GENEL - 13 Kasım 2018 Salı 15:41

Hizmet-İş Sendikası Belediyelerle sözleşme yapıyor

A
A
A
Hizmet-İş Sendikası Belediyelerle sözleşme yapıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Hizmet-İş Sendikası Niğde İl Başkanlığına, Niğde Aktaş Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi yapması için yetki belgesi gönderildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Hizmet-İş Sendikası Niğde İl Başkanlığına, Niğde Aktaş Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi yapması için yetki belgesi gönderildi.


Kısa süre önce Niğde’de teşkilatlanan Hizmet-İş Sendikası Niğde İl Başkanlığı, Daha öncede Niğde Belediyesi ile ilgili Bakanlık tarafından yetki belgesi almıştı. Sendika İl Başkanlığı yaptığı çalışmalar sonucunda Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Niğde Belediyesinin ardından Aktaş Belediyesiyle de Toplu İş Sözleşme yapma yetkisi almayı başardı.


İl genelinde çok sayıda kurumda teşkilatlanan ve gün geçtikçe üye sayısını arttıran Hizmet-İş Sendikası Niğde İl Başkanlığına gönderilen, Aktaş Belediyesinde çalışan 15 işçi için toplu iş sözleşmesi yapmak için verilen yetki yazısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerekli kurumlara gönderildi.


Niğde’de yetkili sendika olarak faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Hizmet-İş Sendikası Niğde İl Başkanı Gökhan Demircioğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,Niğde Belediyesinin ardından Aktaş Belediyesi için gönderilen tespit yazısıyla, sendikal anlamda Niğde’de başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini ifade etti.


Hizmet-İş Sendikası Niğde İl Başkanı Gökhan Demircioğlu; “Niğde Belediyesinde çalışan işçi arkadaşlarımızınyetkili sendikasıolarak sözleşme çalışmalarımızı imza aşamasına getirdik. Önümüzde ki günlerde inşallah imzalarımızı atacağız. Çok engellemelere fitne fesatlara rağmen, emekçi arkadaşlarım için mücadelemi bıkmadan usanmadan sürdürerek yolumuza devam ediyoruz. Bize güvenip üye olan ve yetki alarak sözleşme başlattığımız kurumlarda, kurumlarımız idarecileriylede diyalog halinde en iyisini yapmanın gayretindeyiz.İşçi arkadaşlarımızın yanında görünüp, kendi çıkarları için işçilerimizin hakkını gasp ettirmeye çalışanlara da müsaade etmedik. Etmeyeceğiz de. Yapılacak toplu iş sözleşmesinde önce insan önce emek sloganı altında işçi onuruna yakışır bir şekilde yol izleyeceğiz. Niğde’de ve bölgemizde hızlı bir şekilde büyüyerek teşkilatlanmamıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Hizmet-İş Sendikası olarak Aktaş Belediyemizde de yetki belgemiz Bakanlığımız tarafından gönderildi. Aktaş Belediyesinde de yetkili sendikayız. Bu kapsamda Aktaş Belediyesi ile ilgilide toplu iş sözleşmeleri başlatılacaktır. Kısa süre içerisinde Niğde’de ki bütün belediye ve kurumlarda teşkilatlanıp yetki alacağız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Paycell’den yerli ödeme yöntemi TROY kart Dijital ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell, kartlı ödeme sistemlerinin yerli çözümü TROY’u Paycell Kart’la birleştirdi. Kullanıcılar Paycell uygulaması üzerinden TROY sanal kart oluşturarak, yurt içi alışverişlerinde kolay, hızlı ve güvenli bir deneyim yaşayabilecek. Türkiye’nin önde gelen finansal hizmetler platformu Paycell, inovatif çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM) tarafından kurulan ve işletilen yerli ve milli kart seçeneği olarak geliştirilen TROY kart, kullanıcıların ilgisine sunuldu. Kullanıcılar Paycell uygulaması üzerinden TROY sanal kart oluşturarak, bu kartı yurt içi alışverişlerinde kullanabilecek. Tüm finansal işlemler kullanıcının hizmetinde Verilen bilgilere göre; kullanıcılarına herhangi bir bankacılık sistemine dâhil olmadan tek uygulama üzerinden tüm finansal işlemlerini yapma ayrıcalığı sunan Paycell’de kolayca fatura ödenebiliyor, 7/24 para transferi yapılabiliyor, kayıtlı tüm kartlar dijital cüzdanla kontrol edebiliyor. Kullanıcılar ödemelerini ve para transfer işlemlerini kolayca yaparken, Colendi Menkul Değerler aracılığıyla Borsa İstanbul’daki şirketlerden hisse alım satım, Amerikan Borsalarına yatırım ve Emtia alım satım işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Kullanıcılar ödemelerini, yatırımlarını ve para transfer işlemlerini yaparken, tüm kartlarını dijital cüzdanla kontrol edebiliyor. Paycell’den ya da Turkcell mağazaları ve anlaşmalı üye iş yerlerinden faturalarını ödeyen kullanıcılar, faturalarını ödedikçe puan da kazanıyor. Paycell, TR Karekod ile tüm müşterilerine kart bakiyeleri ile cüzdan üzerinden hızlı ödeme ödeme imkânı sağlarken, Turkcell kullanıcılarına harcamalarını faturalarına yansıtma ayrıcalığı sunuyor. Anında kullanıma hazır ön ödemeli Paycell Kart yalnızca telefon numarasıyla aktive edilerek tüm alışverişlerde kullanılabiliyor. Paycell uygulaması bugüne kadar 26 milyondan fazla kez indirildi ve uygulama aracılığıyla 8,5 milyondan fazla alışveriş yapıldı. Ayrıca Paycell’in işyerleri için özel avantajlarla sunduğu Sanal POS, Android POS, Vitrin ve Linkle Ödeme çözümleri, müşterilerine yenilikçi ve güvenli ödeme kabul ürünleriyle hizmet vermek isteyen işletmelerin tercihi oluyor.
Çanakkale Çanakkale Valiliği’nden sağanak yağış uyarısı Çanakkale’de akşam saatlerinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle Çanakkale Valiliği, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’nin batı kesimlerinde sağanağın akşam saatlerinden itibaren etkili olmasının beklendiği belirtildi. Çanakkale Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’de başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar devam edecek ‘Çanakkale il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat’ meteorolojik uyarısı yapılmıştır. Çanakkale il genelinde yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m) olması beklenmektedir. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Çanakkale Valiliği yapılan açıklamada, “Çanakkale il genelinde beklenen olumsuz hava şartlarından dolayı 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’den başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.