GENEL - 27 Mayıs 2020 Çarşamba 16:59

Nevşehir Kalesi’ni Meryem Ana ve Çanlı Kilise’ye bağlayan yolda çalışmalar başlatıldı

A
A
A
Nevşehir Kalesi’ni Meryem Ana ve Çanlı Kilise’ye bağlayan yolda çalışmalar başlatıldı

Turizme açılması için son hazırlıkların yapıldığı Nevşehir Kalesi ve etrafındaki yamaç yerleşim merkezini Meryem Ana ve Çanlı Kilise’ye bağlayan yolun yapımı için çalışmalar başladı.

Turizme açılması için son hazırlıkların yapıldığı Nevşehir Kalesi ve etrafındaki yamaç yerleşim merkezini Meryem Ana ve Çanlı Kilise’ye bağlayan yolun yapımı için çalışmalar başladı.


Belediye Başkanı Rasim Arı’nın “Nevşehir’in kaderini değiştirecek” dediği Nevşehir Kalesi ve etrafındaki yamaç yerleşim merkezinin turizme açılması için çalışmalar devam ediyor.


Her yıl yaklaşık 1 milyon turistin gelmesinin hedeflendiği Nevşehir Kalesi etrafındaki yamaç yerleşim merkezinde gezi güzergahı oluşturma ve aydınlatma çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, bölgeyi gezmeye gelecek olan turistlerin kale etrafına ulaşımı için çevresindeki yollarda da iyileştirme çalışmaları büyük bir hızla sürüyor.


Geçtiğimiz günlerde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ni Niğde Yolu Kavşağı’na bağlayan bağlantı yolunda gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarının ardından yeraltı yerleşim merkezi girişinde otopark ve çevre düzenleme çalışmaları da Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştiriliyor.


Belediye ekipleri bugünde Meryem Ana Kilisesi ve Çanlı Kiliseyi Nevşehir Kalesi’ne bağlayan yaklaşık 2 km’lik stabilize yolda iyileştirme çalışmalarına başladı.


Belediye Başkanı Rasim Arı, daha önce stabilize olan yolda Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını inceledi.


Buradaki çalışmalarında kısa sürede tamamlanması talimatını veren Başkan Arı, “Nevşehir Kalesi etrafındaki yamaç yerleşim merkezinin bir bölümünün 2020 yılı turizm haftasında turizme açacağımıza dair söz vermiştik. Biz 20 Nisan öncesinde bunun için hazırlıklarımızı tamamladık ancak virüs salgını nedeniyle bu arzumuzu elimizde olmayan nedenlerden dolayı gerçekleştiremedik. Bu arada bizlerde turizme açacağımız bölgeye turistlerin ulaşımlarını kolaylaştırmak için çalışmalar gerçekleştirdik. İlk olarak kale yanında bulunan alternatif yolumuzda iyileştirmeler yaparak eksikliklerini giderdik. Bölgeye gelen tur araçlarının park edebileceği alanlar oluşturarak çevre düzenleme çalışmaları yaptık. Kurşunlu Cami önündeki Kasaplar Çarşısı’nda da sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Şimdi de Nevşehir Kalesi’ni Meryem Ana ve Çanlı Kilise’ye bağlayan yolda iyileştirme çalışmalarını başlattık. Önümüzdeki aylarda restorasyon çalışmaları başlayacak olan bu kiliseler ile birlikte Nevşehir Kalesi etrafının turizme açılmasıyla artık şehir merkezimizde turizme anılır bir hale gelecek. Nevşehir için güzel günler yakın.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."