EĞİTİM - 05 Şubat 2020 Çarşamba 10:51

Kapadokya Üniversitesi’nde “Tarihi eserlere uygun malzemelerle dokunmak” çalıştayı düzenlendi

A
A
A
Kapadokya Üniversitesi’nde “Tarihi eserlere uygun malzemelerle dokunmak” çalıştayı düzenlendi

Kapadokya Üniversitesinde Türk ve yabancı akademisyenlerin katılımıyla ‘Tarihi Eserlere Uygun Malzemelerle Dokunmak” başlıklı uluslararası bir çalıştay düzenlendi.

Kapadokya Üniversitesinde Türk ve yabancı akademisyenlerin katılımıyla ‘Tarihi Eserlere Uygun Malzemelerle Dokunmak” başlıklı uluslararası bir çalıştay düzenlendi.


Kapadokya Üniversitesi Kapadokya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü iş birliğinde üniversitenin Mustafapaşa yerleşkesinde 30 - 31 Ocak 2020 tarihleri arasında düzenlenen çalıştaya Türk akademisyenler ile İtalya ve İspanya’dan akademisyenler, üniversite öğrencileri katılım sağlarken, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı da çalıştayın açılış oturumuna misafir oldu.


Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, “Kapadokya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimizin gerçekleştirdiği bu çok önemli çalıştay için kendilerine teşekkür ediyorum. Türkiye, İtalya ve İspanya başta olmak üzere bu Akdeniz havzasındaki insanların kültürel ve tarihi mirasımıza yönelik bilgi, yöntem ve becerilerini paylaşacakları bu toplantıyı üniversite olarak çok önemsiyoruz. Gerçekleştirilen bu iş birliği modeli için üniversitemiz hocalarına ve öğrencilerine çok teşekkür ediyor, başarılı bir toplantı diliyorum” şeklinde konuştu.


Rektör Karasar’ın konuşmasının ardından başlayan çalıştayın ilk oturumunda İtalya Basilicata Üniversitesinden Dr. Graziella Bernardo “Kültürel Mirası Korumak İçin Kullanılan Harç ve Sıvalar”, İspanya Valencia Poli-Tek Üniversitesinden Dr. Luis Manuel Palmero Iglesias “Tarihi Yapılar ve Modern Restorasyonlar” başlıklı sunumlarını yaparken, ikinci oturumda ise Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden Dr. Hale Kozlu “Geleneksel Harçların Karakterizasyonunda Kullanılan Yöntemler ve Kapadokya Bölgesi İçin Onarım Harcı Önerileri”, Kapadokya Üniversitesinden Dr. Leila Akbari Sahahabi “Yerleşimlerin Kimliği Üzerine: Kapadokya” ve Restoratör Mimar Aslı Özbay da “Kapadokya Bölgesinde Restorasyon Uygulamaları ve Harçlar” başlıklı sunumlarını yaptılar.


Çalıştay kapsamında, Kapadokya Üniversitesi Mimari Restorasyon programı öğrencilerine de Mustafapaşa köyünde harç yapımı üzerine uygulama çalışması yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.