EĞİTİM - 25 Haziran 2020 Perşembe 16:09

NEVÜ Rektörü Aktekin, “ÖSYM İl Koordinatörlüğü olarak gerekli tüm tedbirlerimizi aldık”

A
A
A
NEVÜ Rektörü Aktekin,  “ÖSYM İl Koordinatörlüğü olarak gerekli tüm tedbirlerimizi aldık”

27-28 Haziran 2020 tarihlerinde ÖSYM tarafından Nevşehir il merkezinde yapılacak olan 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan adayların mağduriyet yaşamamaları için, sınavın işleyişi ve güvenliği hakkında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

27-28 Haziran 2020 tarihlerinde ÖSYM tarafından Nevşehir il merkezinde yapılacak olan 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan adayların mağduriyet yaşamamaları için, sınavın işleyişi ve güvenliği hakkında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezine NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; bina sınav sorumluları, bina sınav sorumlu yardımcıları ve bina yöneticileri ile sınavda görev yapacak olan personel katıldı.


Toplantısının açılışında konuşan Rektör Aktekin, ÖSYM İl Koordinatörlüğü olarak adayların geleceğini önemli derecede belirleyici rol üstlenen YKS’nin güvenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı söyledi. Aktekin, “Geleceğimizin teminatı olan başta çocuklarımız olmak üzere sınava girecek herkesin, geleceğini yakından ilgilendiren ve belirleyici rol üstlenen bir sınavı daha bu hafta sonu siz görevli arkadaşlar eşliğinde gerçekleştirmiş olacağız. Biz ÖSYM İl Koordinatörlüğü ve sınavın yapılacağı üniversite olarak ÖSYM’nin de isteği şekilde gerekli tedbirlerimizi alarak hazırlıklarımızı tamamladık. Ayrıca YKS Koordinasyon Kurulu üyeleriyle de bir araya gelerek sınavın daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesine yönelik ek tedbirleri de görüşerek uygulamaya koyma kararı aldık.


Bu almış olduğumuz kararlar doğrultusunda sınav günü sınava girecek adayların, sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlaması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak. Sınavlarına girecek çocuklarımızın mağduriyet yaşamaması için T.C. kimlik kartı başvurularının alınması amacıyla tüm il/ilçe nüfus müdürlüklerimiz 27 Haziran 2020 Cumartesi günü 07:00-13:00 saatleri arasında, 28 Haziran 2020 Pazar günü 07:00-16:30 saatlerinde arasında açık bulundurulacak. Çocuklarımızın sınava girecekleri binalarına rahat, huzur ve güvenli bir şekilde girebilmeli açısından da sınava girecek adaylar ve sınavlarda görevli personeller haricinde başka hiçbir kimse sınav binası bahçesine alınmayacağı gibi, sosyal mesafe kurallarına uymalarına yönelik gerekli tedbirler alınarak uyarılarılar da yapılacak. Diğer taraftan sınavın yapılacağı saatlerde sınavın yapılacağı bina yakınlarında başta inşaat yapım çalışmaları olmak üzere sınavı olumsuz etkileyecek hiçbir faaliyete izin verilmeyecek” diye konuştu.


Sınava girecek tüm çocukların ve velilerin heyecanlarını paylaştığını sözlerine ekleyen Aktekin, sınava girecek tüm adaylara başarılar diledi.


Aktekin’in konuşmalarının ardından, ÖSYM tarafından belirlenen kurullar ile birlikte pandemi nedeniyle alınan yeni tedbir hakkında ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü personeli tarafından sınav görevlileri bilgilendirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.