GENEL - 04 Kasım 2020 Çarşamba 13:40

Nevşehir’de ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ kampanyası başladı

A
A
A
Nevşehir’de ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ kampanyası başladı

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla başlatılan ve İçişleri Bakanlığı ile Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nce yürütülen ’En İyi Narkotik Polisi; Anne’ kampanyası Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in katıldığı toplantıyla tanıtıldı.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla başlatılan ve İçişleri Bakanlığı ile Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nce yürütülen ’En İyi Narkotik Polisi; Anne’ kampanyası Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in katıldığı toplantıyla tanıtıldı.


Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme yapmayı amaçlayan projenin tanıtım toplantısı Nevşehir Valiliği konferans salonunda düzenlendi.


Toplantıya Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in yanı sıra Vali Yardımcısı Kağan Mekan Çeviren, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Vedat Kültür, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, STK temsilcileri, gazeteciler, anneler ve anne adayları katıldı.


Tanıtım toplantısı Vali İnci Sezer Becel’in açılış konuşmasıyla başladı. Vali Becel, uyuşturucu suçları ile mücadele ve gençlerin madde bağımlılığından korunması hususlarının toplumun tüm kesimlerini içerisine katan ve topyekûn mücadele gerektiren bir süreç olduğunun altını çizdi.


Vali Becel konuşmasında, “Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğümüzce uyuşturucu madde suçları bir insanlık suçu olarak görülmekte, mücadelemiz uyuşturucu arzının yanında kullanımının da önlenmesine dönük birçok başlık altında etkin olarak sürdürülmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelenin; koordine ve iş birliği içerisinde, ilgili kurum ve kuruluşların ortak çalışmaları ile tam anlamıyla başarıya ulaşabileceği açıktır. Bu hedef doğrultusunda uyuşturucu ile mücadele konusunda farkındalık oluşturabilmek ilimiz genel durumu hakkında bilgi paylaşımında bulunmak ve toplumumuzu ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu sorunu ile mücadele edebilmek adına İçişleri Bakanlığımızca Bakanımız Sayın Süleyman Soylu koordinesinde ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ kampanyası başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.


Uyuşturucu ile mücadelede en büyük görevin anne ve anne adayı kadınlara düştüğünü söyleyen Vali Becel, “Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele alanında annelerin farkındalığının arttırılması bu yolla hem gençler arasında uyuşturucu kullanımının önlenmesi hem de güvenlik güçlerimize yürütülen çalışmalara sağlanan toplumsal katkının arttırılması hedeflenmektedir. Biz de bugün burada ‘En iyi Narkotik Polisi: Anne’ kampanyasını başlatarak uyuşturucu ile mücadelede bir adım daha atmak istiyoruz” diye konuştu.


En İyi Narkotik Polisi: Anne kampanyası kapsamında, çocuklar ve gençlerin bağımlılık yapıcı madde kullanımını engellemek ve önlemek amacıyla, uyuşturucuyla mücadelede farkındalığın artırılması, uyuşturucu maddelerin topluma verdiği zararlar, uyuşturucu madde çeşitleri, belirtileri ve buna karşı alınacak önlemler, bağımlı şahısların topluma kazandırılması, UYUMA ihbar programı hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme, ihbar etme konusunda kolluk kuvvetleri ile nasıl irtibata geçileceği ile ilgili olarak bilgi verildi.


Tanıtım toplantısı katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.
Ankara Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin, "Atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Müfredatla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin bir soruyu cevaplayan Tekin, Talim ve Terbiye Kurulunun ön incelemeleri yaptığını; süreç biter bitmez askıya çıkarılacağını belirtti. “2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara” Müfredatla ilgili çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını dile getiren Tekin, şunları kaydetti: "OECD’nin yaptığı derecelendirme mekanizmaları var. Kamuoyunun bizimle yarıştırdığı ülkelerdeki müfredat yoğunluğu ile bizimkini karşılaştırdık. Oradaki yoğunluğa yaklaştırmaya çalıştık. O ülkelerden yaklaşık 2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara. Birincisi, çocuklara daha fazla müfredat yüklüyoruz, ikincisi ise orada olduğu gibi beceri temelli değil, bilgi, kazanım temelli veriyoruz. Bahsettiğimiz ülkelerde çocukların aldıkları eğitimi gündelik yaşam becerilerine dönüştürüp dönüştüremediği ölçülürken biz normal bilgi olarak veriyoruz. Halbuki bahsedilen sınavlarda bunlar ölçülüyor. Hem müfredat olarak daha fazla hem de farklı bir mantıkla verdiğiniz zaman rekabet edemiyorsunuz." Müfredatı seyrelteceklerini vurgulayan Tekin, "Halbuki biraz bunu seyreltsek, çocuklarımızın kapasitelerine uygun, öğretmenlerimizin süresinde yetiştirebileceği hale getirebilsek hem çocuklarımız daha rahat öğrenecek hem de sistem rahatlayacak hem öğretmen arkadaşlarımız koştura koştura müfredatı yetiştirmek için çaba harcamak zorunda kalmayacak. Dolayısıyla ortalama yüzde 35 bandında bir seyreltme var" diye konuştu. Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarına ilişkin bir başka soruya ise "Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" cevabını verdi.