GENEL - 10 Kasım 2018 Cumartesi 15:20

Nevşehir’de Ömer Halisdemir Kütüphanesi açılışı yapıldı

A
A
A
Nevşehir’de Ömer Halisdemir Kütüphanesi açılışı yapıldı

Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi TOKİ 419 Bloklarında oluşturulan Şehit Ömer Halisdemir Kütüphanesi, TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi ve Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ,ve seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi TOKİ 419 Bloklarında oluşturulan Şehit Ömer Halisdemir Kütüphanesi, TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi ve Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ,ve seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı bir törenle hizmete açıldı.


Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Gürbüz Dinç ve yönetim kurulu üyelerinin girişimleriyle TOKİ 419 konutlarının bulunduğu Bloklarda boş bulunan bir alan Şehit Ömer Halisdemir kütüphanesi olarak düzenlendi.


Düzenlenen törene TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi ve Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, çeşitli sivil toplum teşkilatlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Gürbüz Dinç, bölgede bulunan çocukların yanı sıra gençlerle vatandaşların ortak bir şekilde yararlanması amacıyla Şehit Ömer Halisdemir’in ismini taşıyan bir kütüphaneye hizmete kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.


AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, kütüphane sevgisinin daha küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza kazandırılması amacı ile hareket eden düşünce ile bölge insanlarının hizmetine sunulan kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulundu.


Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Gürbüz Dinç ve yönetim kurulu üyelerini böylesine hayırlı bir hizmete vesile oldukları için tebrik etti.


Nevşehir’de son yıllarda büyük bir gelişim içerisinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi TOKİ bloklarının her geçen gün daha modern bir görünüm kazandığını belirterek, bu kapsamlı çalışmaların eğitim alanlarında da geliştirilmesinin sevindirici olduğunu söyledi.


Kütüphanenin bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Seçen, bölgede gençlerin baş zamanlarını kütüphanede yeni bilgiler kazanarak geçirmelerinin , bilginin esas alındığı bilgi toplumuna ulaşmada önemli bir kazanım olacağına inandığını ifade etti.


TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi ve Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe’ de ,15 Temmuz Demokrasi şehidi Ömer Halisdemir’in ismini taşıyan bu kütüphanenin hayırlı hizmetlere öncü olması temennisinde bulundu.


Bölge insanlarının ve özellikle de yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuk ve gençlerimizin kütüphanelerden etkin şekilde yararlanması çağrısı yapan Menekşe, bilgiyi elinde bulunduran toplumların her alanda daha büyük gelişmeler kaydettiklerini, Türk Milleti olarak da bilgiyi en temel değer olarak ele alacak gençlerini yetiştirmesi ile de dünyadaki hak ettiği yere ulaşabileceğine olan inancını yineledi.


TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi ve Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen,AK Parti Nevşehir İl başkanı Mustafa Rauf Yanar tarafından açıldı.


Daha sonra Şehit Ömer Halisdemir Kütüphanesinde TOKİ 419 Konut yöneticisi Ahmet Turgut,burada sürdürülen eğitim çalışmalarına ilişkin olarak protokole bilgiler aktardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen etkinlikte gençlerle bir araya geldi. Özel, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte CHP’nin birinci parti olduğunu, seçim sonrası katıldığı ilk programda gençlerle bir araya gelmesinin kendisi açısından çok değerli olduğunu kaydetti. “Seçmenin mesajını alırsan doğru yaparsın, almazsan tükenme sürecin başlar” Özel, CHP’de bir değişim süreci yaşandığını, her seçim sonuçlarının siyasilere yazılan bir mektup olduğunu ve bu mektupla siyasilere bir mesaj verildiğini ifade ederek, “O mesajı doğru okuyanların siyasette iyiye gittiğini, okuyamayanların da kötüye gittiğini adımın Özgür olduğu kadar inanarak savunan birisiyim. Seçmenin mesajını alırsan doğru yaparsın. Almazsan tükenme sürecin başlar" diye konuştu. “Siyasetin başarı kapısı bizim partiye kapalıydı” “Siyasetin başarı kapısı bizim partiye kapalıydı” diyen Özel, “Başımızın üstünde yüzde 25’lik bir cam tavan vardı. Kıramıyorduk, kıramayacağız diye artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin kapalı başarı kalesinin 3 anahtarı vardı. Tarihten mirastı, emanetti. O 3 anahtarı 3 deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” dedi. “Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır” “Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır" diyen Özel, "En kötüsü yüzde 62, en yükseği yüzde 78 olmak üzere 5’ten fazla ankette gençler imkanım olursa yurtdışına gitmek, oraya yerleşmek ve orada yaşamak istiyorum diyor. Bu ülkenin yetişmiş, iyi eğitim almış ya da hak ettiği halde o fırsat eşitliğinden yararlanamamış pırıl pırıl gençleri, maalesef dünyanın başka ülkelerine gidiyor. Beka sorunu dünyanın başka ülkelerinin Türkiye üzerinde hesap yapması değildir. Plan yapması değildir. Hayal kurması değildir. O hayalleri geri püskürtmesini bildik ve biliriz. Bir ülkenin gerçek sorunu, o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. İşte biz bu seçimlerde hiç olmazsa bir seçim daha, geleceğini dünyanın başka yerlerinde değil bu ülkede aramak üzere ya da gitse bile dönmeyi düşünerek, gönlünü hiç olmazsa burada bırakarak, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için birlikte bir şey yapmayı teklif ettik ve onları çağırdık” değerlendirmesinde bulundu.
İstanbul A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu EHF Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez mücadele etme hakkı kazanan A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın rakipleri bugün çekilen kura ile belli oldu. Viyana’daki EHF merkezinde yapılan kura çekimi sonucu Türkiye, A Grubu’nda İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile eşleşti. Kura çekim törenine katılan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, kura sonrası yaptığı değerlendirmede, "Kura çekildi, top artık kızlarda. Son topa kadar mücadele edeceğiz ve tarihimizde ilk defa katıldığımız Avrupa Şampiyonası finallerinde iz bırakmak için maçlarımıza çıkacağız. Takımımıza güveniyorum" dedi. EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, üç ülkedeki dört şehirde (Avusturya, Macaristan ve İsviçre), 28 Kasım-15 Aralık 2024 tarihleri arasında oynanacak. En büyük katılımlı Avrupa Şampiyonası olacak turnuvada 24 takım kupayı kaldırmak için mücadele edecek. Ön tur, Basel (İsviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen’de (Macaristan) gerçekleştirileceği EURO 24’te, ana tur Viyana (Avusturya) ve Debrecen’de oynanacak. Final maçı ise 10.000 seyirci kapasiteli Viyana’nın Wiener Stadthalle’de oynanacak. EHF EURO 2024 logosu ise turnuvaya ev sahipliği yapan üç ülke bayrağının (kırmızı, yeşil ve beyaz) renklerini hentbolun dinamik hareketiyle birleştirerek yansıtıyor. EURO 2024 grupları şöyle oluştu: A Grubu: İsveç, Macaristan, Kuzey Makedonya, Türkiye B Grubu: Karadağ, Romanya, Sırbistan, Çekya C Grubu: Fransa, İspanya, Polonya ,Portekiz D Grubu: Danimarka, İsviçre, Hırvatistan, Faroe Adaları E Grubu: Norveç, Avusturya, Slovenya, Slovakya F Grubu: Hollanda, Almanya, İzlanda, Ukrayna