GENEL - 25 Şubat 2021 Perşembe 14:07

Niğde Belediye Başkanı Özdemir’den, Değişen Niğde için Ankara temasları

A
A
A
Niğde Belediye Başkanı Özdemir’den, Değişen Niğde için Ankara temasları

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir değişen ve gelişen Niğde için yoğun bir tempoyla çalışmaya devam ediyor.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir değişen ve gelişen Niğde için yoğun bir tempoyla çalışmaya devam ediyor.


Niğde’ye kazandırılacak büyük yatırımlar ve farklı projeler için Ankara’ya giden Başkan Özdemir’e AK Parti Niğde İl Başkanı Ömer Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, İlçe ve Belde Belediye Başkanları eşlik etti.


Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve beraberindeki heyet Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti Niğde Milletvekilleri Selim Gültekin ve Yavuz Ergun’a Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’ a ziyarette bulundular.


AK Parti heyeti ziyaretlerinde Niğde’nin Çevre ve Şehircilik anlamındaki sorun ve önerilerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a iletti.


Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kale ve Çevresi Kentsel Yenileme Projesi, Kültür Yolu Projesi ve sokak sokak şehrimizin tarihi dokuları hakkında Bakan Kurum’a sunum yaptı.


SÜRPRİZ PROJELERİMİZ VAR


Sunumun ardından desteklerinden dolayı Bakan Murat Kurum’a teşekkür eden Başkan Özdemir, ‘‘Kale Bölgesi Kentsel Yenileme alanımız başta olmak üzere sokak sokak Niğde’mizi konuştuk. Sorunlarımızı çözüme kavuşturmak için fikir alışverişinde bulunduk. Sürpriz yeni projelerimiz var. Bizleri Ankara’da ağırlayan Başta Milli Savunma Bakan Yardımcımız Alpaslan Kavaklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve Milletvekillerimiz Yavuz Ergun ile Selim Gültekin’e ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. Niğde’miz için ne gerekiyorsa yapacak, hep birlikte el ele vererek çalışmalarımız devam edecektir’’ dedi.


AK Parti Niğde İl Başkanı Ömer Kılıç ise: ‘‘Niğde’miz için temaslarda bulunmaya devam edeceğiz. Projelerimizi gerçekleştirmek için kapı kapı dolaşacağız. Hep birlikte güç birliğiyle koşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Açık alanda çalışan işçilere sıcak hava uyarısı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Acil Tıp Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Polat, sıcak çarpmasının güneşli hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşılaşılan potansiyel bir tehlike olduğunu belirterek açık alanda çalışan tarım işçileri başta olmak üzere vatandaşlara yapmaları gerekenleri anlattı. Hava sıcaklıklarının arttığı Hatay’da ve ülke genelinde bölge bölge termometreler 35 derecenin üzerine çıkmayı başladı. Hava sıcaklığının arttığı bu günlerde vatandaşları bekleyen tehlikeyse sıcak çarpması. Tarım kenti olan Hatay’da açık alanda çalışan vatandaşlarda sıcak çarpmasına sıklıkla maruz kalıyorlar. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Polat, sıcak çarpmasının güneşli hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşımıza çıkan potansiyel bir tehlike olduğunu belirterek pamuklu, açık renkli ve vücudun hava alabileceği giysilerin tercih edilmesi söyledi. Dr. Polat, vatandaşlara sıcak havaya karşı yapmaları gerekenleri anlattı. “Sıcak çarpması, güneşli bir hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşımıza çıkan potansiyel bir tehlikedir” Sıcaklık çarpmasının halk arasında güneş çarpması olarak bilindiğini söyleyen Dr. Polat, “Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıkların artışı, her zaman sıcak çarpması olarak kendisini gösterir. Sıcak çarpması, güneşli bir hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşımıza çıkan potansiyel bir tehlikedir. Her zaman şuur kaybı veya şuur bozukluğuyla kendini göstermeyebilir. Biz 2 kademeli şekilde inceliyoruz. Özellikle açık alanlarda korunaksız ve önlemler alınmadan yapılan çalışmalarda fiziksel hareketin fazla olduğunda sıcak çarpması meydana gelir” dedi. “Açık alanda çalışmanın yoğun odluğu hasat zamanında daha sık karşımıza çıkar” Açık alanda çalışan tarım işçilerinde sıklıkla görülen sıcak çarpmasına karşı sıvı tüketiminin önemli olduğunu belirten Dr. Polat, “Açık alanda çalışmanın yoğun odluğu hasat zamanında daha sık karşımıza çıkar. Halk arasında önlemler hakkında bilinen birkaç yöntemde olsa da doğru değildir. Sıcak çarpmasına karşı önlem olarak sıvı alınımına dikkat etmek gerekiyor. Sıvı tüketiminde hastanın oral olarak sıvı verilirken şuur durumunun yerinde olması gerekir Vücut ısısını dengede tutmak için vücut terleme ve ışıma olarak yayılmasıdır. Terlemenin vücut sıcaklığında etkisi çoktur. Pamuklu, açık renkli ve vücudun hava alabilecek giysilerin tercih edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Hatay 180 bin ton pamuk üretilen Hatay’da 3 bin depremzede çiftçiye pamuk tohumu dağıtıldı Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı Hatay’da 3 bin depremzede çiftçiye 21.3 milyon TL değerinde sertifikalı pamuk tohumu dağıtıldı. Asrın felaketinin yıkıma uğrattığı Hatay’da depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremzede çiftçilerin yeniden ayağa kalkması için başlatılan devlet destekleri devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 180 bin ton pamuk üretilen Hatay’ın Amik Ovası’nın bereketli topraklarında üretim yapan 3 bin çiftçiye “Hatay Depremin Yaralarını Pamuk ile Sarıyor” projesi çerçevesinde 21.3 milyon liralık sertifikalı pamuk tohumu dağıtıldı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla Kırıkhan ilçesinde gerçekleştirilen tohum desteğinin bölge çiftçisine bir nebze de nefes olması bekleniyor. Depremin yaralarını sarmak için yapılan desteklerin devam ettiğini belirten Vali Masatlı, "Türkiye’nin en önemli ve en verimli ovalarından biri olan Amik Ovası’nda başta pamuk tarımı olmak üzere sertifikalı tohum dağıtımlarını gerçekleştirdik. Burada da yaklaşık 21.3 milyon TL’lik tohumu bugün vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. 3 bin vatandaşımıza sertifikalı tohum dağıtımı yaptık. Asrın felaketiyle beraber tarım sektörümüz de ciddi hasar aldı ama bu süreçte 1.1 milyar TL’lik destek yapıldı. Bugünkü projemiz sertifikalı pamuk tohumunun dağıtımı da buradaki vatandaşlarımızın üretimine güç katacaktır. Buradaki üretim kabiliyetimizi ve üretim miktarımızı arttırmasına ve kaliteli ürün elde etmemize ciddi katkı sunacak" dedi. 3 bin üreticiye sertifikalı tohum dağıttıklarını söyleyen Hatay İl Tarım Müdürü Abdurrahman Türkmen ise, "Yıllardır temel kaynaklardan biri olan tarım sektörü önemini her gün arttırmaktadır. 180 bin ton pamuk üretimiyle ilimiz Türkiye pamuk üretimi konusunda 4’üncü sırada yer almaktadır. 6 Şubat asrın felaketi sonrasında pamuk üretiminin devamlılığının sağlanması amacıyla birçok proje hayata geçirilmiştir. ’Hatay Depremin Yaralarını Pamuk ile Sarıyor’ projesi ile Antakya, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Hassa, Belen, Altınözü ilçelerindeki yaklaşık 3 bin üreticimize sertifikalı tohum dağıttık" diye konuştu.