SPOR - 14 Kasım 2019 Perşembe 09:48

Nevşehir Belediyespor’da kaleciler göz dolduruyor

A
A
A
Nevşehir Belediyespor’da kaleciler göz dolduruyor

TFF 3.

TFF 3. Lig ekiplerinden Nevşehir Belediyespor, 12 haftası geride kalan ligde oynadığı maçlarda kalesinde gördüğü 7 gol ile grubunun en az gol yiyen takımı oldu. Kırmızı beyazlı ekibin başarılı kalecileri Murat Demir ve Onur Behiç Özalgan forma giydikleri 6 maçta ise rakip forvetlere geçit vermedi.


Nevşehir Belediyespor’un sezon başında Afjet Afyonspor’dan transfer ettiği 24 yaşındaki Murat Demir ve Körfez Spor Kulübünden transfer ettiği 25 yaşındaki Onur Behiç Özalgan başarılı performansları ile göz dolduruyor. Sezonun ilk 4 haftasında kaleyi koruyan Onur Behiç Özalgan ve son 8 hafta da forma giyen Murat Demir, toplam 12 müsabakada kalelerinde sadece 7 gol görerek büyük bir başarıya imza attılar. Başarılı eldivenlerden Onur Behiç Özalgan 1, Murat Demir ise toplam 5 maçta kalesini gole kapatarak rakip forvetlere gol izni vermedi.


Her iki kalecinin gösterdikleri bu performans ile ligde 18 puanla 5. sırada bulunan Nevşehir Belediyespor, 7 gol ile grubun en az gol yiyen takımı oldu.


Nevşehir Belediyespor aynı zamanda 3 ayrı grupta 53 takımın mücadele ettiği TFF 3. Lig içerisinde de en az gol yiyen takımlar arasında yer alıyor. Bu alanda rekoru 11 maçta 3 gol yiyen 2. Gruptaki Fethiyespor elinde bulundururken bu takımı 12 maçta 6 gol yiyen 1. Gruptaki Karbel Karaköprü Belediye Spor ve 6 gol yiyen Yeni Orduspor izliyor.


Gösterdikleri performans ile dikkat toplayan kalecilerin bu başarısında hiç şüphesiz defans oyuncularının ve onları maçlara hazırlayan teknik heyetin katkısı da büyük.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’in Çocuklara Özel Şenliği’ne ücretsiz ulaşım imkânı Büyükşehir Belediyesi Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ne ailelerin daha kolay erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenliyor. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi etkinlik alanında 19-28 Nisan günleri arasında yapılacak, 20 Nisan Cumartesi günü resmi açılışı gerçekleşecek olan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği için Büyükşehir Belediyesi ücretsiz ulaşım imkânı sağlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, okuyan ve okutan şehir Kayseri mottosuyla donanımlı, eğitimli bir nesil yetişmesi için çocuk kütüphanelerinin ardından şimdi de Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ni çocuklarla buluşturuyor. Başkan Büyükkılıç, birbirinden eğlenceli ve özel etkinliklerin yer alacağı şenlik için ulaşımın da ücretsiz olması yönünde talimat verdi. Bu kapsamda, ulaşım noktasında vatandaşlara destek olan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ne ailelerin çocukları ile birlikte daha kolay erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Millet Bahçesi’nde gerçekleşecek olan şenlik için 20-21-23-27 ve 28 Nisan tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arasında 639 hat kodlu seferler ile ücretsiz hizmet verilecek. Seferler, saat 10.00 ile 22.00 arasında yarım saatte bir olarak planlanırken, ücretsiz otobüsler Cumhuriyet Meydanı Kaleönü durağından hareket edecek.
Kayseri Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Kayseri’ye bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere gelen Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, Ankara Büyükelçisi Kazakbaev ve beraberindeki heyeti, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık giriş kapısında çiçeklerle karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ile birlikte başkanlık makamına geçti. Sıcak ve samimi ortamda geçen görüşmede Başkan Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kırgızistan’ın kardeşlik hukukunu en güzel sergileyen ülkelerden birisi olduğunu belirtti ve Kayseri’de yapılan çalışmalardan dolayı da teşekkür etti. Büyükelçi Kazakbaev ise Başkan Büyükkılıç’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, “Heyetimizle görüşmek için ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederim. Programlarınız çok yoğun. Gece gündüz Türk kardeşlerimizle Kayseri’nin daha da gelişmesi için çabalar gösteriyorsunuz, büyük çalışmalar yapıyorsunuz. Sizi kendi adıma, elçilik adına, kardeş Kırgızistan halkı adına saygıyla selamlıyorum Sayın Başkanım” dedi. “Başarınızı içten tebrik ediyoruz” Kırgızistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok dinamik bir şekilde geliştiğine dikkat çeken Büyükelçi Kazakbaev, yerel seçimlerdeki başarısından dolayı Büyükkılıç’ı kutlayarak, “Bizim tarihimiz, dinimiz, dilimiz bir. Kardeş ülkeleriz. Kayseri’ye resmi olarak ilk defa geliyorum. Bu arada Türkiye’de çok yakında seçimler sonuçlandı. Bu seçimlerde sizin başarınızı içten tebrik ediyoruz. Size sağlık ve başarılar diliyorum. Bütün dünyaya demokrasi örneği gösterdiniz. Bütün Türk dünyasına hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu. “Türk dünyasının asrı olacak” Türk asrı vurgusu yapan Kazakbaev, “Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ikili ekonomi, siyasi, kültürel, tarihi ilişkilerimiz çok iyiye gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanlarımızın tam desteğiyle inşallah hep birlikte büyük başarılara ulaşacağız. Türkiye’de iyi bir strateji başlattınız, gelecek asır Türk asrı olacak diye, sadece Türkiye değil bütün Türk dünyasının asrı olacak inşallah” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç, Büyükelçi Kazakbaev’e KAYMEK kursiyerleri tarafından kök boya, yün kilim ile 6 bin yıllık geçmişe dayanan Kayseri’yi anlatan tanıtım kitabını hediye ederken, Kazakbaev de Büyükkılıç’a Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov’un kitabını takdim etti. Ziyarette, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan Kayseri’nin tarihi ve turistik değerlerinin anlatıldığı ‘Zenginlikler Şehri Kayseri’ videosu da izletildi.