ASAYİŞ - 27 Eylül 2019 Cuma 10:47

Nevşehir’de çuvallar dolusu esrar ele geçirildi

A
A
A
Nevşehir’de çuvallar dolusu esrar ele geçirildi

Nevşehir’in Avanos ilçesinde bir otomobil içerisinde ve bahçede yapılan aramada çuvallar dolusu esrar ele geçirildi.

Nevşehir’in Avanos ilçesinde bir otomobil içerisinde ve bahçede yapılan aramada çuvallar dolusu esrar ele geçirildi.


Edinilen bilgilere göre, Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından şüphe üzerine durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 5 çuval içerisinde Hint keneviri ele geçirildi. Araç içerisinde bulunan M.K. ve T.K. polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken şüphelilerin alınan ilk ifadesinde Avanos Bahçelievler mahallesinde bir ikamette ve Avanos-Gülşehir yolu üzerinde bulunan Alibey mevkiinde çiftlik evinde sökülmüş ve kurutulmuş kenevir bitkilerinin olduğunu söylediler.


Polis ekipleri tarafından ev ve araç içerisinde yapılan arama çalışmalarında 1 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet terazi, 2 adet çuval içerisinde toplada 2 kilo 725 gram Hint keneviri, 1 adet çuval içerisinde ve 2 adet kağıt kağıt torba içerinde toplamda 2 kilo 750 gram kubar esrar, 4 çuval içerisinde 176 dal kurutulmaya bırakılmış Hint keneviri, 1 adet çuval içerisinde 1 kilo 470 gram kubar esrar ele geçirilirken çiftlik evinde ve tarlada yapılan aramada ise 4 adet çuval içerisinde 21 kilo 650 gram kubar esrar, 4 adet çuval içerisinde 18 kilo 840 gram Hint keneviri, 227 kök boylar 3 metre olan Hint keneviri ele geçirildi.


Polis ekipleri tarafından yapılan arama sonrasında 21 kilo 565 gram Hint keneviri yaprağı, 25 kilo 870 gram esrar, 227 kök Hint keneviri ve 176 dal 50 cm boyunda Hint keneviri ele geçirilmiş oldu.


Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan M.K., D.K. ve T.K. ve M.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken şüphelilerden 3’ü adli işlem yapılmasının ardından serbest bırakılırken 46 yaşındaki M.K. tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Hakkarili öğrenciler yemek yarışmasında birinci oldu Van’da düzenlenen “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması”nda Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bölge birincisi olarak İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde, 15-19 Nisan’da Van’da düzenlenen “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması”nda, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölge birincisi olarak İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma, yiyecek ve içecek hizmetleri alanındaki öğretmen ve öğrencilerin yetkinliklerini ortaya koymaları amacıyla düzenlenen yarışmaya, Hakkari’den ve birçok ilden katılım sağlayan öğrenciler, festival havasında bir yarışma gerçekleştirdi. Yarışma boyunca, protokol ve davetliler öğrencilerin heyecanına eşlik etti. Usta ve şeflerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrası dereceye giren ekiplere ödülleri verildi. Okulların kıyasıya mücadele ettikleri yarışmada, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hakkari’yi başarıyla temsil ederek birinci oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz; gastronominin kültürlerin birbirlerine aktarılması ve nesilden nesile aktarılması gereken zenginliklerin başında geldiğini belirterek, “Gastronomi anlamında, Hakkari’miz gibi ülkemizin her bir yöresi ayrı bir çeşitlilik ve zenginlikle dolu. Ülkemizin gastronomi alanında dünyaya tanıtılmasında meslek liselerimizin de büyük rolü var. Öğrencilerimizin bu alanda yetişmeleri ve dünyanın dört bir yanında ülkemizin yemeklerini insanlara sunması büyük önem arz ediyor. Bakanlığımızca gerçekleştirilen bu tür yarışmaların, ülkemiz gastronomisine büyük katkıları olduğuna inanıyorum. Ellerinin lezzetlerini tabaklarına yansıtmak için yarışma öncesinde ve süresince hummalı bir çalışma içerisinde olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin yöneticilerini, danışman öğretmenlerini ve bilhassa öğrencilerini tebrik ediyor, okulumuza Türkiye finalinde başarılar diliyorum” dedi.