KÜLTÜR SANAT - 27 Nisan 2019 Cumartesi 15:17

Atatürk resmini 300 bin vidayla oluşturuyor

A
A
A
Atatürk resmini 300 bin vidayla oluşturuyor

Niğde’de Arnavut sanatçı 11.

Niğde’de Arnavut sanatçı 11. kez Guinness Rekorlar kitabına girebilmek için 300 bin vida ile Atatürk resmi yapıyor.


Uluslararası NİĞBOR Sanat günleri, yurt içi ve yurt dışından 30 sanatçının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Arnavut sanatçı Saımır Stratı, 11. Guinness Rekorlarını kırmak amacıyla 300 bin adet vida ile 15 metrekare boyutunda dünya barışını simgeleyen Atatürk ve Türkiye haritası çalışması yapıyor. Resim, heykel, fotoğraf, mozaik, cam ve müzik gibi birçok eser sanat günleri kapsamında Niğde’nin Bor İlçesinde tarihi Rum Kilisesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Niğde’ye kültürel, sanatsal ve turistik açıdan büyük bir katkı sağlamasının yanı sıra çeşitli ülkelerden bir araya gelen sanatçılarla din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın sanatın insanlığın ortak değerleri, ortak dili olduğuna vurgu yapması da hedefleniyor. Niğde Valiliği ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen sanat günlerinde serginin yanı sıra söyleşiler, çocuklar için atölyeler, konferanslarda yer alıyor. Tamamı engellilerden oluşan Grup Lokomotif gibi farklı müzik gruplarının da sahne aldığı etkinlik bu yıl Guıness Rekor denemesine de ev sahipliği yapıyor. Arnavut sanatçı Saımır Stratı, 11. Guinness Rekorlarını kırmak amacıyla 300 bin adet vida ile 15 metrekare boyutunda dünya barışını simgeleyen Atatürk ve Türkiye haritası çalışmasını sanat günleri kapsamında yapıyor. Yaptığı eserlerle 10 kez Guinness rekoru kıran Arnavut sanatçı Saımır Stratı, 11. denemesinin eserini 10 Mayıs’ta tamamlayacak. Mozaik sanatçısı Saımır Stratı; "Bor halkının bu sanat eserlerini yurt dışına gidip tanıması, yakından görmesi çok zor olacaktı bizde buraya sanat eserleri getirerek dünyayı getirdik. Bu organizasyona beni davet ettikleri için ve Bor halkının sıcak karşılaması için teşekkür ederim” dedi. Proje Organizatörü Serkan Haliloğulları etkinlikteki amaçlarının Niğde’yi bir sanat ve kültür merkezi haline getirmek olduğunu söyledi. Haliloğulları, "Uluslararası sanatçılardan oluşan bir ekiple bir çalıştay düzenleyip burada yaptıkları eserlerle memleketimizin çocuklarıyla beraber sanata bir ışık tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


2. Uluslararası NİĞ-BOR Sanat Günleri’ne eserleri ile katılan sanatçılar da bu tür sanat etkinliklerinin sadece büyükşehirlerde değil ülkenin dört bir yanında yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini söylediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Çocuklar 23 Nisan’ı horonla kutladı Trabzon’da Of 28 Şubat İlkokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı horon oynayarak kutladı. Trabzon’un Of ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri İlçe stadyumunda yapıldı. Renkli gösterilere sahne olana kutlamalarda horon oynayan çocuklar 23 Nisan’a farklı bir hava kattı. Of Halk Eğitimi Folklor Eğitmeni Nurcan Dereli ve babası ses sanatçısı Dursun Dereli’nin horon kursunda eğittiği ilkokul öğrencileri yeteneklerini sergiledi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği 23 Nisan kutlamalarında diğer öğrencilerde birbirinden güzel görüntüler oluşturdu. Etkinliklerde çok eğlendiklerini belirten çocuklar, bütün çocukların 23 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. "Öğrencilerimle gurur duyuyorum" Sene başından bu yana büyük bir emekle 23 Nisan’a hazırlandıklarını belirten Of Halk Eğitimi Folklor Eğitmeni Nurcan Dereli, "Bu yıl bir grup öğrencimizle Trabzon yöresi ve ayrı bir grupla da Artvin yöresi oyunlarını çalıştık. Bu gün ise gösterilerini yaptılar. Hepsiyle gurur duyuyorum. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günde 28 Şubat İkokulu öğrencileriyle Of Halk Eğitim Merkezi olarak kutladık. Ben ses sanatçısı Dursun Dereli’nin kızıyım. ’Oy Nurcan’ım’ şarkısının bestelendiği kişi benim. Çocukları çalıştırdığım için çok mutluyum" dedi.