EĞİTİM - 08 Mart 2019 Cuma 14:54

Öğrencilere Cumayı sevdiren proje

A
A
A
Öğrencilere Cumayı sevdiren proje

Niğde’de bir İmam Hatip Ortaokulunda, her Cuma günleri Cumanın önemi ile ilgili etkinlik düzenleniyor.

Niğde’de bir İmam Hatip Ortaokulunda, her Cuma günleri Cumanın önemi ile ilgili etkinlik düzenleniyor.


Niğde Muhsin Yazıcıoğlu İmam Hatip Ortaokulunda Öğrenci ve Öğretmenlerle düzenlenen proje de Cuma günleri öğrenci velileri öğrencilere yemekler hazırlıyor. Yabancıların ‘Kara Cuma’ algısına karşılık geliştirilen proje kapsamında Öğretmenler, Cuma gününün faziletlerini anlatarak öğrencilerle birlikte Cuma namazına gidiyor.


Niğde Muhsin Yazıcıoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Abdurrahman Peker, ‘‘Cuma günleri öğrencilerimize Müslümanların bayramı Cuma gününü farklı etkinliklerde geçiriyoruz. Cuma’nın faziletlerini anlatıyoruz. Bu projede velilerimiz büyük destek sağlıyor. Her Cuma velilerimiz tarafından okuldaki öğrencilerimize ikramlık ve hediyeler getiriyorlar. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından da örnek gösterilen projemiz farklı illerde ve okullarda da uygulanıyor’’ dedi.


Ensar Vakfı Şube Başkanı Veysel Aşgın ise, projenin öğrenciler için çok faydalı olduğunu ve İamam Hatip okullarına giden öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden 14 ilçede eş zamanlı çiftçi ziyareti Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının başlattığı "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" çalışması çerçevesinde, Bakanlığın görev alanındaki konularda etkinliğin, verimliliğin ve üretkenliğin artırılması maksadıyla Eskişehir’in 14 ilçesinde eş zamanlı çiftçi ziyareti gerçekleştirdi. Çiftçilerin eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla bitkisel ve hayvansal üretim yapan tarım işletmelerinde anket çalışması gerçekleştirildi. Ziyaretlerde, çiftçilerin eğitim ihtiyaçları belirlenerek, tarımsal faaliyetlerin verimliliğinin artırılması hedeflendi. Anketlerde yer alan eğitim konuları Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı genel müdürlükler, il müdürlükleri, enstitüler, kuruluş müdürlükleri ve üniversitelerde görevli personel ile yapılan çalışma sonucu tespit edildi. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çiftçilerle birebir görüşmeler yaparak, tarımsal faaliyetlerde karşılaştıkları sorunları ve ihtiyaçları görevlilerce dinledi. Çiftçilere verilecek eğitimlerin belirlenmesi amacıyla yapılan bu ziyaretler, tarımsal üretimde kalite ve verimliliği artırmayı hedefliyor. Ziyaretler sırasında çiftçilere tarımsal destekler, gübreleme teknikleri, sulama yöntemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, çiftçilerin ihtiyaç duyduğu konuların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması için çalışmalar yapıldı.