KÜLTÜR SANAT - 13 Mayıs 2022 Cuma 11:20

Kapadokya’yı gezen öğrenciler: “Peribacalarına dokunmak çok güzeldi”

A
A
A
Kapadokya’yı gezen öğrenciler: “Peribacalarına dokunmak çok güzeldi”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ’Gönül Köprüsü Projesi’ çerçevesinde Karadeniz de yaşayan öğrenciler Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik mekânlarını gezdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ’Gönül Köprüsü Projesi’ çerçevesinde Karadeniz de yaşayan öğrenciler Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik mekânlarını gezdi.


Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinin kardeş okulu olan Ordu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Kapadokya’yı gezdi. Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde Kapadokya’ya gelen 40 öğrenci, Nevşehirli öğrenciler tarafından evlerinde misafir edildi. Hem Kapadokya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler hem de misafir oldukları ailelerin kültürel değerlerini öğrendiler.



"Burada yaşamayı düşünebilirim"


Ordu Sosyal Bilimler Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Kardelen Nazlı Duran; “Daha önce Kapadokya’ya hiç gelmedim. Burada temenni tepesine çıktık. Çok güzeldi, çok şaşırdım. Ordu’da yeşillik alan çok fazla. Burada daha çok taş ve toprak gördük. Ben burayı çok sevdim belki ileride yaşamayı bile düşünebilirim” dedi.



"Peribacalarına dokunmak çok güzeldi"


Nevşehir’e ilk defa geldiğini söyleyen Ordu Sosyal Bilimler Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Havva Nur Uslu; “Kapadokya gezilip görülmesi gereken bir yer. Eve gittiğimde çevreme ve aileme anlatacağımı düşünüyorum. Görülmesi gereken tarihi bir yer. Peribacaları çok hoşuma gitti. Kapadokya’yı derslerimizde akıllı tahtada görüyorduk. Buraya gelip görmek, onlara dokunmak çok güzeldi" ifadelerini kullandı. Proje hakkında bilgi veren Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Muhammed Orçin; “Kardeş okul projesi çerçevesinde Ordu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerini Kapadokya’da misafir ediyoruz. Ordu’dan gelen 40 öğrenci bizim öğrencilerimizin evlerinde misafir olarak kalıyorlar. Öğrencilerimize üç günlük program çerçevesinde, bölgemizin tarihi turistik yerlerini ve kültürel değerlerini tanıtıyoruz” diye konuştu.


Kardeş okul projesi çerçevesinde öğrencilere Nevşehir’i gezdiklerini söyleyen Ordu Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Nuri Bahtiyar; “Kapadokya bölgesine düzenlediğimiz bu gezi ile öğrencilerimiz birbirleri ile kaynaştılar. Bölgenin turistik yerlerini gezdiler. Çok önemli kazanımlar elde ettiler. Nevşehir’in kültürünü öğrenme noktasında bir kazanımları oldu” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.