SAĞLIK - 30 Nisan 2018 Pazartesi 16:59

Ordu’da sağlık turizmi hareketli

A
A
A
Ordu’da sağlık turizmi hareketli

Medical Park Ordu Hastanesi’ne yurt dışından gelen hastaların sayısı gün geçtikçe artıyor.

Medical Park Ordu Hastanesi’ne yurt dışından gelen hastaların sayısı gün geçtikçe artıyor.


Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Yardımcısı Mehmet Ulvi Güney, bugüne kadar Azerbeycan, Gürcistan, Libya ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelerek yaklaşık yedi bin 500 hastaya hizmet verdiklerini dile getirdi.


Güney, “Ülkemiz gelişmiş ülkelerdeki donanımlı sağlık hizmetleriyle rekabet edebilecek düzeyde sağlık hizmetleri sunmasından dolayı dünyanın dört bir yanından tedavi amacıyla turistler gelmektedir. Medical Park Ordu Hastanesi olarak bu zamana kadar birçok hastaya hizmet sunduk, ev sahipliği yaptık ve sağlıklarına kavuşturduk. Bu sayının artarak devam edeceğini de biliyoruz” dedi.


Güney, şöyle devam etti: “Hemen hemen her gün Gürcistan’dan tedavi amaçlı gelen hastalarımız bunun en önemli göstergesidir. Türkiye coğrafi konumu, doğal zenginlikleri, kaliteli sağlık hizmetleri ve eğitimli insan gücü ile pek çok ülke vatandaşlarının dikkatini çekmektedir. Grup olarak ülkemizde ve hastanelerimizin bulunduğu illerde sağlık turizmine çok önem veriyoruz. Bugüne kadar Azerbeycan, Libya ve Gürcistan gibi ülkelerden gelen birçok hasta Medical Park Ordu Hastanesi’nde tedavi olarak sağlığına kavuşmuş bir şekilde ülkelerine dönmüşlerdir. Medical Park Ordu Hastanesi üzerine düşen misyonu yerine getirmektedir. Ordu’ya sağlık turizmi açısından önemli bir katkı sağlamaktayız.”


Yurt dışından gelen hastaların Ordu’da ulaşım, konaklama, yeme- içme, alışveriş ve bunun gibi dolaylı olarak harcamalara sebep olduğunu ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ulvi Güney, “Bunlar da ekonomik büyümede dolaylı olarak etki oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra, Ordu’ya sağlık hizmetleri için gelen ve aldığı hizmetten memnun kalan hasta, yakın çevresine yaşadığı tecrübeyi olumlu aktardığı için zaman içinde ilimize gelen hasta sayısında artış olup ekonomi üzerinde çok daha olumlu etkilere sebep olacaktır. Öte yandan, ilimize gelen hastalar tedavilerinin yanı sıra yakınları için hediyeler alıyor ve ileriye dönük diğer tedavi ve tatil seçeneği buluyorlar” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Özgür Özel: "Bayramda burada odada durmak yerine sahada oluruz. Esas olarak meydandayız, sokaktayız" Mahkemece tedbiren CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, TBMM’ye geldi. Özel, "CHP bayramda burada odada durmak yerine sahada oluruz. Esas olarak meydandayız, sokaktayız" dedi. Mahkemece tedbiren CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, TBMM yanında bulunan Meclis Parkı’nda CHP’lilere seslendikten sonra TBMM’ye geldi. Çankaya Kapısı’ndan Meclise giriş yapan Özel, "Yarın burada bir türbülans olmaması için dün seçim yaparak, grup başkanı seçildim. CHP’nin 40 gün içinde kurultay yapması konusunda hem grupta hem toplumda talep var. Delegeler aynı delegeler. Beni tam oyla yetkilendirdiler. Burada toplumsal tansiyon var. Darbelere itiraz ediyor. 15 Temmuz’da demokrasi tarafında yer almıştım. 19 Mart’ta Ekrem İmamoğlu hedef alındığında milletin yanında duruyorum" ifadelerini kullandı. "Kurultay yapılmazsa ne yapacaksınız?" sorusuna Özel, "Siyasi Partiler Kanunu, tüzüğün bize verdiği yetkiler var. İmza toplayacağız, Parti Meclisi olağanüstü, karar kuvvetinde yapabileceğimiz ne varsa yapacağız" şeklinde konuştu. "Bayramda ne yapacaksınız?" sorusu üzerine ise Özel, "Bayramda burada odada durmak yerine sahada oluruz. Esas olarak meydandayız, sokaktayız" dedi. Özel, daha sonra CHP Grubu’ndaki genel başkanlık makamına geçti. Burada ’CHP Genel Başkanı Özgür Özel’ isminin yer aldığı görüldü. Özgür Özel, parti il başkanları ve milletvekilleri ile toplantı yapacak.