trafiğin yoğun olarak yaşandığı kavşakta trafik kazalarının azaltılması için yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, kavşakta sıkça trafik kazalarına şahit olduklarını belirterek, bölgeye önlem alınması istedi. Söz konusu kavşakta yayaların karşıdan karşıya geçmekte zorlandığını dile getiren vatandaşlar, kavşakta günde 3-4 kazaya şahit olduklarını olduğunu söyledi. Ayrıca kavşağın olduğu çevrede aydınlatma sisteminin de yetersiz olduğunu belirten bölge halkı, yeterli ışıklandırma sisteminin olması gerektiğini ifade etti. “Buraya trafik lambası şart" Kavşağa yakın bir noktada esnaf olan Zülküf Avcı isimli vatandaş, kavşağa trafik ışığının koyulmasının gerekli olduğunu belirterek, “Burası Dörtyol. 7 aydır buradayım en az 70 tane kaza gördüm. Buraya trafik ışığı şart. Yetkililere seslenmek istiyoruz. 5-10 dakika önce yine kaza oldu. Akşama kadar burada oturursanız 4-5 tane kazayı görürsünüz” dedi. “Bu kavşakta her gün 3-4 kaza oluyor” Çevrede yaşayan Ahmet Beytekin isimli vatandaş ise söz konusu kavşakta her gün 3-4 kazanın olduğunu ifade ederek, “Bu kavşakta her gün 3-4 kaza oluyor. Yaya geçitlerine duba gerekiyor. Dört yol var, arabalar durmuyor. Yayalar geçmekte zorlanıyor. 5-10 dakika önce kaza oldu burada. Burada lamba sıkıntısı var. Gece karanlık oluyor. Burası komple karanlık oluyor” diye konuştu. “Trafik lambası olursa daha güvenli olacağını düşünüyoruz” Bölgede yaşayan Mecnun Aktürk simli vatandaş ise trafik kazalarının son zamanlarda sıklaştığını dile getirerek, “Bilinçsiz araç kullanma var. İnsanların kavşakta adayı nasıl kullanacağını bilmediğinden kazalar oluyor. Trafik lambası olursa daha güvenli olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Aydın Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 23 Nisan kutlaması Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören çocuk hastalar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama etkinliği düzenlendi. Palyaçolar ve Aydın Gençlik Merkezi Gönüllüleri ile birlikte müzik eşliğinde oyunlar oynayan çocuklara, Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin ve İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul tarafından hediyeler verildi. Balonlar ve bayraklarla süslenen Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde adeta bayram şöleni yaşanırken, tedavi gören çocuklar doyasıya eğlendi. Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin yaptığı açıklamada, "Hastane başhekimliğimizin burada tedavi gören çocuklarımıza yönelik olarak bayramı etkili şekilde sevince dönüştürme anlayışı çok güzel bir organizasyon olmuş. Bizim için anlamlı milli bayramımızın hastane ortamında çocuklarımızla buluşturulması çok anlamlı ve güzel. Hastane yönetimimize, personelimize, emeği geçenlere teşekkürlerimi ifade ediyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Poliklinik girişinde oluşturulan 23 Nisan temalı resim sergisinin de ziyaret edildiği etkinlik, çocuk servisinde yapılan pasta kesimi ile sona erdi. Hastanenin poliklinik girişi ve çocuk cerrahi servisinde yapılan kutlamaya, Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, İl Sağlık Müdürlüğü hizmet başkanları ve başkan yardımcıları, hastane başhekimleri, sağlık personelleri, hasta yakınları ve hastanede tedavi gören çocuk hastalar katıldı.
Mersin Vali Pehlivan koltuğunu küçük Zeynep’e devretti Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan koltuğunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ziyaretine gelen Mehmet Fatih Deveci İlkokulu öğrencilerinden Zeynep Nisa Bozok’a devretti. Makam koltuğuna oturan 23 Nisan Valisi Zeynep Nisa Bozok, vali olma heyecanını yaşadığından çok gururlu olduğunu ifade etti. Bozok, Mersin için çok önemli projeleri olduğunu belirterek, “Bir günlüğüne de olsa valilik makamını benimle paylaşan ve bu imkanları bana sunduğu için Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a teşekkür ediyorum. TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümünde bize bu cennet vatanı hediye eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi. Bozok ayrıca bir de şiir okudu. Vali Pehlivan ise özgüveni, konulara hazırlıklı oluşu, sempatik ifadeleri, anlamlı ve dikkatli konuşmaları, Mersin ile ilgili düşünceleri dolayısıyla 23 Nisan Valisi Zeynep Nisa Bozok’u tebrik etti, beraberindeki öğrenci arkadaşlarının ve bütün çocuklarım 23 Nisan Çocuk Bayramını kutladı. Vali Pehlivan ayrıca, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi müstakil bir bayramları oldukları için çok şanslı olduklarını belirterek; “Bu bayram cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından hem ülkemizdeki çocuklara hem de dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Bu bayram vesilesiyle ülkemize çeşitli ülkelerden çocuklar misafir olarak geliyor. Bugünü en güzel şekilde kutlayıp güzel mesajlar verirken, yarının çocuklarına bu bayramları, birliği, beraberliği, kardeşlik duygularını pekiştiren hasletleri miras olarak bırakacağız. Bu vesileyle dünyada çocukluğunu yaşayamayan çocukları da yad ediyoruz. Onları unutmuyoruz. Ülke olarak onlar için gayret sarf ediyoruz. Bütün çocukların, çocukluklarını yaşamalarını istiyoruz. Var olan değerlerimize sahip çıkmak, dört elle sarılmak ve yarınlarımız için çok çalışmak, gelecek nesillere olan borcumuz, sorumluluğumuzdur. Dünyamız çocuklarla güzel, iyi ki varsınız. Bayramınız kutlu olsun" ifadelerini kullandı. Vali Pehlivan, 23 Nisan dolayısıyla ziyaretine gelen Zeynep Nisa Bozok, Barış Eymen Bademci, Cemre Cengiz ve Siraç Dinçer isimli öğrencilerimizle bir süre sohbet etti, geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgiler alarak tavsiyelerde bulundu, derslerinde başarılar diledi. Ayrıca öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler verdi. Ziyarete, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Mehmet Fatih Deveci İlkokulu Müdürü Haydar Karlı ve öğretmen Berika Ekinci de iştirak etti.
İzmir İzmir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı İzmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla kutlandı. Kentin çeşitli bölgelerindeki okullardan gelen çocukların renkli gösterileriyle bayram şenlik havasında geçti. İzmir’de Valilik tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Atatürk Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla tören başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayraklar öğrenciler tarafından göndere çekildi. Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, dernek ve STK temsilcileri ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve aileleri katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Aziz milletimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası olan ve ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yılına vasıl olmanın gururunu ve heyecanını paylaşıyoruz. Bir asır önce umutla, inançla ve dualarla açılan Gazi meclisimiz, vatanımızın işgal edildiği bir dönemde milletimizin hürriyet ve istikbal davasının kalbi olmuştur. İstiklali genlerine kodlamış, Hakimiyet-i Milliye anlayışını her zerresiyle yaşayan ve yaşatan milletimiz, bu iradesini nesilden nesle aktarmıştır. Uğruna dünyada emsali görülmemiş bedeller ödenen mukaddes vatan toprağının her karışında kahraman ecdadımızın hayalleri, rüyası, duası olduğunu biliyoruz" dedi. “Çocuklar Türkiye yüzyılını Türkiye bin yılına taşıyacak” 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmesinin tesadüf olmadığının altını çizen Yahşi, "Milletimizin yaradılışındaki bu hasletleri en iyi şekilde tahlil eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı evlatlarımıza armağan etmesi asla bir tesadüf değildir. ‘Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’ ifadesiyle tasavvur ettiği bu ruh kudreti aziz vatanımızın istikbalinin ve ikbalinin teminatıdır. Şüphesiz ki bu vatanın evlatları şanlı mazimizden aldıkları ilhamla bu coğrafyaya aidiyetimizi baki kılacak, güzel ülkemizin şarkısını dünyanın dört bir yanında duyuracaktır. Şüphesiz ki onlar, Türkiye yüzyılını Türkiye bin yılına taşıyacak, ay yıldızlı sevdamızı ebediyetin göğünde dalgalandıracaktır" ifadelerine yer verdi. “Çocukların mutlu olmadığı bir dünyada yanlış giden bir şey vardır” Velilere seslenen Ömer Yahşi, çocukların mutlu olmadığı bir dünyada, yanlış giden bir durumun olduğuna dikkat çekti. Sözlerini sürdüren Yahşi, Gazze’den Doğu Türkistan’a, birçok yerde zulme maruz kalan çocukların da dünyanın vicdan yarası olduğunun altını çizdi. Konuşmasında son olarak Öğretmenlere de seslenen Yahşi, şunları kaydetti: “Medeniyet kurucu bir nesil yetiştirmek üzere çıktığımız bu yolculukta evlatlarımız, sizlerin rehberliğinde insanlık tarihinde iz bırakan işlere imza atacaklar. İzmir eğitim ailesi olarak çocuklarımızın ışıl ışıl parlayan gözlerinden aldığımız ilhamla onlara daha iyi bir dünya, huzurlu ve müreffeh bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz." Çocukların gösterileri bayrama renk kattı Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan her yaştan öğrenci, yöresel kıyafetler ve kırmızı-beyaz flamalar eşliğinde renkli gösterilere imza attı.
Mardin Adana’da trafik kazasında ölen tarım işçileri Kızıltepe’de toprağa verildi Mardin’in Kızıltepe ilçesinden yola çıkan tarım işçilerini taşıyan minibüsün Adana’da uçuruma yuvarlanması sonucu ölen 4 tarım işçisi memleketleri Kızıltepe’de göz yaşları arasında toprağa verildi. Kaza, dün sabaha karşı Adana’nın Karaisali ilçesine bağlı Gildirli Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. İddiaya göre, tarım işçilerini taşıyan 34 FF 6095 plakalı minibüs, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolünden çıkarak uçuruma yuvarlandı ve alev alarak yanmaya başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkalığına bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yaralılar itfaiye ekipleri tarafından uçurumdan halat yardımıyla yola çıkartıldı. Sağlık ekiplerinin ilk incelemesi sonucu Zeynettin (20), Bünyamin Çakıl (6) ve Zozan Sakin (18) olay yerinde hayatını kaybetti. 18 yaralı hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Serkan Çakıl’da (13) kaldırıldı hastanede hayatını kaybetti. 17 yaralıdan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazada yara almayan sürücü M.A. (28) ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Kazada hayatlarını kaybeden Zeynettin (20), Bünyamin Çakıl (6), Zozan Sakin (18) ve Serkan Çakıl’da (13) memleketleri Mardin’in Kızıltepe ilçesine getirildi. Cenazeler Akdoğan yolu üzerinde bulunan mezarlıkta yan yana göz yaşları arasında toprağa verildi.